Modemimin internet ışığı yanmıyor. :(

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bugün TTNET'in Hipernet Limitsiz (24Mbps'ye kadar) internet hizmetini aldım. Evde internet fişi yok. İnternet bağlantı kablosu dışarıda (bahsettiğim kablo umarım internet kablosudur) Modemin markası TPLINK TD-W9970 şeklinde. DSL, WiFi,Power ışığını yakmayı başardım fakat ne yaptıysam Internet ışığını yakamadım. Evde bilgisayar yok gerek görmüyorum bilgisayarı. Telefonla bağlanıcam internete ama böyle bir soruna sahibim. Lütfen yardım edin :(

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
DSL yanıyor ama internet yanmıyor ise modem kaynaklı bir sorundur. Kullanıcı girişini doğru yaptığına emin misin? veya tekrardan kurulum yapmayı denedin mi?

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
DSL yanıyor ama internet yanmıyor ise modem kaynaklı bir sorundur. Kullanıcı girişini doğru yaptığına emin misin? veya tekrardan kurulum yapmayı denedin mi?

Yanıyor usta. Tekrardan kurulum yaptım. Her şeyi doğru taktığımdan da eminim. Fotoğrafta kırmızı kabloyu kırmızıya yeşil (line) kabloyu beyaza sabitledim.

http://www.imgur.com/Vi41ZkY

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
kırmızı kablolar ile diğer kablolar yani? :)

Line kablosunun kırmızısını duvardaki kırmızı kabloyla sabitledim. Yine Line kablosunun yeşil renklisini duvardaki beyaz kabloya sabitledim. Onun dışında başka ne yapmam ya da yapmamam gerekiyor? :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Line kablosunun kırmızısını duvardaki kırmızı kabloyla sabitledim. Yine Line kablosunun yeşil renklisini duvardaki beyaz kabloya sabitledim. Onun dışında başka ne yapmam ya da yapmamam gerekiyor? :)

evde telefon hattı var ise telefon kablosunu Splitter da Phone kısmına takacaksın, Modeme giden kabloyu ise LINE kısmına.
fotoğrafta hangi kablo nereye gidiyor belli değil o yüzden bağlantıları takip etmeniz lazım :) birde splitter ı iptal edip kabloyu direk modeme takıp deneyebilirsin

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
evde telefon hattı var ise telefon kablosunu Splitter da Phone kısmına takacaksın, Modeme giden kabloyu ise LINE kısmına.
fotoğrafta hangi kablo nereye gidiyor belli değil o yüzden bağlantıları takip etmeniz lazım :) birde splitter ı iptal edip kabloyu direk modeme takıp deneyebilirsin

Yalın internet aldım. Yalnız satıcı bir telefon numaran var ama kullanamazsın dedi. Böyle bir şey var mı gerçektende? Her şey yerli yerinde fotoğrafta anlaşılmıyor ama :D Onu ben de düşündüm ama yapmadım. Yarın deneyeceğim. :)

Reaksiyon puanı
16,128
bilgisayar olmadan modemi ayarlayamazsın onu veren şapşikler bunu bilmiyor mu? bazen interneti açmayı unutuyorlar bu vodofone adsl'de de varmış 1 haftadan önce fark etmiyorlar miy'i ara ayarı o girsin.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bilgisayar olmadan modemi ayarlayamazsın onu veren şapşikler bunu bilmiyor mu? bazen interneti açmayı unutuyorlar bu vodofone adsl'de de varmış 1 haftadan önce fark etmiyorlar miy'i ara ayarı o girsin.

Modemin kutusunda ayarlamaya gerek yok otomatik kurulum oluyor temalı bir yazı var. Miy nedir?

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
miy= müşteri ilişkileri yöneticisi kullanıcı adını ve şifre girmen gerek otomatik olanlar 3gler genede pc gerek .

Bilgisayarda nasıl olacak ki? Kul. Adı ve Şifreyi hangi ekranda girmem gerekecek peki?

Edit: Modeminizin internet ayarları otomatik olarak yapılmaktadır. Otomatik kurulum için modeminizi dsl hattına bağlamanız ve çalıştırmanız yeterlidir. Otomatik kurulum ile modeminiz 5 dk içerisinde internete erişebilir duruma gelecektir. Diye bir ibare var kul. kılavuzunda

Reaksiyon puanı
16,128
web arayüzünden 192.168.1.1 gibi adresi tarayıcıya giriyorsun kullanıcı adı ve şifre ister onu giriyorsun gerisini görürsün zaten.
[video=youtube;Ai0e__pTT0s]https://www.youtube.com/watch?v=Ai0e__pTT0s[/video]
[video=youtube;np39dcJc2mA]https://www.youtube.com/watch?v=np39dcJc2mA[/video]

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
web arayüzünden 192.168.1.1 gibi adresi tarayıcıya giriyorsun kullanıcı adı ve şifre ister onu giriyorsun gerisini görürsün zaten.
[video=youtube;Ai0e__pTT0s]https://www.youtube.com/watch?v=Ai0e__pTT0s[/video]
[video=youtube;np39dcJc2mA]https://www.youtube.com/watch?v=np39dcJc2mA[/video]

Kullanıcı adı ve şifreyi nerden edineceğim? Ayrıca bu neyin şifresi?
Youtube videoları bulunamıyor diyor :(

Reaksiyon puanı
16,128
Sorumun cevabını tam siz yazarken buldum. Gerekli kurulumu yaptım telefondan kuruldu baya baya. :) Yalnız hala 4. yıldızı takamadım :(

internet yok? o zaman dediğim gibi interneti açmamışlar ya unuttular yada sırası gelmedi...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
internet yok? o zaman dediğim gibi interneti açmamışlar ya unuttular yada sırası gelmedi...

Evet yok. :(TTNET müşteri hizmetlerini aradım. Beni sabah ararlar herhalde böyle bir mesaj geldi “Degerli musterimiz, arizaniz teknik ekiplerimiz tarafindan incelemeye alinmistir. En kisa zamanda cozumlenerek, tarafiniza bilgi verilecektir.”

Kimin açması gerek? Sözleşmeyi imzaladığım bayi mi yoksa bugün benimle iletişime geçen 4440375 nolu MH'mi?