Mozilla Firefox Sık Kullanılanlar Yedeği Kurtarma (yardım)

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar ben bugün sabah bilgisayarı fişten çekerek kapatmıştım ikindi açmak istediğimde sürekli win olağan şekilde başlasın diyordu bir türlü açamadım acronis true programı ile mozilla sık kullanıanlar (yerimleri) kurtarmam lazımdı gerçekten yıllardır biriktirdiğim güzel linklerim vardı bende program ile programfileste mozillayı kurulu şekilde kurtardım daha sonra Documents and Settings yedeğinide aldım programla windowsu kurdum fakat ne yaptımsa yerimlerini getiremedim bu konuda inanın çok yardıma ihtiyacım var

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Şu yöntemi biliyorum ama senin yer imlerini geri getirirmi bilemem. Aşağıdakileri uygulamadan önce varolan yer imlerini kaydetmeyi unutma. Ne olur ne olmaz.

Şimdi Firefox' a gir ve üst taraftan Yer İmleri menüsüne tıkla. Daha sonra Yer İmlerini Düzenle' ye tıkla. Çıkan pencerede en üst tarafta İçe Aktarma ve Yedekleme butonuna tıkla. Tekrar oluştur > Dosya seçin tıkla. Daha sonra çıkan ekranda JSON dosyasını göstermeni isteyecek.

Yedeğini aldığın Document And Settings klasörü için aşağıdaki yolu takip et. Ben XP kullanıyorum. Sende birazcık değişik olabilir. Kurcala bulursun.

Documents and Settings\(KullanıcıAdın)\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\(xxxxx).default\bookmarkbackups

Bunun içindeki dosyayı göster ve Tamam' a tıkla. Eğer o yedek ne azman alındıysa o zamanın yer imlerini geri getirir.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Allah senden razı olsun kardeş dediğin hedefte buldum :) ne kadar teşekkür etsem azdır bugün tarihli yok ama dünün tarihiyle yedeğimi yükledim :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Sağolasın. Allah senden de razı olsun :flowers:

Ben normalde Firefox kullanıcısı değilim ama dur dedim bir kurup bakayım belki bir çözüm bulurum. İşine yaradığına sevindim.

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
benim için firefox kurup yardımcı oldun :yes: bunu her insan yapmaz gerçekten çok ama çok sağol aslında yılardır sadece firefox kullanıyorum bazende chrome :) ben Documents and Settings dosyaları değiştiriyordum olmuyordu ama yedek uzantısını aratmak hiç aklıma gelmemişti .json olarak :) :thumbup:

cihanakova

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bende içe aktar olayını yapacaktım olmadı.
Yerimlerini düzenle yok, ayrıca içe aktar dediğimde sadece int. explorer den aktar var dosyadan yedek yok.
Bu arada firefox 4.0 beta 8

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Firefox da yer imlerinizi hiçbir zaman kaybetmek istemiyorsanız size çok faydalı bir eklenti vereyim.: "xmarks"

xmarks'ı kurun rahat edin. bu eklenti ile sadece kullandığınız bilgisayarda değil çok uzaklarda çok farklı birgisayarlarda bile iki tıkla kuracağınız xmarks eklentisi sayesinde yer imleriniz karşınızda olacak. çünkü yerimlerinizi bu eklenti sunucuya yedekliyor. ve istediğiniz yerden ulaşmanıza olanak sağlıyor.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Başka bir yöntemde var.. Firefox'unuzu açın: Yer İmleri > Yer İmlerini Düzenle > İçeri Aktarma Ve Yedekleme Sekmesine tıklayın ve .json olarak kayıt edecektir. ve bu yedeğinizi tekrar yüklemek için aynı yolu izliyerek
Tekrar oluştur sekmesine gelin ve Dosya Seçin sekmesine tıklayıp daha önceden kayıt etmiş olduğunuz dosya.json adlı yedeğinizi yükleyin.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
FEBE,eklentilerinizi ve ayarlarınızı ve şifrelerinizi de kaydedip diğer bir kuruluma kadar yedekliyor.