Monitörlerden anlayanlara

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Toshiba Satellite A300-20P model dizüstümün monitöründe bir gün farklı renkli bir bölge gördüm ve canımı fena halde sıktı. Siyah arkplanda renk griye çalıyor. Beyaz arkplanda ise hafif bir kırmızı ton gözüküyor. Yaklaşık 4x4 cmlik bir bölgede bu değişim belli oluyor. Bu sorun bilgisayar ilk açıldığında değil ama ilerleyen saatlerde kendini belli ediyor. Her zaman monitörün sağ alt kısmında ortaya çıkıyor. Çok sıkıcı bir durum eğer bilgisayar başında benim gibi uzun süre vakit harcamak zorunda olan birisi iseniz.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Şimdi dostum bu donanımsal bir durum. Bunu servis halleder. Garantili ise gönderirsen ücret almadan yenilerler.

Ama bu karşılaştığım ilk toshiba sorunu değil. Sevmiyor ve tavsiye etmiyorum şu mankineleri yahu.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Şimdi dostum bu donanımsal bir durum. Bunu servis halleder. Garantili ise gönderirsen ücret almadan yenilerler.

Ama bu karşılaştığım ilk toshiba sorunu değil. Sevmiyor ve tavsiye etmiyorum şu mankineleri yahu.

Mümkünse ben hiçbir dizüstünü önermiyorum dizüstü diye alıyoruz kullandıkça diziminizin üstünden çıkıp sırtıüstü yük haline geliyorlar :rolleyes:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Mümkünse ben hiçbir dizüstünü önermiyorum dizüstü diye alıyoruz kullandıkça diziminizin üstünden çıkıp sırtıüstü yük haline geliyorlar :rolleyes:

olur mu canım ya :)

Hele bir makine var Lenovo'nun... Param olsa da alabilsem :crying:

Bu arada benim laptopa ekran kartı aldım. Yarın elimde olacak. Ekran kartı nasıl değiştirilir laptopta görüntülü olarak anlatacağım :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ekran da gördüğün her bir nokta bir piksel
ekranda görüntü ne olursa olsun siyah görünen piksel patlak/ölü piksel dir...
ekranda görüntü ne olursa olsun yeşil beyaz gri kırmızı değişmeyen renkteki piksel parlak pikseldir...

markaya göre bu ölü ya da parlak piksel garanti durumu değişiyor...

kimis ekrandaki 4 ölü ya da parlak pikseli garanti kapsamına alıyor kimisi 0 (ASUS)

bir de sorunlu piksellerin ekranın değişik bölümlerinde ya da yanyana olması olayı değiştiriyor...

Bildiğim kadarıyla yanyana 2 piksel her marka için garanti kapsamında...

bir de çözüm yöntemi var Tavsiye edilmez denize düşen yılana sarılır :D

el ile bastırma metodu
wikihowda verilen bu tekniğe göre yapmanız gerekenler :
1.monitörünüzü kapatın.
2.ekranınızı çizmeyecek, yumuşak ve nemli bir bez bulun.
3.kalem, tornavida gibi ucu sivri birşeyler bulun. pda kalemleri bu iş için uygundur.
4.bezi katlayın, kalemin ekranı çizmeyeceğinden emin olun.
5.ölü/takılmış piksel üzerine gelip baskı uygulayın. başka piksellere kaçırırsanız daha fazla sıkışık pikseliniz olur.
6.bastırırken monitörünüzü açın.
7. baskıyı çektiğinizde piksel düzelmiş olacak.

bu da sana yardımcı olabilecek bir site
http://www.listeniz.net/lcdnizdeki-olu-pixelden-kurtulun/

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
olur mu canım ya :)

Hele bir makine var Lenovo'nun... Param olsa da alabilsem :crying:

Bu arada benim laptopa ekran kartı aldım. Yarın elimde olacak. Ekran kartı nasıl değiştirilir laptopta görüntülü olarak anlatacağım :)

lenovo yerine macbook air öneririm :) 4220 dolarcık cıklı konuşunca sanki alabilirim gibi geliyor :) benim laptop hp pavilion 6550 okadar çok işimi görüyorki hele bir ısınması var harika üstüne 2 yumurta kır dök ye :) karnını bilem doyurur o cinsten :laugh:

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
elbruz46 sorun ölü piksel değil monitörün belli bir bölgesinde farklı renk veren bir bölge ki bunu sonradan yapıyor.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
ekran da gördüğün her bir nokta bir piksel
ekranda görüntü ne olursa olsun siyah görünen piksel patlak/ölü piksel dir...
ekranda görüntü ne olursa olsun yeşil beyaz gri kırmızı değişmeyen renkteki piksel parlak pikseldir...

markaya göre bu ölü ya da parlak piksel garanti durumu değişiyor...

kimis ekrandaki 4 ölü ya da parlak pikseli garanti kapsamına alıyor kimisi 0 (ASUS)

bir de sorunlu piksellerin ekranın değişik bölümlerinde ya da yanyana olması olayı değiştiriyor...

Bildiğim kadarıyla yanyana 2 piksel her marka için garanti kapsamında...

bir de çözüm yöntemi var Tavsiye edilmez denize düşen yılana sarılır :D

el ile bastırma metodu
wikihowda verilen bu tekniğe göre yapmanız gerekenler :
1.monitörünüzü kapatın.
2.ekranınızı çizmeyecek, yumuşak ve nemli bir bez bulun.
3.kalem, tornavida gibi ucu sivri birşeyler bulun. pda kalemleri bu iş için uygundur.
4.bezi katlayın, kalemin ekranı çizmeyeceğinden emin olun.
5.ölü/takılmış piksel üzerine gelip baskı uygulayın. başka piksellere kaçırırsanız daha fazla sıkışık pikseliniz olur.
6.bastırırken monitörünüzü açın.
7. baskıyı çektiğinizde piksel düzelmiş olacak.

bu da sana yardımcı olabilecek bir site
http://www.listeniz.net/lcdnizdeki-olu-pixelden-kurtulun/

Güzel tavsiye bende buna benzer bir tavsiyeyi kafası atan hardiskime uyguladım tasiye şu;hardisk kafa atarsa hardiski çıkarın poşete sıkıca sarın içine su geçmeyecek cinsten sonra buz dolabını açıp buzluğa koyun 5 dakika bekletin 5 dakika sonra çıkarın poşeti açıp hadrisken kafası olan bölümdeki metal kapağın üzerine 1 kez tıklatın kafa yerine oturmuş olur..:) denileni harfiyen yerine getirdim sonra bizim kafa atan hardiskte sorunun ortadan kaltığını gördüm gercekten kafa atmıyordu kafası koptumu ne oldu artık hiç çalışmadı :) okuyunca dondurma tarifi gibi geliyor dimi :)

ozgutozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
:D :D :D :D güzel yöntemmiş ben laptopu alacak bir buzluk için komşuya gidiyorum görüşürüz

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Derin dondurucu kullanın yalnız :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
GT240m ekran kartına sahip :) O sebeple istiyorum

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Derin dondurucu kullanın yalnız :D
:D :D :D :D güzel yöntemmiş ben laptopu alacak bir buzluk için komşuya gidiyorum görüşürüz

Oooo bende daha ne yöntemler var ...
Çizik CD ve DVD ler için,,,; Arkadaşlar önce çizik okunmayan cd veya dvd yi alıyoruz bir diş macunu buluyoruz colgate,signal farketmez ama ben colgateti öneriyorum daha güzel kokuyor :) Cd nin çiizik olan bölümüne zik zak çekerek sürüyoruz sonra musluğun altına tutup cd yi bir güzel cıbıcıbı yapıyoruz sonuç Sağlıklı cdler mutlu gülüşler :) hiçbir halta yaramıyor sadece cd güzel kokuyor :4:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
hahahaha

:lol::lol::lol::lol::lol: