Modernlik mi Anlayışımız Bu mu Olmalı ?

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

D1360

Asistan
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
494
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0

30wo9qb.jpg


Antalya'da Düzenlenen Bira Festivaline Almanlar Bile Tepkili

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği Bira Festivali (Oktoberfest)'ne Şehirde Yaşayan Yerleşik Yabancılar Tepki Gösterdi. Ülkelerinde Her Yıl Çok Sayıda Festival Düzenlendiğini Belirten Almanlar,"mustafa Akaydın, Almanya'dan Örnek Alacaksa Fakirlerle Dayanışma Festivalini Örnek Alsın." Eleştirisinde Bulundu.


Antalya'da bu yıl ikinci kez bira festivali düzenlenecek. Özel bir firma tarafından organize edilen festivalin sponsoru Büyükşehir Belediyesi. 24–26 Eylül tarihleri arasındaki festivale Antalyalılar kadar şehirde yaşayan Almanlar da tepki gösteriyor. Almanlar, belediyeyi ve Mustafa Akaydın'ı Türk kültürüne ve örfüne uygun festivallere sponsor olmasını öneriyor. Yerleşik yabancılar Akaydın'a dünyanın birçok yerinde kutlanan Saint Martin (fakirlerle dayanışma) festivalini örnek almasını tavsiye etti.

Oktoberfest'in Antalya'da yapılmasını doğru bulmayan ve 26 yıldır Türkiye'de yaşayan Antoinette Kılıç (60), festivalin amacının bira tüketmek olduğunu söyledi. Oktoberfest'in bir Alman bayramı olmadığını, tamamen eğlenceye yönelik bir davranış olduğunun kaydeden Antoinette Kılıç, "Geçen gün çarşıya gittim. Dönüşte bir baktım her yerde Oktoberfest yazıyordu. Kendimi bir anda Almanya'da hissettim. Benim için çok acayip bir durumdu. Burası Türkiye dedim. Oktoberfest'in Türkiye'de ne işi var?" diye konuştu.

Türk örf ve adetlerine bira festivalinin yakışmayacağını düşünen Antoinette Kılıç, Antalyalıların Mustafa Akaydın'a tepki göstereceğini düşündüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Antalya'ya yarayan bir şeyleri buraya getirsin. Avrupa'nın kültürünü biz istemiyoruz. Tam tersine Almanlar, Türk kültür ve örfüne bayılıyor."



FAKİRLERE YARDIM FESTİVALİ YAPILABİLİR

Harald Bruno Urban (51) ve Doris Urban çifti de Antalya'ya Oktoberfest'in yakışmayacağını düşünüyor. Almanya'da daha güzel festivallerin olduğunu anlatan Harald Urban, bira festivalinin örnek alınmasına anlam veremediğini dile getirdi.


http://www.sondakika.com/haber-antal...anlar-2250367/


________________________________________
________________________________________-


Türk Kültürüne yabancı festivalleri sokup bunlara sponsor olanları herkes görsün

Yakında cadılar bayramınıda sokarlar ,,


Çağdaşız ya
:)
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Gündem bölümü konularını başka bölümlerde açmayalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst