Modemim robot süpürgeye ip vermiyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ersin18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ersin18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar benim sorunum evimdeki turknet fiber internet ile birçok cihazı kullanabiliyorum.tv.tablet telefon kombi termostatı ancak aldığım robot süpürgeye ip anlamıyorum sanırım. İşin garibi mobil internet paylaşımı yaptığımda cihazı mobil internetle kullanabiliyorum. Ama evdeki wifi ile kullanmam gerekli. Evde değilken süpürgeye talimat vermeliyim.Süpürgeyi İşyerine götürüp deniyorum bağlanıyor kumanda edebiliyorum sıkıntı yok. İnternet müşteri hizmetlerini aradım cihazlarınız bağlanabiliyor sıkıntı yok , altyapınız sıkıntısız deyip bırakıyorlar. Bu durumu nasıl çözebiliriz. İnternet Turknet fiber 100mb yalın tarifesi. Modem ZTE ZXHN H298A
Daha hangi bilgi gerekli bilmiyorum çözüm bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bağlanmaya çalıştığınız frekans nedir? Ben roborock süpürgemi kurarken 5Ghz bantların desteklenmediği yazıyordu ve 5Ghz bağlanmıyordu. Sizde de belki böyle bir durum olabilir. 2.4Ghz bandına bağlandığınızdan emin olun.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Modemle alakalı olabilir. Öncelikle cihaz WiFi ile modeminize bağlanıyor mu ona bakın. Bazı ülkelerde 13. kanal gibi kanallar kapalı olduğundan cihazınızda da bu kanallar kapalı olabilir. WiFi ağınıza bağlanmıyorsa ilk başta WiFi kanalınızı değiştirmeyi deneyin. Eğer bağlı olduğu halde IP alamıyorsa DHCP üzerinden MAC adresini yazarak manuel IP atayabilirsiniz.

Ersin18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bağlanmaya çalıştığınız frekans nedir? Ben roborock süpürgemi kurarken 5Ghz bantların desteklenmediği yazıyordu ve 5Ghz bağlanmıyordu. Sizde de belki böyle bir durum olabilir. 2.4Ghz bandına bağlandığınızdan emin olun.
Evet 2.4 Ghz den bağlanmaya çalışıyorum 5Ghz yi kabul etmediğini baştan biliyorduk

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Robotu sıfırlamayı da deneyebilirsiniz. Ben ilk aldığımda bir türlü bağlayamadım internete hep hata verdi. Robotu sıfırladıktan sonra çözüldü. Buna rağmen çözülmezse sorun robottan değildir.

Ersin18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Robotu sıfırlamayı da deneyebilirsiniz. Ben ilk aldığımda bir türlü bağlayamadım internete hep hata verdi. Robotu sıfırladıktan sonra çözüldü. Buna rağmen çözülmezse sorun robottan değildir.
Sıfırlamadan kastınız reset atmaksa reset deliğinin etrafı aşındı diyebilirim reset atmaktan. Kanal 11 de imiş diğerlerinide denedim bağlanmadı. Dhcp den mac adresini yazmamıza rağmen cihaz ismi ve ip boş görünüyor.resimde en alltta