Monster abra a7 şarj aleti yandı

ulasfather27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar merhaba, dün akşam monster abra a7 v12.2 laptopumun şarj aleti yandı ve sonrasında adaptörün içinden cızırtı sesi duymaya başladım ve akabinde servise gönderdim. İdareten arkadaşımdan online derse girmek için düşük voltaj ve amperli bir şarj aleti aldım sadece online derse girmek için kısa süreli şarj edicem. Bu 15 günlük sürede bilgisayarıma zarar verir mi? Bir de acaba sıkıntı laptoptan kaynaklı mı diye düşünmeden edemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Şarj aleti kaliteli bir marka ise sorun yok düşük V/A zarar vermez ama söylediği değerlerin üstünde vermesi fazladan elektrik kaçırması zararlı olabilir.

ulasfather27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Şarj aleti kaliteli bir marka ise sorun yok düşük V/A zarar vermez ama söylediği değerlerin üstünde vermesi fazladan elektrik kaçırması zararlı olabilir.
Cevap içim teşekkür ederim hocam peki sorunun bilgisayardan kaynaklı olma ihtimali var mı acaba? Bilgisayar mühendisliği okuyacağım bu seneden itibaren. Bilgisayarımdan bu şekil ufak tefek sorunlar için uzak kalmak istemiyorum. Hocam bir de yeni şarj aletim geldiğinde bu tip sorunları yaşamamak için ne önerirsiniz?

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Adaptörün amacı elektrikten gelen dalgalı fazla gücü dengeli ve uygun seviyeye çekmektir en büyük duşmanı sıcaklıktır halı üstünde petek yanında soba v.b şeylerin yanında durmaması gerekir başka koşulda kolay bozulacak bir şey değil çok fazla önemli ise akım korumalı prizler alınabilir. Önerim tunçmatik powersurge serileridir.

ulasfather27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Adaptörün amacı elektrikten gelen dalgalı fazla gücü dengeli ve uygun seviyeye çekmektir en büyük duşmanı sıcaklıktır halı üstünde petek yanında soba v.b şeylerin yanında durmaması gerekir başka koşulda kolay bozulacak bir şey değil çok fazla önemli ise akım korumalı prizler alınabilir.
Anladım hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğin için