Monitörün oyun performansına etkisi var mı?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende acer in kare lcd monitörü var sanki büyük olan monitör ler daha iyi oyun çalıştırıyor muş gibi geldi.Sizin düşünce leriniz neler?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hayır. monitörün performansa etkisi yoktur.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ama sisteme bağlı olarak görüntü kalitesinde etkisi çok yüksektir :)

oneX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitörün şöyle bir etkisi olabilir, monitörün iyi diye yüksek çözünürlükte oyun oynarsan tabi haliyle kasma olur

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Direkt olarak sadece oyunlardan söz ediyorsanız, 27'' monitör kullanan biri olarak etkisinin çok da fazla olmadığını söyleyebilirim. Birkaç ay 40'' kullanmıştım (büyük monitör dediğiniz için yazıyorum), onla da alınan keyif dışında büyük farklar yok. Ancak monitörde kullanılan panele, renk tonlarına, kontrast'a, yineleme oranı gibi özelliklere göre oyundaki akıcılıkta fark yaratabilir. Bunda da öncelik elbette monitörde değil, ekran kartındadır.

ArBaLeT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben meslek lisesinde bilgisayar bölümü öğrencisiyim ve monitör ekran konusunda Led veya LCD diyorum fakat onlarda haliyle biraz pahalı oluyor.Sana kalmış birşey ve monitör'ün oyun permormansına etkisi var.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için :)

Reaksiyon puanı
2,148
Benim daha yeni aldığım Dell N5110'da kendi monitöründe Pes 2012 oynarken dalgalı görüntü oluşuyor, ama aynı laptopu bi monitöre bağladığımda dalgalanma olmuyor. Monitör de oyunun kalitesi için önemli yani.