Destek Monitöre görüntü gelmiyor

donurh

Üyecik
Merhaba. bir akrabamdan aldığım anakart+işlemci+ram ile yeni bir sistem durdum. MSI H61M-p20, i3 2120, Hi-Level 8gb tek parça DDR3. 1 ay kadar sorunsuz kullandım ama son 2 gündür ilk açtığımda kasa çalışıyor ama monitöre hiç görüntü gelmiyordu, bios ekranını bile göremiyordum. parçaları defalarca söküp taktıktan sonra 2 gün de açıldı. Bugünse ne yaptıysam açılmadı. Şu an kullandığım ddr2 ramli eski pcdeki bazı parçalarla değiştirerek bazı parçaları sınadım. Ekran kartı sorunsuz, zaten 2 ekran kartı var ikisi de bunda çalışıyor. PSU'ları değştirdim onda da kesinlikle sorun yok. Monitöre hem hdmi hem dvi-vga ile bağladım orda da sorun yok. HDD'leri değiştrdimi sata kablolarnı değitirdim orda da sorun yok. olabilecek her aletrnatifi gerçekleştirdim, bios pillerini bile değiştirdim. Sadece ram, anakart ve işlemciyi deneyemiyorum. Ama işlemci ya da anakartta sorun olsa son 2 gündür sonradan açılmazdı diye düşünüyorum. Sorun ram olabilir mi? Çünkü bu ramlardan 2 tane vardı ama biri çıkartılmıştı, denedim çalışmıyordu. Bu da mı bozuldu.ç Hi level bu kadar kolay bozulan bir ram mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz önce cpuyu çıakrtıp termal macun sürdüm ve pc açıldı. Çok ilginç, internet dışında pek bir şey yapmıyordum ama işlemci sıcaklığı youtube'da hd izlerken 90'ı geçiyordu, Youtube sorunu zaten genel bir sorun bu konuda ama onun dışında da 60-70 civarında dolaşıyordu sıcaklık. Şimdiyse 45.
 
Son düzenleme:

donurh

Üyecik
2. Güncelleme: Yine tesadüfen açılmış. Bugün de defalarca denedim açılmadı. Şimdi yine açıldı. Bir ara siyah ekranda "detecting bişey" yazısı takılı kaldı, ardından siyah ekranın sağ alt köşesinde 9C, A2, B4 gibi yazılar çıktı, en son A2'de takıldı. reset attığımda açıldı. Ama Hddye dün hd tune ile tarama yapmıştım hiç bir sorun çıkmadı, hddy diğer pcye taktıgımda direkt açıldı. 3 tane sata kablosu denedim bişey değişmedi. her gün saatlerce bununla uğraşıyorum sorun ne olabilir?
 
Üst