Monster Notebookda Ekran Kartı Çip Hatası var

Ata Kahraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
27 Mart tarihinde oyun oynarken birden ekranım değişik renklere girip mavi ekran verdi.video tdr failure hatası (nvlddmkm.sys) aldım. Daha sonra bilgisayar sürekli açılmaya çalışıyor fakat başarısız olup kendini kapatıyor bir süre sonra da başka mavi ekran hataları verip sistem kurtarmaya atıyordu kendini. Birkaç kez format atıp sürücüleri yeniden kurup denemeye çalıştım ve başarısız olunca teknik servise yollamaya karar verdim.5 Nisan tarihinde teknik servisten bir çağrı geldi ve ekran kartı çipinin arızalı olduğunu ve anakart ve üstündeki işlemci ve ekran kartı da dahil olmak üzere değişmesi gerektiği söylendi.Ellerinde salgın nedeniyle anakart stoğu olmadığı söylenmişti. Daha sonra detaylı bir raporla beraber kargolanmasını isteyip iadesini aldım.Ancak aldığım raporda tam olarak önceki teknik servis notları gibiydi. Değişme ücretine 3600 tl civarında bir fiyat verince daha da iyi incelemek istedim.
Şimdi bu durumu size sormak istiyorum.
Donanım özelliklerim:
Nvidia gtx 1060 6gb
8 gb ram 2400mhz
intel i7 7700hq
1tb hdd ve 256 gb ssd

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
27 Mart tarihinde oyun oynarken birden ekranım değişik renklere girip mavi ekran verdi.video tdr failure hatası (nvlddmkm.sys) aldım. Daha sonra bilgisayar sürekli açılmaya çalışıyor fakat başarısız olup kendini kapatıyor bir süre sonra da başka mavi ekran hataları verip sistem kurtarmaya atıyordu kendini. Birkaç kez format atıp sürücüleri yeniden kurup denemeye çalıştım ve başarısız olunca teknik servise yollamaya karar verdim.5 Nisan tarihinde teknik servisten bir çağrı geldi ve ekran kartı çipinin arızalı olduğunu ve anakart ve üstündeki işlemci ve ekran kartı da dahil olmak üzere değişmesi gerektiği söylendi.Ellerinde salgın nedeniyle anakart stoğu olmadığı söylenmişti. Daha sonra detaylı bir raporla beraber kargolanmasını isteyip iadesini aldım.Ancak aldığım raporda tam olarak önceki teknik servis notları gibiydi. Değişme ücretine 3600 tl civarında bir fiyat verince daha da iyi incelemek istedim.
Şimdi bu durumu size sormak istiyorum.
Donanım özelliklerim:
Nvidia gtx 1060 6gb
8 gb ram 2400mhz
intel i7 7700hq
1tb hdd ve 256 gb ssd
HDD,SSD'yi kendinize saklayın. RAM'i satın ve YENİ PC alın en iyisi. Sebebi 3600 TL vermek pek mantıklı değil. Onun yerine üstüne koyup GTX 1660 Tİ ve İ7 9750H'li laptop almak en mantıklısı.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Senin adına üzüldüm. Orijinal servisten başka bir yere yaptırmanı da tavsiye etmem.
Anakart üzerinde sorun çıktımı böyle fatura çıkarıyorlar. Keşke garanti devam ediyor olsaydı.

Ata Kahraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben abartılı fiyat çıkardıklarını düşünüyordum da gerçekten tek çözümü değişimse yeni bilgisayar almak daha mantıklı şu durumda. Yeni bilgisayar fiyatları da çok pahalı. Bu değişimleri yapıp 1 yıl garanti verecekler diye onu düşünüyordum.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Servise göndermeni tavsiye ederim.

Ata Kahraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Aynı düzeyde bilgisayarlar çok pahalı şu an ancak 3600 tl veriyorsam da kesin çözüm olması gerekir. Bu sorunu bir daha almam değil mi ileride. Çünkü çok pahalıya patladı ve ekstra hiçbir şey yapmıyordum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Aynı düzeyde bilgisayarlar çok pahalı şu an ancak 3600 tl veriyorsam da kesin çözüm olması gerekir. Bu sorunu bir daha almam değil mi ileride. Çünkü çok pahalıya patladı ve ekstra hiçbir şey yapmıyordum.
Bir daha olmayacağının garantisi yok. Düşük bir ihtimal ama yine de var. Şimdi 1060+7700HQ ayarında bir bilgisayar almaya kalksan en azından 7-8K bayılman gerekecek. O yüzden iyi bir seçim yapman lazım. En azından 6K civarında bir bütçeye çıkamayacaksan 3600 TL'ye değişim yaptırmak daha mantıklı bence.

Ata Kahraman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir daha olmayacağının garantisi yok. Düşük bir ihtimal ama yine de var. Şimdi 1060+7700HQ ayarında bir bilgisayar almaya kalksan en azından 7-8K bayılman gerekecek. O yüzden iyi bir seçim yapman lazım. En azından 6K civarında bir bütçeye çıkamayacaksan 3600 TL'ye değişim yaptırmak daha mantıklı bence.
Yok 6K veremem zaten o yüzden parça tamir ettirmeyi düşünüyorum. Ancak bir daha olma ihtimali parça değiştirsem bile mi var orayı tam anlamadım. Ben en kesin sonuç diye parça değiştiriyorum