MIUI Rom Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba MIUI rom diye bişi varmış bende htc pico (explorer) kullanıyorum yüklemek istiyorum ama bazı bsorumlarım var

1- bu linktekini indircem: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2221606

2- Türkçe dil desteği var mı (yama filan vb )

3- Şimdi cm10 kullanıyorum bu daha mı iyi

4- Sorun çıkartırmı

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
CM10 daha iyi diyebilirim çünkü Miui de birçok hata var özellikle dil çevirilerinde yarım yamalak

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yerinde olsam değişiklik olsun diye kurardım, arayüz değişince telefon değişmiş hissi veriyor. Rom kura kura telefonum kafayı yedi resmen benim :) İmei felan giderse bana suç bulma sonra :D

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben de arkadaşımın Ace ine Touchwiz rom yükledim telefon dokunduktan 5 saniye sonra tepki gösterdi :D

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Ben de arkadaşımın Ace ine Touchwiz rom yükledim telefon dokunduktan 5 saniye sonra tepki gösterdi :D
Oda iyiymiş bende Touchwiz romu vardı indirdim kurdum ama sorun vardı şimdi yeni sürümü çıkmış ya Mıuı kurcam ya da touchwiz kurucam yedek alıp ikisinide kuruyum diyorum hayırlısı bakalım yarın kurup buraya yazarım sonucu :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yerinde olsam değişiklik olsun diye kurardım, arayüz değişince telefon değişmiş hissi veriyor. Rom kura kura telefonum kafayı yedi resmen benim :) İmei felan giderse bana suç bulma sonra :D
Bencede değişmiş gibi oluyor imei gitme riski var mı ya ben bunu bilmiyodum hem giderse nolur ki O.o :S

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bencede değişmiş gibi oluyor imei gitme riski var mı ya ben bunu bilmiyodum hem giderse nolur ki O.o :S

Telefonuna sahtte imei attılarsa imei silinme ihtimali var. Orjinalse sıkıntı olacağını sanmıyorum, 50 defa rom kurmuşumdur, imeim gitmedi şükür :)

Forumlardaki rom kuran kişilerin sorunlarını oku, ona göre romu kur :)

Eğer rom kuracak olursan imei yedekleme programları var ( geri geliyor mu silinmediği için bilmiyorum )

Sisteminin backup'ını almayı da unutma :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Telefonuna sahtte imei attılarsa imei silinme ihtimali var. Orjinalse sıkıntı olacağını sanmıyorum, 50 defa rom kurmuşumdur, imeim gitmedi şükür :)

Forumlardaki rom kuran kişilerin sorunlarını oku, ona göre romu kur :)

Eğer rom kuracak olursan imei yedekleme programları var ( geri geliyor mu silinmediği için bilmiyorum )

Sisteminin backup'ını almayı da unutma :)
3-5 defa rom kurdum bi sorun olmadı bitek romlar sorunlu çıktı telefon orjinal imei filan yedeği alıyorum ama bi stock romun yedeğini almadım rom kurarken ona pişman oldum zaten kurarken hep yedek alıyorum öyle devam ediyim ben :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu rom daha beta aşamasında..5 nisanda yayınlanmış.O rom adam olana kadar daha 1 yıl gerek..Stabil CM 10'dan vazgeçme..

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Bu rom daha beta aşamasında..5 nisanda yayınlanmış.O rom adam olana kadar daha 1 yıl gerek..Stabil CM 10'dan vazgeçme..

Ben Cyanogen Mod Download sayfasına girdiğimde 9.1 , 10.1 , 10.2 gibi seçenekler var ancak 4.1.2 ye hangileri uyumlu bilmiyorum bana yardımcı olabilir misin ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben Cyanogen Mod Download sayfasına girdiğimde 9.1 , 10.1 , 10.2 gibi seçenekler var ancak 4.1.2 ye hangileri uyumlu bilmiyorum bana yardımcı olabilir misin ?

Arkadaşım romların birbirine uyumlu olması gibi bir durum söz konusu değil. Ben ACE'ye 2.3.6 iken direk 4.2.2 (CM 10.1) yükledim. Eski rom tamamen silinip üstüne başka kuruluyor, sen hiç Windows 7 kurmak için önce Windows Vista kurulu olmalı diye birşey duydun mu?
Rom senin modeline uyumlu olduktan sonra sorun yok. CM 10.1(4.2.2) veya CM10.2(4.3) lerden birini yükle, ama 4.2.2 daha stabildir 4.3 yeni çıktı, benim tavsiyem 4.2.2 yani CM 10.1. İlle de link diyorsan >> http://get.cm/get/9Wv

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Arkadaşım romların birbirine uyumlu olması gibi bir durum söz konusu değil. Ben ACE'ye 2.3.6 iken direk 4.2.2 (CM 10.1) yükledim. Eski rom tamamen silinip üstüne başka kuruluyor, sen hiç Windows 7 kurmak için önce Windows Vista kurulu olmalı diye birşey duydun mu?
Rom senin modeline uyumlu olduktan sonra sorun yok. CM 10.1(4.2.2) veya CM10.2(4.3) lerden birini yükle, ama 4.2.2 daha stabildir 4.3 yeni çıktı, benim tavsiyem 4.2.2 yani CM 10.1. İlle de link diyorsan >> http://get.cm/get/9Wv

Son bir soru :) Kernel yüklemem gerekiyor mu CM yanında ? Siyah kernel falan işte

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Şu anda Htc Desire telefonumda bu rom kurulu. Belki cihazların farklı olması nedeniyle farklılıklar olabilir bilemiyorum ama;

Rom güzel. Şimdiye kadar kullandıklarım içinde en iyisi diyebilirim. Batarya ömrü fark edilir derecede uzadı.

Multilang olmasına rağmen yüzde yüz Türkçe değil. Çevirmelerde ufak tefek hatalar var ama sorun değil.

Menü tuşuna basarak tüm uygulamaların bulunduğu bölüme geçiş yok haberin olsun. Tüm uygulamalar masa üstünde toplanıyor.

Müzik uygulaması güzel, kullanışlı ve ses kalitesi de çok iyi. Kablosuz çekim kalitesi ve bağlantı hızı şaşırttı beni. Daha hiç çökme yaşamadım ( Kendiliğinden kapanıp açılma vs gibi )

MIUI nin kendi tema uygulaması var, ücretli ve ücretsiz bir sürü tema, kilit ekranı, zil sesi vs kolaylıkla indirip kullanabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. sormak istediğin bir şey olursa buralardayım.

Bu güne kadar çok rom yükledim kaldırdım telefona. Uzun süredir rom yüklemiyorum. Belki de deneyecek bir şey kalmadığındandır :D

Tavsiyem, Rom yüklemek 10 dakikalık bir işlem ( asıl sorun marketten uygulamaları tekrar yüklemek :D ) yükleyin deneyin, inceleyin. Beğenmezseniz başka bir rom, veya eski roma dönersiniz...

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bi türlü alışamadım bu roma. Hem ana ekran değişik hemde yarısı Türkçe hemide fazla ram yiyor.

Onlarca rom denedim, hep şu özellikde olsun, ekstra şu da varmış vay iyi dedim yükledim: tamam iyi özellikler ama özellik arttıkça ram gidiyor. Hele birde telefonunuzda 512, 1 gb arası ram varsa.. .

En son Xperia Pure hd kurdum. Çok az ram yiyor, doğal olarak diğerlerine göre hızlı bayağı. Özellik kısıtlı ama zaten önemli olan hız değil mi? ben akıllandım, sizde bi düşünün.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
MIUI romlar kötü, sistem düşmanı, kullanışsız vs vs demek haksızlık çünkü hepimiz orjinal olmayan cihazlarda custom rom olarak kullanıyoruz her rom kendi cihazında iyi çalışır. Buna rağmen bence(çoğu kişiye görede) android platformunda yapılmış en iyi rom miui romlardır. Hem görsellik, kullanışlılık vs vs her yönden mükemmel, sanki android değil başka bir sistem deneyimi veriyor. Tabi bu deneyimi tam yaşayabilmek için orjinal xiaomi cihazlarla bu işletim sistemini kullanmak lazım, o zaman bo sorunlar ortadan kalkar. MIUI'nin tek gerçek sorunu var o da dil, bütün dünyaya açılmadığı çinle sınırlı olduğu için aslında dil sorunu da çok abes değil.
Yakın zamanda xiaomi dünyaya açılacak vs gibisinden haberler okumuştum hatta 130 dolara 4 çekirdekli telefon haberleri var. Telefon ülkemize gelir mi gelmez mi bilmem ama gelse çok güzel olurdu.
http://www.teknokulis.com/Haberler/Mobil/2013/08/01/130-dolara-4-cekirdekli-telefon-xiaomi-hongmi

[video=youtube;iDY6YmRJyMA]http://www.youtube.com/watch?v=YCc76MjRjC4[/video]

bu da miui v5 son versiyonu.
[video=youtube;rdfY3079NgA]http://www.youtube.com/watch?v=rdfY3079NgA[/video]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[video=youtube;YCc76MjRjC4]http://www.youtube.com/watch?v=YCc76MjRjC4[/video]

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Yorumlar hoşuma gitti ama ben bir kere kurdum türkçe değildi sildim 1 hafta önce galiba denedim telefon "Android" yazısında kaldı açılmadı bende geri cm10 a döndüm :/