Moderatöre Bildirmek

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bilindiği üzere aykırı gördüğümüz mesajları moderatöre bildir butonuna basarak şikayetimizi belirtiyoruz. Bu SDN nin sevdiğim bir özelliği.
Ancak benim bir önerim var.
Şikayet ediyoruz ancak bir işlem yapıldı mı, işlem yapılmadıysa neden yapılmadı bunları bilmiyoruz.
Bence biz o butonu kullandıktan sonra, ilgili moderatör de şikayet üzerine bize de bir cevap vermeli ki ne olup ne bittiğini bilelim
Şikayetimiz reddedildiyse sebebini bilmek bizim hakkımız bence.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bilindiği üzere aykırı gördüğümüz mesajları moderatöre bildir butonuna basarak şikayetimizi belirtiyoruz. Bu SDN nin sevdiğim bir özelliği.
Ancak benim bir önerim var.
Şikayet ediyoruz ancak bir işlem yapıldı mı, işlem yapılmadıysa neden yapılmadı bunları bilmiyoruz.
Bence biz o butonu kullandıktan sonra, ilgili moderatör de şikayet üzerine bize de bir cevap vermeli ki ne olup ne bittiğini bilelim
Şikayetimiz reddedildiyse sebebini bilmek bizim hakkımız bence.

Çok doğru söylüyorsun. Ama bu dediklerinin yapılabilmesi için günde moderatörlere gelen şikayet sayısı ile mod oranını kıyaslamak lazım. Yani 1000 şikayet mesajı geliyor ama 10 tane mod varsa. bir mod 100 şikayetle ilgilenir. Eee bide bunların geri bildirimi haliyle modlara yük olur.

Fakat bu oran kabul edilebilir bir seviyede ise bende senin düşüncenle aynı fikirdeyim. Bir geri bildirim hakikaten çok güzel olur.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Buna benzer bir konu açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

REDFOKS yanıtlamıştı galiba, "Günde yüzlerce şikayet mesajı geliyor. Her birine geri bildirim yaparsak işin içinden çıkamayız" diye :wink:

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Bence de iyi bir fikir.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Tamam yüzlerce şikayet mesajı geliyor ve bu şikayetler doğrultusunda gereken yapılıyor.
Moderatörler gerekeni yaparken ne kadar süre harcıyorsa buna ek olarak birkaç kelimeyle açıklama yazmaları çok uzun sürmez diye tahmin ediyorum ben.
En azından rütbeye göre bir sistem kurulabilir yüksek rütbeli kişilerin şikayetleri ön plana çıkabilir.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Vbulletin kullanılan forumlarda zaten bu özellik mevcut ama sdn yetkilileri kullanıcılara açmamış sanırım.Normalde rapor ettiğimiz mesajlara kim bakmış görebiliyoruz.Bende bu özelliğin açılması taraftarıyım.En azından cevap yazılmasa bile bizim rapor ettiğimiz mesajı hangi moderatörün okuduğunu bilmemiz hakkımız.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Arkadaşlar onlar da insan.SDN forumunu günde 100 bin kişi takip ediyor.Forumda genellikle 100 ile 1000 kişi arası üye oluyor.

Moderatörler sizin şikayetlerinize cevap vermek ile uğraşırlarsa işleri var demektir.Bilgisayar başından hiç kalkmamaları gerekir.

Ama böyle bir şey olsa tabi ki güzel olur.Fikire karşı değilim fakat uygulanması çok güç.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Moderatör olma ihtimalim var, böyle angarya işler çıkarmayın başıma len :D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
yapılsa iyi olur ancak çok uğraş verici olduğundan yapılacağını sanmıyorum . :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
REDFOKS'un dediği doğru "Günde yüzlerce şikayet mesajı geliyor. Her birine geri bildirim yaparsak işin içinden çıkamayız". Ama bu dediğiniz şey bir script ile yapılabiliyorsa yani size sorunun çözdüğünü bildirebilecek bir sistem varsa uygulanabilir. Fakat sonrasında da bu bildirimleri almak istemeyen falan çıkacaktır, o da ayrı bir mesele olur.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
REDFOKS'un dediği doğru "Günde yüzlerce şikayet mesajı geliyor. Her birine geri bildirim yaparsak işin içinden çıkamayız". Ama bu dediğiniz şey bir script ile yapılabiliyorsa yani size sorunun çözdüğünü bildirebilecek bir sistem varsa uygulanabilir. Fakat sonrasında da bu bildirimleri almak istemeyen falan çıkacaktır, o da ayrı bir mesele olur.

Bildirimleri almak veya almamak gibi bir tercih sunulabilir.

Özel mesaj da olduğu gibi mesela.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şikayet eden insanın bildirim almak istemeyeceğini düşünmüyorum.
sonuçta o durumdan şikayetçi oluyor ve bir geri bildirim almak isteyecektir.
istemeyen adam şikayet etmez bence

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Alıp almama seçimi yapılabilir tabi. Ama böyle bir sistemin hazırı var mıdır ya da hazırlanabilir mi bilemiyorum. Bir de bunun foruma etkisi ne olur acaba, sonra forum yavaşlamasın :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Olabilir ama böyle bir sistemin hazırı var mıdır ya da hazırlanabilir mi bilemiyorum. Bir de bunun foruma etkisi ne olur acaba, sonra forum yavaşlamasın :)

bir bildirim scripti ile yavaşlayacagını sanmıyorum. tabi bunu yapanlar daha iyi bilir

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
otomatik bir sistem varsa bilmiyorum. ama onun haricinde ayrıyeten modların geri dönüş için uğraşması çok zor.

hepimizin forum harici bir hayatı var :) günlük uğraştığımız şikayetlerin, banladığımız reklamcı ve illegalcilerin zaten haddi hesabı yok :)

zaten şikayet edilen her şeyle mutlaka ilgileniyor. atlanılan hiçbi şey kalmıyor :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Aynen biz zaten hangi şikayetlerin çözüldüğünü görebiliyoruz bu sayede atlanılan bir şikayet kalmıyor.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
moderatörler çözülen şikayetleri görebiliyorsa bence şikayet eden kişi de şikayeti çözülünce bir bildirim alabilir otomatik olarak

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Otomatik birşey olabilri. Eğer moderatör arkadaş şikayeti görüp gerekli işlemi yapmışsa bize bire bildirim gelebilir şikayetiniz alındı diye.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bunun yapılmasını ben ciddi ciddi istiyorum çünkü şikayet ederken denize şişeyle mektup yollar gibi hissediyorum ne olduğu belli değil

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Aslında şöyle de yapılabilir. Anladığım kadarıyla zaten üyeler olarak her şikayet edilen mesaj için geri bildirim beklemiyorsunuz ama arada bir kaç önemli durum için bildirim istiyorsunuz, yanlış mı düşünüyorum? Eğer durum bu ise mesajı rapor ederken altına "Sorun çözüldüğünde beni de bilgilendirin" şeklinde not düşerseniz, sorun çözüldüğünde ilgili moderatör size özel mesaj ile geri dönüş yapar zaten.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Düşünce güzel ama moderatörlere ekstra iş yükü getirir.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Aslında şöyle de yapılabilir. Anladığım kadarıyla zaten üyeler olarak her şikayet edilen mesaj için geri bildirim beklemiyorsunuz ama arada bir kaç önemli durum için bildirim istiyorsunuz, yanlış mı düşünüyorum? Eğer durum bu ise mesajı rapor ederken altına "Sorun çözüldüğünde beni de bilgilendirin" şeklinde not düşerseniz, sorun çözüldüğünde ilgili moderatör size özel mesaj ile geri dönüş yapar zaten.

evet bu da mantıklı bir yöntem

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Abi sen yoğunluğu gören birisin, bunu nasıl teklif ediyosun? :D

Dostlar, forum sandığınız kadar kolay yönetilmiyor. 50'ye yakın moderatörümüz var ve sürekli ekibimizi genişletiyoruz. İsteyen birine özel mesaj iletene kadar zaten 3-4 tane daha şikayeti hallederiz. Eğer silinecek bir mesaj ise, zaten en geç 30 dakika sonra konuyu halletmiş oluruz biz.

İki tarafın da memnun kalacağı yöntemi söyliyim ben. Siz şikayet ettiniz, üzerinden bir saat civarı geçti ve konuya işlem yapılmadı. O zaman bana mesaj atın söz ne işlem yapıldığını, eğer işlem yapılmadıysa neden yapılmadığını açıklıycam :)

Anlaşıyor muyuz beyler?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Yoğunluğu biliyorum tabi ama üyelerin isteklerine de kulak vermemiz gerektiği için çözümler üretmeye çalışıyorum :) Dediklerinde haklısın, raporlanan mesajlar istisnai durumlar haricinde çok kısa bir sürede çözümleniyor zaten.

Gayet güzel bir öneri sunmuşsun, 1-2 saat içinde çözülmeyen bir sorunu başta by efsane olmak üzere süper moderatör arkadaşlara bildirirseniz gerekli açıklamayı alırsınız :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3

Dostlar, forum sandığınız kadar kolay yönetilmiyor. 50'ye yakın moderatörümüz var ve sürekli ekibimizi genişletiyoruz. İsteyen birine özel mesaj iletene kadar zaten 3-4 tane daha şikayeti hallederiz. Eğer silinecek bir mesaj ise, zaten en geç 30 dakika sonra konuyu halletmiş oluruz biz.

İki tarafın da memnun kalacağı yöntemi söyliyim ben. Siz şikayet ettiniz, üzerinden bir saat civarı geçti ve konuya işlem yapılmadı. O zaman bana mesaj atın söz ne işlem yapıldığını, eğer işlem yapılmadıysa neden yapılmadığını açıklıycam :)

Anlaşıyor muyuz beyler?
Anlaştık :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62

Anlaşıyor muyuz beyler?

Açıklamazsan adam değilsin :D :D (şaka şaka)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Mesaj ile alakalı bir durum varsa şikayet eden arkadaş mesaj düzenlenince bu durumu görüyor.
Eğer geri dönülecek bir durum varsa geri dönüp bilgilendiriyoruz.
Yok eğer geri dönülmediyse tekrar raporlayıp not düşün arkadaşlar.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Otomatik bir sistem getirilebilir. Örneğin moderatör konuyu sildiğinde konu silindi diye geri bildirim gelebilir. Aynı alıntı ve beğen gibi.

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam yüzlerce şikayet mesajı geliyor ve bu şikayetler doğrultusunda gereken yapılıyor.
Moderatörler gerekeni yaparken ne kadar süre harcıyorsa buna ek olarak birkaç kelimeyle açıklama yazmaları çok uzun sürmez diye tahmin ediyorum ben.
En azından rütbeye göre bir sistem kurulabilir yüksek rütbeli kişilerin şikayetleri ön plana çıkabilir.

Niye rütbeye göre diğerleri ... mi ?