Modem ve İnternet Bağlantısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Posco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şimdi bir tane AirTies marka modem var komşunun. Power, ADSL, Ethernet lambaları yanıyor. İnternet lambası yanıyor 15-20 saniye sonra sönüyor. Bir dakika sonra yine 15-20 saniye yanıyor tekrar sönüyor. Ve bu olay periyodik şekilde devam ediyor. Dolayısıyla internete girmiyor. İlgili kuruluş bağlantılarının olduğunu söylemiş. Ama bağlantı yok.

Modemi kendi evimde denedim, bütün lambalar yanıyor fakat internete girmiyor. Sanırım bu da IP ve Şifreden dolayı oluyor.

Neyse problem nedir sizce? Yardımcı olur musunuz?

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
proxy ayarlarını yapmadıysan gır 192.168.2.1 internet sayfasından sonra şifreyı bos gec veya admin olarak kulan sol yanda bazı menuler gelıcek orda gelişmiş ag baglantısı veya yerel ag baglantısından senın sıfre ve kullanıcı adı olan sayfayı goruceksın dogru kaydet ve orda ayarları kontrol et olmassa cd kurlumu dene

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş internet lambası yanmıyor.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
modemo cdsinden tekrar kur birde kabloları kontrol et splittera tekrar çıkar tak ve ezilen kablo varmı onada bak.

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kablolarda problem olsa periyodik olarak yanıp sönmemesi gerekiyor. Anlamadım gitti.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
telefon kablosunu dogru taktıgına emın ol kabloloru dıkatlıce tekrar tak

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onlar da takılı. Line Dışardan gelen hat. Phone telefona giden, Adsl Modeme gelen.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
baska bır modemle test et aynı sorunu yasıyorsan ethernet Kablon da kırıklık varr

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ethernet kablosunun modeme gelen bağlantı ile alakası yok ki. Pc ye giden bağlantı ile ilgili diye biliyorum ben.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tamam ıste pc ve modeme baglı kablo:D

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) Şimdi problem nedir biliyor musun. Modemdeki "İnternet Lambası" belli aralıklarla yanıp sönüyor. İşte bunun sebebini anlamak gerekiyor. Bunun tek nedeni var biliyorum ben: O da internet bağlantısı yok.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Başka modem ile test yapın.

Birde PC'ye el ile IP adresi verip, modemin içine bağlanarak içinde bulunan ayarları kontrol edin.

80 küsür ile başlayan IP adresini alabilmiş mi???

Adsl kullanıcı adını ve şifresini yeniden yazıp, tekrar deneyin...

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Başka modem ile test yapın.

Birde PC'ye el ile IP adresi verip, modemin içine bağlanarak içinde bulunan ayarları kontrol edin.

80 küsür ile başlayan IP adresini alabilmiş mi???

Adsl kullanıcı adını ve şifresini yeniden yazıp, tekrar deneyin...
yapılan yorumları okumadan aynı yorumları yapmayalım

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ttnet'in işi belli olmuyor ne yazık ki arkadaşların dediği gibi öncelikle başka modemle bağlantıyı test edebilirsin.

Gelen hattı direkt olarak modeme takıp hattı öyle dene. Bu da oldukça önemli.

Bunun dışında modem ayarları bozulmuş olabilir. Açıkçası hiç anlamam, resetlerim sonra bilgilerimi tekrar yazar denerim. :D Sen de böyle bir şey deneyebilirsin.

Ttnet tarafında da sorun olabilir. ttnet, iletişim sayfasına "bağlantı sorunu" konulu mesajlar yolla. Telefondan hiçbir şey yürümüyor.

Tabii modemde de donanımsal olarak problem olabilir. Buna da zaten hattı denedikten sonra karar verebilirsin. Benim ilk modemim süresini doldurmaya başladığında bahsettiklerini aynen olmasa da yapmıştı.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Saçma gelebilir ledler yansa dahi (enerjinin var olduğu hakkınbda) adaptörü değiştirip deneyin sorun sanırım enerji kökenli bunun hakkında konu açmıştım belki sorununuzu çözer

Buradan

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Modeminin içerisindeki ttnet kullanici adinin ve şifrenin girildiğinden emin ol. ubr ,qos ayarlarının yapılı olduğundan da emin ol. Tahminim ya bu ayarların sıfırlanmıştır ya a modemin internet ip si alamıyordur. İnternet ipsinin alınıp alınamadığını modemin anasayfa linkinden öğrenebilirsin.

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar modemde bir arıza yok. Ayrıca İnternet ışığı yanmadan yani bağlantı kurulmadan nasıl yapacağım o dediğiniz ayarları? 192.168...... yazıp girmeye çalışıyorum ama şifre alanında sonrası açılmıyor.