Monster PC hiç bir şekilde Windows'u başlatmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ThorJ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Merhabalar, uzun bir zamandan sonra(yaklaşık 1.5 ay sonra bilgisayarımı açtım ve Windows'u başlatmadı. Bu da yetmezmiş gibi USB üzerinden de başlatmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Tek BIOS'a giriyor. BIOS'u da resetledim ama hiç bir tepki vermiyor bilgisayar.
Model: Abra A5 V16.1.1

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhabalar, uzun bir zamandan sonra(yaklaşık 1.5 ay sonra bilgisayarımı açtım ve Windows'u başlatmadı. Bu da yetmezmiş gibi USB üzerinden de başlatmıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Tek BIOS'a giriyor. BIOS'u da resetledim ama hiç bir tepki vermiyor bilgisayar.
Model: Abra A5 V16.1.1
UEFI olarak Windows 10 hazırlayın.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
UEFI olarak Windows 10 hazırlayın.
Hocam var zaten çok kez denedim sabah 9 dan beri, XP'ye kadar gitiim. Bütün işletim sistemlerini denedim ama nafile. 1 saat bekledim başlatacak mı diye ama bırakın Windows yüklenme logosunu, komut çizgisi bile yanıp sönmüyor.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hocam var zaten çok kez denedim sabah 9 dan beri, XP'ye kadar gitiim. Bütün işletim sistemlerini denedim ama nafile. 1 saat bekledim başlatacak mı diye ama bırakın Windows yüklenme logosunu, komut çizgisi bile yanıp sönmüyor.
Komut çizgisinin çıkmaması normal zaten çünkü UEFI'de öyle bir şey yokta o yüzden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS Pilini çıkartın bataryanızıda. Daha sonra bir BIOS pilsiz deneyin. Olmazsa tekrar sıfırlayın BIOS ekranından.

Son düzenleme:

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801
Komut çizgisinin çıkmaması normal zaten çünkü UEFI'de öyle bir şey yokta o yüzden.

BIOS Pilini çıkartın bataryanızıda. Daha sonra bir BIOS pilsiz deneyin. Olmazsa tekrar sıfırlayın BIOS ekranından.
Hocam BIOS'u sıfırladım, şimdi de pilsiz çalıştırdım ama yok. Acaba BIOS mu çöktü?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Hocam BIOS'u sıfırladım, şimdi de pilsiz çalıştırdım ama yok. Acaba BIOS mu çöktü?
Öyle ise servise verin. EEPROM sökmesi biraz sıkıntılı. EEPROM Programmer lazım birde.

UEFI Built-in SHELL var mı? BIOS da? Ya da UEFI/EFI SHELL?

Var ise BIOS update ya da Windows u açabiliriz.

Son düzenleme: