Mount & Blade: Ateş ve Kılıç

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Warband'in ardından yeni Mount & Blade oyunu olan Ateş ve Kılıç'ın eli de kulağında artık, çıkışını 3 Mayıs'ta yapacak.

Şu anda Steam ve TTNET Playstore üzerinden satışları başlamış. Ancak ilginç bir detay var ki TTNET Playstore'da oyun daha ucuza satılıyor ve verdikleri CD-Key Steam üzerinden aktive ediliyor. Yani Playstore'dan ucuza alıp Steam üzerinden oynamak mümkün. Garip olmuş gerçekten, ama daha ucuza alma şansı bulmuşken şikayet etmemek lazım. :) Başka almayı düşünen varsa diye ilgili linki de vereyim; http://www.playstore.com/haber/ates-ve-kilic-dunyada-en-uygun-fiyata-playstoreda

Ben ön siparişimi yaptım, oyunun çıkışını bekliyorum şimdi. Almayı düşünen var mı başka? Belki beraber bir topluluk oluşturur beraber oynarız diye düşündüm.

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayret, daha çok ilgi olur bu oyunla ilgili diye düşünmüştüm. :) Kimsenin ilgisini çekmiyor mu?

Bu arada yeni bir fan trailerı gördüm sitesinde dolaşırken, hoşuma gitti paylaşayım dedim burada; http://www.youtube.com/watch?v=K2odh8wbDrg

Trailerdaki müziğin adını biliyor musunuz bu arada? Aynı müzik Assassin's Creed Brotherhood'un Multiplayer fragmanında da vardı, şimdi tekrar duyunca aklıma takıldı.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Türkçe versiyonu çıkacak mı bunun ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
warband'dan çok memnun kaldım. ancak oyunu kutu alma taraftarıyım. çünkü warband'ın içinde büyük bir harita çıkmıştı. oynarken çok işime yarıyordu özellikle şehirleri bulmak için.

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[video=youtube;LV1IR-yJTRU]http://www.youtube.com/watch?v=LV1IR-yJTRU&feature=player_embedded[/video]

Yeni Oyun Hakkındaki Bilgiler:

Kesinleşmiş Bilgiler
•Oyun Warband motoruyla yapılıyor.
•Türkçe Dil Desteği olacak.
•Önceden görünen trailer ve bilgiler oyunun MB motoruyla yapılmış haliydi. Şimdi Oyun Warband Motoruyla yeniden düzenleniyor ve Dünya çapında satışa sunulacak.
•Türkiye'de kutulu dağıtım olacak ve fiyatı şimdilik belli değil. Ama kesinlikle yurt dışına göre ucuz olacaktır.
•Oyun Steam üzerinden de satışa sunulacak.
•Çıkış tarihi hakkında şimdilik bir bilgi yok. Tek bildiğimiz Çok az kaldı!
•Sistem gereksinimleri için kesin bir bilgi yok fakat, Warband'ın özelliklerine yakın olacaktır.
•Oyun Polonya ve Rusya'da beta halinde satışa çıktığından beta gibi bir özellik olmayacaktır.
•Demo çıktı, demo konunun altında mevcut

Oyun İçi Tüm Bilgiler
•Oyun Avrupa üzerinde geçiyor ve harita Karadeniz'den İskandinavya'ya ve belkide Sibirya'ya kadar uzanıyor. Videodaki Harita!
•Oyun için haritadaki Şehirler gerçek mimari şekilleriyle küçültülmüş.
•Şehirler gerçekte olduğu gibi büyük bir yerleşim merkezi olacak. Ve devasa boyutlarda.
•Binalar ve iç yapıları oldukça detaylandırılmış durumda.
•Şehirler gizli yer altı mahzenleri/tünellerine sahip.
•Her kültürün kendisine has mimarisi olacak.
•Evler içerisinde bazı proplar göze çarpıyor.
•Kilise, Cami gibi bazı kutsal mekanlar oyunda yer alıyor.
•Şehir/Kale duvarları yıkılabiliyor yada yıkılmış olarak modellenmiş.
•Kale Kuşatmalarında birden fazla merdiven var.
•Videonun sonlarında "Beş güçlü devlet, Üç Hikaye, Bir Kahraman" diye bir yazı geçiyor. Bu oyunun önceki özgürlükte olmayacağına bir işaret. Belkide bir görev dizisi olabilir.
•Kale kuşatmaları geliştirilmiş.
•Rüşvet verebiliyoruz.
•Yemek arabalarını zehirleyebiliyoruz.
•Yeni MP Modu
•Yedi yeni MP haritası.
•Yeni Animasyonlar
•Tüfekler, Tabancalar, El bombaları
•Yeni SkyBoxlar
•Yeni yüzyıl, savaş alanına tabancalar, tüfekler, el bombaları ve bunlar gibi diğer gelişmiş silahları getiriyor.
•Yeni askerler tamamen özelleştirilebilir, silahlarından tutun zırhlarına kadar tüm görünüş değiştirilebilir.
•Ek görev türleri, daha fazla siyasi entrika ve yeni topraklarda daha fazla macera.
•Yeni ekonomik sistem, köy/kasaba geliştirme, bankacılık sistemi, yeni ticaret seçenekleri... Beraberinde borç almak, faiziyle geri alınmak üzere para yatırmak, karavanları ayarlamak gibi seçenekler...
•Oyuncunun ilgisini arttırmak ve oyunu tekrar oynamasını sağlamak için değişik sonlar.
•Oyundaki tüm öğeleri kapsayan derin tarihsel araştırmalar yapıldı.
•Heyecanlı yeni çoklu oyuncu aksiyonları, oyuncular ateşli silahların başgösteren tehdidine karşı eski teknolojinin heyecanını getiriyor!
•Birden fazla hikaye sonuna sahip olacak.
•Yeni Savaş Formasyonları
•7 Yeni multiplayer haritası: Nomad Camp, Moscow Cremlin, Moscow Fortress, Novgorod Fortress, Swedish Castle, Teutonic Castle, Field by the River

Oyundaki Krallıklar

Oyun 17.YY'da Avrupa'da geçiyor. Avrupa hakimiyetini almak için bir mücadele vereceğiz gibi. Bu yapımın diğer oyunlardan farkı ise ilk kez gerçek krallıkların kullanılması.

Oyunda 5 krallık bulunuyor. Bunlar,

- Kazak Hetmanlığı (Gerçekte Osmanlı'ya bağlı.)
- Polonya Cumhuriyeti
- Moskova (Rusya) Çarlığı
- İsveç Krallığı
- Kırım Hanlığı (Gerçekte Osmanlı'ya bağlı.)

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
warband'dan çok memnun kaldım. ancak oyunu kutu alma taraftarıyım. çünkü warband'ın içinde büyük bir harita çıkmıştı. oynarken çok işime yarıyordu özellikle şehirleri bulmak için.

Oyunun kutulu versiyonu nereden baksan 1 hafta daha çıkmaz herhalde. Fiyatı da mutlaka daha pahalı olacaktır. Harita çıkacak mı bu sefer içinden bilmiyorum ama çok göz alıcı bir ekstrası olmadığı sürece dijital olarak almak daha mantıklı bence. :)

Bu arada oyunun Türkçe yaması da haftasonu çıkacakmış diye okumuştum. :)

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Oyunu satın aldım. Tek kişilik oyuna başlamak için türkçe yamayı bekliyorum. 10 Mayısta Türkçe yaması çıkacak diye duyurulmuştu. Yarın için heyecan dorukta bekliyoruz. Oyunu alanlar olursa beraber oynayabiliriz.

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkçe yaması geçen hafta çıktı bu arada, hala haberi olmayan varsa duyurulur. :)

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Oyunun türkçe yaması çıktı çıkmasına da en az 3-4 patch gelmesi lazım. Oyunun tek kişiliği o kadar hatalı ki ne yaparsak bug oluşuyor. Kale alıyorum kalede klonum beliriyor. Kale kuşatıyorum askerlerim merdivende kalıyor. Ticaret yapıyorum kervan bugta kalıyor. savaşa giriyorum bug oluyor oyun hata veriyor. Mübarek bug yuvası gibi bişey olmuş. Hiç test ekibi yok galiba.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
dün dayanamadım aldım oyunu gece vakti stream'dan. playstore ile yarım saat uğraştım çalışmadı.

fakat tek başıma geziyorum sürekli köylerden adam gönüllü toplayamıyorum haydutlarla 12 ye tek savaşmak zorunda kalıyorum :D

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyunun türkçe yaması çıktı çıkmasına da en az 3-4 patch gelmesi lazım. Oyunun tek kişiliği o kadar hatalı ki ne yaparsak bug oluşuyor. Kale alıyorum kalede klonum beliriyor. Kale kuşatıyorum askerlerim merdivende kalıyor. Ticaret yapıyorum kervan bugta kalıyor. savaşa giriyorum bug oluyor oyun hata veriyor. Mübarek bug yuvası gibi bişey olmuş. Hiç test ekibi yok galiba.

Forumlarına girip bildirmek lazım aslında bu tür bugları. En yakın yamayla düzeltseler bari, çünkü oyun gerçekten eğlenceli ve bu tarz buglar alınan keyfi törpülüyor dediğin gibi.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Forumlarına girip bildirmek lazım aslında bu tür bugları. En yakın yamayla düzeltseler bari, çünkü oyun gerçekten eğlenceli ve bu tarz buglar alınan keyfi törpülüyor dediğin gibi.

Foruma bildirdim tüm hataları ama bakan developer olmuyor türkçe foruma. resmi bug sayfasıda ingilizce bilmek gerektiği için oraya sadece 2 adet bug açabildim oda arkadaşlar sayesine. Onunda birini düzeltileceği söylendi diğerine cevap verilmedi.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Ben tüm serinin büyük bir hayranıyım tüm oyunları var. Senaryo olayı güzel olmuş ama seneryoya bağlı kalmadan da oynanabilir ve gayette güzel oluyor. Ve tabiki yapımda tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık

yigit35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
birde talewords şimdiki zamanın o çağa göre oyununu yapsa güzel olur