Yardım Monitörün hertzini yanlışlıkla değiştirdim ekran gitti

umutuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim monitörüm 75 Hz.
AMD apu bir sistem kullanıyorum ve 90 Hz e bı ara overclock etmiştim orda öyle duruyordu hiç görüntü ayarlarından monitorumu 90 Hz yapma butonuna tiklamadim.suanda yanlışlıkla elim gitti ve 90 Hz yaptım ama ekran gitti ve "Input not supported" yazıyor. Monitörün altındaki tuslardan ayarlamaya çalıştım ama yapamadım.bilgisayari açınca görüntü alamıyorum hicbir şekilde kullanamıyorum sadece hertzini tekrar 75 yapmam lazım ama görüntü alamıyorum.guvenli modda başlatmaya çalıştım ama onuda yapamadım.goruntu almadan monitorumu 75 Hz nasıl yaparım kısayolu falan varmı bu işin lütfen bilenler yardım etsin zor durumdayım.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Benim monitörüm 75 Hz.
AMD apu bir sistem kullanıyorum ve 90 Hz e bı ara overclock etmiştim orda öyle duruyordu hiç görüntü ayarlarından monitorumu 90 Hz yapma butonuna tiklamadim.suanda yanlışlıkla elim gitti ve 90 Hz yaptım ama ekran gitti ve "Input not supported" yazıyor. Monitörün altındaki tuslardan ayarlamaya çalıştım ama yapamadım.bilgisayari açınca görüntü alamıyorum hicbir şekilde kullanamıyorum sadece hertzini tekrar 75 yapmam lazım ama görüntü alamıyorum.guvenli modda başlatmaya çalıştım ama onuda yapamadım.goruntu almadan monitorumu 75 Hz nasıl yaparım kısayolu falan varmı bu işin lütfen bilenler yardım etsin zor durumdayım.
Monitör zaten otomatik ayarlıyor diye biliyorum. Sadece windowsta ayarlamanız gerek onuda normalde güvenli modda düzelmesi gerek. Ekran kartında monitörün kablosunun takılı olduğu slotu değiştirmeyi deneyin.

umutuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Monitör zaten otomatik ayarlıyor diye biliyorum. Sadece windowsta ayarlamanız gerek onuda normalde güvenli modda düzelmesi gerek. Ekran kartında monitörün kablosunun takılı olduğu slotu değiştirmeyi deneyin.
Güvenli modda başlatmak için f8 e 1 saniye aralıklarla basmam gerektiği soylendi internetten bakmıştım ama olmadı güvenli modda nasıl baslatabilirim ayrıca windowsun otomatik kendi ayarına dondurdugunu biliyorum bekledim ama dönmedi

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
  1. Windows Tuşu + R'ye basın.
  2. İletişim kutusuna msconfig yazın .
    msconfig
  3. Önyükleme sekmesini seçin.
  4. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin ve Uygula'yı tıklayın.
  5. Sistem Yapılandırma penceresi açıldığında değişiklikleri uygulamak için Yeniden Başlat'ı seçin.
    Not : Güvenli Mod ile işiniz bittiğinde, geri dönün ve Güvenli Önyükleme seçeneğini geri alın.
    Sistem yapılandırması

umutuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  1. Windows Tuşu + R'ye basın.
  2. İletişim kutusuna msconfig yazın .
    msconfig
  3. Önyükleme sekmesini seçin.
  4. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin ve Uygula'yı tıklayın.
  5. Sistem Yapılandırma penceresi açıldığında değişiklikleri uygulamak için Yeniden Başlat'ı seçin.
    Not : Güvenli Mod ile işiniz bittiğinde, geri dönün ve Güvenli Önyükleme seçeneğini geri alın.
    Sistem yapılandırması
Kanka sen beni anlamadın galiba.ben monitorü açamıyorum diyorum bunu nasi yapicam.

umutuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğru unutmuşum :D Bunu dener misiniz?
Tamamdır oldu sanırım teşekkürler.gelismis seçenekler bölümüne girdim burdan ne yapmam gerekiyor
-Başlangıç Onarma
-Başlangıç Ayarlari
-Komut istemi
-Güncelleştirmeleri Kaldır
-UEFI Donanım Yazılımı Ayarları
-Sistem Geri Yükleme
-Diğer Kurtarma Seçeneklerini Göster

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Tamamdır oldu sanırım teşekkürler.gelismis seçenekler bölümüne girdim burdan ne yapmam gerekiyor
-Başlangıç Onarma
-Başlangıç Ayarlari
-Komut istemi
-Güncelleştirmeleri Kaldır
-UEFI Donanım Yazılımı Ayarları
-Sistem Geri Yükleme
-Diğer Kurtarma Seçeneklerini Göster
Başlangıç ayarları sanırım. Pek emin değilim. Bir ekran açılıcak 1 den 9 a kadar sayılar olucak 4. olan büyük ihtimalle güvenli mod(safe mod)'dur.

umutuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlangıç ayarları sanırım. Pek emin değilim. Bir ekran açılıcak 1 den 9 a kadar sayılar olucak 4. olan büyük ihtimalle güvenli mod(safe mod)'dur.
Herşeyi yaptım ve oldu teşekkür ederim ama safe modu seçmem gereken yerde klavyem çalışmıyor neden böyle oluyor bilmiyorum ve kafayı yemek üzereyim :)