Modüler, güvenli ve uygun fiyatlı bir PSU arıyorum!

muhametsafak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, topladığım sistemi güvenli şekilde kullanmak ve ileride upgrade edebilme düşüncesiyle yeni bir PSU alacağım. Satın almadan önce daha iyi bir alternatifim var mı diye de buradan sormak istedim. Bilgisayarın kullanım amacı çoğunlukla iş, çok nadiren de eğlence/oyun.

Şuanda sistemim tam yük altında harcayabileceği maksimum değer 380W ve sistemimde şuan Codegen MX450 isimli PSU'sunu kullanıyorum. O dönem için idare eder bir güç kaynağıydı. Ürünün resmi adresi : Codegen
Şuanda da idare eder ancak 80+ sertifikası yok ayrıca akım koruması ne seviyede güvenilir bilmiyorum. Onun için upgrade etmeyi düşünüyorum.
Kasa camlı olduğu için içeride bir kablo karmaşası olsun istemiyorum. Oldum olası kabloları sevmemişimdir. Bu yüzden modeler bir psu arıyorum. COOLER MASTER G650M almayı düşünüyorum.

Kasa - Corsair Carbide Spec-Alpha Siyah/Kırmızı Pencereli Gaminig Mid Tower
Anakart - Asus Prime B350M-A
İşlemci - AMD Ryzen 5 1500x ileride üst seviye bir modele upgrade olabilir.
Ram - Corsair 2400Mhz 8GB x 2 ileride bu da 4 slot takılarak 32 veya 64 olabilir.
SSD - Samsung 960EVO 250GB M2.SSD
HDD - Toshiba 7200Rpm 500GB eski sistemden kaldı bu da. Şimdilik işimi görüyor ileride kapasite olarak daha yüksek bir HDD alabilirim.
Ekran Kartı - GTX 745. bu da eski sistemden kaldı. İşimi görüyor ileride RX580 almayı düşünüyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.