Monster ve toshiba hangisi ?

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben haftaya laptop alıcam ve full oyun oynayacağım normalde oyun için masaüstü daha iyi olur ama baya bi gezdiğim için laptop alıcam en iyi çıkmış ve çıkacak oyunları takılmadan oynamak istiyorum ben bütün laptop markalarını sırayla eliyerek 2 şık bıraktım kendime birisi toshiba diğeri monster. Monster markasını hiç bilmiyorum bana bu marka hakkında bilgi verirmisiniz ısınma sorunu varmıdır oyun haricinde diğer işlerede uygunmudur. Toshiba bana oyunada diğer işlerde daha yatkın geldi sizce hangisi bütçem max:2500 (Cevaplarsanız sevinirim çünkü sizin görüşlerinizde benim için önemli zaten bende hiç vakit kaybetmeden haftaya almak istiyorum gta 5 - max payne 3 - crysis 3 - call of duty black ops 2 - battlefield 3 gibi oyunları oynamak istiyorum anlıyacağınız en iyi oyunları oynamak istiyorum fakat ben bilgisayarı farklı işlerdede kullanacağım :)

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayrıca laptopda oyun için ekran kartı olarak amd radeon mu ati radeon mu yoksa nvidia geforce mi hangisi iyi sizce

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
toshıba markası ve sağlamlığı için fazladan para ister, ayrıca toshıba alırken birde işletim sistemi almış oluyorsun

Monster'ın kasaları genelde bilindik markalardan veya firmalardan temin eder, çok fazla tanınmadığı için herkes biraz şüpheyle yaklaşıyor ama müşteri hizmetlerinin samimi olduğuna inanıyorum,
Monster geçen ay bir tane üst seviye oyun bilgisayarı piyasaya sürecekti ama galiba kasa tasarımındaki yanlışlık sebebiyle ısınma oluyormuş, monster yetkilisi siparış verenlerin siparışlerini değiştirmesini istedi, açık ve net bilgisayar ısınıyor almayın dedi, diğer kasa tasarımlarından birini seçin dedi, böylelikle onlarca kişiyi mağdur olmaktan kurtardı.
bu durum bence takdir edilmesi gereken bir durum ve müşteri hizmetleri olarak kendilerini kanıtladıkları bir durum.

Monster istenildiğinde freedos olarak alabilirsiniz, yani işletim sistemi olarak linux kurulu gelir ve sizde windows'a para kaptırmamış olursunuz, Toshıba da iste windows kurulu geldiği için mecbur windows parasını da fiyata eklemiş oluyorlar, böylece biraz daha pahalıya geliyor.

benim önerim marka ve windows a para vereceğine monster al, şu anda en son çıkan işlemci ve ekran kartı olan bilgisayarları 2500 tl civarında.
Fiyatı biraz daha esnetip birde SSD takdırırsan bilgisayar adı gibi canavar olur, önümüzdeki 2-3 yıl çıkacak bütün oyunları en yüksek ayarda oynayabilirsin.

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
monster özel olarak laptop tasarlayan bir firma değil. sadece özellikleri listeleyip uzakdoğudan getirten bir firma. farklı ülkelerde aynı marka farklı isimlerle satılıyor. müşteri hizmetleri samimi ve ilgileniyor. önceki çalıştığım yerde çeşitli zamanlarda 8-10 tane kadar almıştık, tercih ettiğimiz için ziyarete gelmişlerdi.
fakat gelen bütün bilgisayarlar senesini çıkarmadan servise gitti ve garantisi dolduğunda servis ücreti pek hoş rakamlar olmuyor.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki monsterın diğer laptopları dahamı az ısınıyor yoksa ısınma derecesi yok denecek kadar azmı ve gerçekten haklısınız ama monsterlara göz gezdirdim ekran kartları 1 gb nvidia 128 bit sizce bit az değilmi ve nvidia bana pek sıcak gelmiyor ati ve amd daha güzel diyorlar performans ve dayanıklılık açısından daha iyi diyorlar siz buna katılıyormusunuz

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
peki monsterın diğer laptopları dahamı az ısınıyor yoksa ısınma derecesi yok denecek kadar azmı ve gerçekten haklısınız ama monsterlara göz gezdirdim ekran kartları 1 gb nvidia 128 bit sizce bit az değilmi ve nvidia bana pek sıcak gelmiyor ati ve amd daha güzel diyorlar performans ve dayanıklılık açısından daha iyi diyorlar siz buna katılıyormusunuz

yeni çıkan işlemcilerle birlikte herhangi bir problemi olmayan hiçbir bilgisayar ısınmaz, aldığın bilgisayar ısınma yaparsa monster ile irtibata geçersin onlar seni yönlendirir.
ekran kartı olayında hangisi daha performanslı gibi bir sorunun net cevabı yoktur, bir oyunda amd daha iyi performans gösteririken diğer oyunda nvidia daha iyi olabilir, sırf bunun için amd ve nvidia çıkan oyunlar için bile güncelleme yaptı.
Benim kendi fikrim intel işlemcinin yanına nvidia daha iyi olur, çünkü intel işlemci bulunan bilgisayarda yapılan testlerde nvidia çok fazla olmasa bile biraz öne çıkıyor.

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
niye daha az ısınsın ki? teknoloji üreten bir firma değil. exper, casper gibi fason üretim yapan firmalardan siparişle bilgisayar getiren, üstüne marka basan bir kuruluş.
ati iyidir veya nvidia iyidir diye bir şey de söz konusu değil. modele göre değişir. mercedes mi yoksa bmw mi iyidir gibi birşey. mercedes a sınıfı ile bmw 7 serisini karşılaştıramayacağın gibi, bmw 1 serisi ile mercedes slk da karşılaştırılmaz. belki bmw 1 veya mercedes a sınıfı tali yollarda diğerlerinden iyidir. o da başka bir konu, demek istediğim bir sürü parametre var. yani karpuz gibi değil, ham veya olmuş diyerek alasın :)

buradan çeşitli benchmark programlarına göre puanlarına bakabilirsin; http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
linkten de görebileceğin gibi yakın puanı yakalamış iki farklı marka ekran kartı özelliklerine bakıldığında farklı yollarla bu performansa erişmiş. kimi yüksek pipeline değeriyle, kimi de yüksek shader hızıyla bu değerleri yakalamış.
fiyat performans karşılaştırarak yaklaşık bir fikir oluşturabilir kafanda.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Nvidia mı ATI mi yanlış soru olur. Bütçene göre seçtiğin ekran kartlarını karşılaştırmalısın.
GB bit değerlerine çok fazla takılma. Nvidia Geforce 560M 192bit iken 660M 128bit ancak bant genişliği 560M de 60Gb/s 660M de 64 Gb/s. Zaten 660M 560M ye göre hem daha hızlı hem daha teknolojik.

Bence marka genellemesi değilde seçtiğin model varsa onla ilgili öneri istesen daha iyi olur.
Ben Monster derim ama fiyatlar yüksek görünüyor. Ön sipariş ile çok uygun ancak beklemek gerekiyor. Yalnız indirimsiz haliyle bile bu özellikte ürünleri bu fiyata bulman pek mümkün değil.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Oyun daha önemliyse monster
Diğer işler daha önemliyse toshiba
Hatta bence toshiba değil asus :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Monster 560M Tıshiba 525M ekran kartına sahip. Arada çok fark var.

Şu adresteki kıyaslamayı inceleyebilirsin.

FIFA 12 testi. (525M sadece bu oyunla test edilmiş.)

[TABLE="class: gpugames_table"]
[TR]
[TD="class: gpugames_header_settings_class, bgcolor: #EFEFEF, align: center"]low[/TD]
[TD="class: gpugames_header_settings_class, bgcolor: #EFEFEF, align: center"] med.[/TD]
[TD="class: gpugames_header_settings_class, bgcolor: #EFEFEF, align: center"] high [/TD]
[TD="class: gpugames_header_settings_class, bgcolor: #EFEFEF, align: center"]ultra[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

560M
[TABLE="class: gpugames_table"]
[TR]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]402[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]283[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]216[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]143
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

525M[TABLE="class: gpugames_table"]
[TR]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]289[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]161[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]113[/TD]
[TD="class: gpugames_field_normal_high2, bgcolor: #87FF87, align: center"]66[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Birde şu kıyaslamalar var.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus nasıl yani onda oyunda mükemmel oynanıyo diyolar

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
monster oyun konusunda biraz daha iyi.
ama genel olarak asus çok güzel.
benim gördüğüm ısınma problemi olmayan nadir dizüstü markalarından.
monster ısınır mı bilmiyorum.
ben de en son dizüstümü alırken monster ve asus arasında kalmıştım
ama o zamanlar(1 yıl önce) monster çok pahalıydı en ucuzu 3,5 milyardı 12 milyara kadar uçmuşlardı.
şimdilerde biraz ayakları yere basmış :D

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam ben toshibayı eledimde şimdi aklıma asus ve monster takıldı uf kafam karıştı

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sonuç olarak bana net bir laptop söyleyeyin onun üzerinde duruyum ve alıyım asus mu monster mı

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Ekran kartlarında xyz rakamında x teknolojiyi y gücü ve z revizyonu ifade eder
O yüzden Geforce 560, 630'a göre daha güçlüdür çünkü 6 rakamı 3'den daha fazla
0 rakamı bu kartların orjinal versiyonları olduğunu ifade ediyor(modifiyesiz), 5 ve 6 rakamları ise, directx, opengl, shader versiyonu hakkında bilgi veriyor.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben dediğinizden birşey anlamadım birde bana laptopda oyunu güzel oynayabilmem için bana ekran kartı önerirmisiniz gt-gtx-redeon hangi markanın hangi modeli bana uygun olur en iyi oyunları oynayabilmem için.

Omer Faruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sonuç olarak bana net bir laptop söyleyeyin onun üzerinde duruyum ve alıyım asus mu monster mı
Monster laptopun kralı fakat asustan en az 2 kat pahalı min sistem özellikli 2bin liradan başlıyor ama KRAL

Güzel arkadaşım monster son kalitedir ancak İŞ laptopu dur onu alırsan masaüstü gibi kullanırsın (ağır/şarjı az) yani mobilite az.Ancak toshiba hertürlü işini en iyi görecek alet.Ayrıca 2500 tl'ye monster'in min sistem özeliklisini alırsın.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki asus ayrıca toshibanın ekran kartları pek iyi değil diyorlar.sizin tavsiye ettiğiniz toshiba asus monster laptopların linkini verirseniz sevinirim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
http://www.pcdepo.com/asus-n56vm-i7-3610-notebook-urun7891.html

http://www.monsternotebook.com.tr/c...d=417551&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

asus fiyatına göre çok iyi duruyor, özellikle o fiyata ivy bridge işlemci mükemmel olmuş.

linkdeki monster'ın ısınma konusunda pek bir bilgim yok ama o fiyata çok güzel özellikleri var.

İşlemciler aynı RAM Monster 8GB Asus 4GB ancak sonradan eklenebilir. Ekran kartından dolayı Monster derim. 650M>630M

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şimdilik kaldırır ama benim verdiğim linkdeki monster işlemci ve ekran kartı daha iyi.

İşlemciler aynı RAM Monster 8GB Asus 4GB ancak sonradan eklenebilir. Ekran kartından dolayı Monster derim. 650M>630M
benimde tercihim monster olurdu, aslında oyun için 17.3 inç ekran daha iyi olur ama ağırlığından dolayı taşınması, pil süresi gibi sıkıntıları var.

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
monster 3 kilo ayrıca pil ömrü 2-3 saat

brcn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben sana asusu öneririm çünkü bende asus almayı düşünüyorum ama benim istediğim ekran kartlı asus daha piyasaya çıkmadı. benim beklediğim gt650m ekran kartlı modeli: http://www.pcdepo.com/asus-n56vz-notebook-urun7900.html

bu da asusun piyasada olan gt630m ekran kartlı modeli: http://www.pcdepo.com/asus-n56vm-s4062d-i7-3610-notebook-urun7891.html

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
boş yere kasma, ben oyun oynamak için laptop arıyorum ama ucuz olsun istiyorum diyorsan monster al. o fiyata daha donanımlısını bulamazsın. yok ben 5-10 sene kullanırım, o yüzden sağlam olsun diyorsan markalara yönel.
bu da marka raporları:

bestbrandsreportcardsf500_1.jpg

mycete

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer lenovoda tavsiye edilen bir laptop ise (Lenovo IdeaPad Y580) almayı düşünüyorum asus n56vz mi gt 650m ekran kartlı yoksa bumu