Modemi Çıkarıp Başka PC'de Denedikten Sonra

rebeel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar 10 gündür internetimde sorun var. Sürekli gidip gidip geliyor. Modemin ADSL ışığı sönüyor tekrar geliyor. Bazen sönüp birdaha gelmiyor. 5 senelik Pikatel Airmax 101 modemini kullanıyorum. Modemimin bozulmuş olmasından şüpheleniyorum.

Şimdi benim sormak istediğim, modemin bozuk olup olmadığını deneme amaçlı komşunun modemini aldım. Komşunun modemini direk benim bilgisayara taktım port hatası veriyor. Sanırım modemin sürücüsünü kurmam gerekiyor. Merak ettiğim eğer ben şimdi komşunun modeminin sürücüsünü internetten indirip benim bilgisayara kurarsam, komşum modemi kendi bilgisayarına taktığı zaman onunda mı tekrar sürücü kurulumu yapması gerekiyor? Yani modemin ayarları falan değişiyor mu? Yoksa komşum modemi kendi bilgisayarına taktığı zaman hiçbir ayar, kurulum vs. yapmadan eskisi gibi interneti kullanmaya devam edebilir mi? Cevap verebilirseniz çok sevinirim ona göre modemin driverını kuracağımda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:) rahat ol o sürücü senin pc ye kurulan bir şey diğer pcye etkisi olmaz

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Sorun Olmaz Komşunun Pcsinde Driver Yüklüyse Takar Takmaz Zaten Eskisi Gibi Çalışacaktır.

rebeel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) rahat ol o sürücü senin pc ye kurulan bir şey diğer pcye etkisi olmaz

Sorun Olmaz Komşunun Pcsinde Driver Yüklüyse Takar Takmaz Zaten Eskisi Gibi Çalışacaktır.

Yanlış yazmışım aslında arkadaşlar sürücü değilde ben şimdi modemin kurulum cdsi ile kendi Adsl şifremi girip internete bağlanınca, komşumunda mı modemi kullanabilmesi için kullanıcı adı ve şifresini kendi bilgisayarına tekrar girmesi gerekiyor?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşım 5 yıllık pikatel teknoloji olarak geri kalmıştır. Mesela adsl2+ desteklemiyordur. Bu da 8mbps üzeri hızı desteklemez demektir. TTnet bulunduğun yeri fibere geçirdiye seni de geçirmiş olabilir. Bence önce telekomu arayıp bir durumu öğren.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sürücü falan kurmana gerek yok. Modem sürücüsü diye bir şey de yok. (Eğer USB modem değilse.)
Yapman gereken şey komşunun modeminin arayüzüne giriş yaparak kendi kullanıcı adı ve şifreni girmek.
Komşuna modemi iade ettiğinde o da kendi kullanıcı adı ve şifresini tekrar girmek zorunda.

rebeel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0