Modemin Şifresi Yok Galiba YARDIM

berkebjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba beyler ben 1 hafta önce TP-LINK TD-W8951ND model modemini aldım. Modem işlerinden hiç anlamam.İlk defa kablosuz kullandım ve kurdum modemi Yeni öğrendim wep ve wpa adlı 2 tane güvenlik türü varmış beyler benim ki wep. modemin şifresi varmı yok mu anlıyamadım. İçime bi kuşku düştü. Modemi kurarken bana modem şifresi belirle dedi bende bi şifre koydum ama. Modem hiç şifre sormuyor pc açılınca direk bağlanıyor.Acaba başkalarınada mı şifre sormuyor benim modem diğer pcler bağlanmaya çalışırsa Ben başka birine bağlanmak istesem şifre soruyor. Ayrıca modemlere bağlanma yerine gelince benim ismime sağ tıklayıp özellikler deyince 2 bölüm var bağlantı ve güvenlik güvenliğe tıklıyorum şunlar var ordada

güvenlik türü : kimlik doğrulama yok (Açık) yazıyor zaten burda kuşkuya düştüm. bu ne demek ? yani herkes benim modeme bağlanmak isterse şifre sormadan bağlanabiliyormu

şifreleme türü: wep

ağ güvenlik anahtarı : (şifrem)

acil yardım bekliyorum beyler. benim modemim wpa desteklemiyor bu arada.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sorunun aşağı yukarı belli.

Modeminde şifre yoksa, bilgisayarından kablosuz ağlara baktığında, senin modemin yanında, güvenlik anahtarı yok diye bir ibare yazar. Onu buradan anlayabilirsin.

Kendi bilgisayarından modeme bağlanırken, her seferinde şifre istemez. İlk girişte otomatik hale gelir.

Modeme ilk anda koyduğun şifre, modeme giriş şifresidir. Modeme giriş dediğim de, modem ayarlarını yapabilmen için modemin arayüzüne girilmesidir.

murat709

Asistan
Reaksiyon puanı
0
444 0 375 'ten yardım almayı dene. yada en yakın bilgisayarcıyı ara derim.

berkebjk2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlar için teşekkürler. Ağlara baktığımda benim modemin yanında hiç bir şey yazmıyor ama bağlan dediğimde ise bağlanıyor özellikler > güvenlik > ordada ağ güvenlik anahtarından şifreyi değiştirip tamam dediğimde sınırlı erişim yazıyor sonra tekrar ilk modemi kurduğumdaki şifreyi yazıp bi daha değiştirdiğimde şifreyi bu sefer sınırlı erişim yazmıyor. Acaba sizde pc yi açtığınızda modeminiz otomatik bağlanırken şifre soruyormu ?

yok modem arayüzü için demiyordu ama kurarken ağ güvenlik anahtarı diyordu yani şifre varmı benim modemimde ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Senin modemin şifreli şu an çünkü şifreleme türü Wep olduğuna göre bir şifre belirlenmiştir. Şifre olmasaydı şifreleme türünü wep seçemezdin.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bende otomatik bağlanıyor ve şifre sormuyor. Modemin arayüzüne gir. Wirelessla ilgili şifre belirleme var. Oradan bir kontrol et.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkürler zaten hiç download yaparkende hiç hız düşmesi yaşamadım bu arada modem arayüzüne giremiyorum şifre ve kayıt adı soruyor bana modem adımla şifremi giriyorum fakat bir daha soruyor