Mıuı Nasıldır? 3500Tl Telefon Önerisi

American Megatrends

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
72
Merhabalar, telefon arıyorum. İstediğim özellikler:

AMOLED,
Orta bir işlemci (tercihen Snapdragon)
Stabilite

Bu özelliklerde Redmi Note 10 ve Samsung M31s buldum. Exynos'a pek hoş bakmıyorum açıkcası. O yüzden Redmi'yi tercih edecek gibiyim. Tek tereddütüm bu MIUI nasıldır? Bazı kişiler gömüyor, aceba bu kadar kötü mü?

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99

AMOLED,
Stabilite

Bu özelliklerde Redmi Note 10 ve Samsung M31s buldum. Exynos'a pek hoş bakmıyorum açıkcası. O yüzden Redmi'yi tercih edecek gibiyim. Tek tereddütüm bu MIUI nasıldır? Bazı kişiler gömüyor, aceba bu kadar kötü mü?
3500 e 500 daha koyup Redmi note 10 Pro yada Mi 11 lite almanı tavsiye ederim.Miu yazılımı ufak tefek hatalar dışında güzel.

___Melissa

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Xiaomi mi note 10 lite kullanıyorum 8/128. Ağustos 2020den beri. Çok memnunum. Redmi değil de Mi serisini öneririm. Redmi de güzel ancak Mi daha kaliteli geliyor şahsen bana. Önceki telefonum redmi note 6 pro'ydu. Bir önceki de Samsung C5 pro. İkisinden de memnundum.
Suankinden daha da memnunum. SD730G, 64mp, 8gb.
Pro versiyonu ile tek farkı kamerasının 108mp olması ve kamera özellikleri.

MIUI arayüzüne alışınca insan bırakamıyor. Şahsen bende öyle. Bu yüzden de xiaomi ile devam etmeyi düşünüyorum. Yalnız her gelen güncellemeyi yapmamak lazım bence. Sorun yaşatmayan sürümde kalmak en mantıklısı.

Kullanım kolaylığı ve ayarlar, özelleştirme, güvenlik konusunda iyi. Örnek vereyim bir uygulamayı kilitlediniz. Normalde uygulama açılır kilidi açarsınız. Ama uygulama açılmıyor siz kilidi açmadan. Bu sadece küçük bir fark.

Rootlu kullanayım derseniz de eu rom olmazsa olmaz :)

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Giderek iOS çakması olan bir ara yüze sahiptir artık. Ama iOS'tan çok fonksiyonel özelliklere sahiptir.
3500 TL alabileceğin bir cihazı ilk önce internetten videolarını izle, daha sonra da test mağazada.

American Megatrends

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
72
Madem Pro diyorsunuz, o zaman Kara Cuma indirimi (sözde indirim ama bazen gerçek oluyor) ile almaya bakacağım. Teşekkürler.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802

AMOLED,
Stabilite

Eylül ayından beridir Redmi Note 8 cihazımda MIUI kullanıyor(dum). Geçtiğimiz haftalarda artık telefon o kadar berbatlaştı ki, custom ROM kurmak zorunda kaldım. Şu an Android 11 temelli Pixel Experince ROM kullanıyorum, çok ama çok bariz bir şekilde performans farkı oluyor. Dün tamı tamına 10 saat 34 dakika ekran süresi aldım. MIUI'da en yüksek 2 saat alabiliyordum. Neredeyse 5 katı. Şu anda gerek stabilite, gerekse performans olarak çok ama çok memnunum. Anti-MIUI'cı değilim lakin cihazımda hiç iyi bir deneyim yaşayamadım. tek artısı kamerası olabilir, öyle söyleyeyim. Şu anda kafam çok rahat.

OFJ59G.png

Bu da Pixel Experince'den bir ekran görüntüsü.
Ben olsam eğer Note 10 alacaksam, kesinlikle garantiyi önemsemezdim ve custom ROM ile telefonu rahat ettirirdim. Tabi karar senin.

American Megatrends

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
72
Eylül ayından beridir Redmi Note 8 cihazımda MIUI kullanıyor(dum). Geçtiğimiz haftalarda artık telefon o kadar berbatlaştı ki, custom ROM kurmak zorunda kaldım. Şu an Android 11 temelli Pixel Experince ROM kullanıyorum, çok ama çok bariz bir şekilde performans farkı oluyor. Dün tamı tamına 10 saat 34 dakika ekran süresi aldım. MIUI'da en yüksek 2 saat alabiliyordum. Neredeyse 5 katı. Şu anda gerek stabilite, gerekse performans olarak çok ama çok memnunum. Anti-MIUI'cı değilim lakin cihazımda hiç iyi bir deneyim yaşayamadım. tek artısı kamerası olabilir, öyle söyleyeyim. Şu anda kafam çok rahat.

OFJ59G.png

Bu da Pixel Experince'den bir ekran görüntüsü.
Ben olsam eğer Note 10 alacaksam, kesinlikle garantiyi önemsemezdim ve custom ROM ile telefonu rahat ettirirdim. Tabi karar senin.
Bir arkadaş da MI kullanıyor ve o da sizinle aynı şeyi söylüyor. Eğer Redmi Note 10 alırsam 1,5-2 sene garanti kapsamında kalırım. Zaten telefon yeni olduğu için pek kasma olmayacaktır ilk 2 sene. Sonra BL kilidini açar custom ROM yüklerim.

Benim gözümde Xiaomi = Özelleştirilebilen ROM'lar vs.

Samsung gibi telefonlarda BL kilidi açmak biraz zahmetli.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bir arkadaş da MI kullanıyor ve o da sizinle aynı şeyi söylüyor. Eğer Redmi Note 10 alırsam 1,5-2 sene garanti kapsamında kalırım. Zaten telefon yeni olduğu için pek kasma olmayacaktır ilk 2 sene. Sonra BL kilidini açar custom ROM yüklerim.

Benim gözümde Xiaomi = Özelleştirilebilen ROM'lar vs.

Samsung gibi telefonlarda BL kilidi açmak biraz zahmetli.
Tabi ki karar sizin. Ben direkt bu işlemi yaptım ama siz isterseniz farklı bir zamanda da kurabilirsiniz. Ben de gözümde aşırı büyütmüştüm bu ROM işlerini, toplamda 2 saatimi aldı.

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
MIUI her ne kadar hatalı bir arayüz olsa da sonradan gelen güncellemeler ile hatalar düzeliyor. 1 yıldır Xiaomi kullanıyorum ve baya alıştım diyebilirim. MIUI'dan sonra ZenUI (ASUS) ve OneUI (Samsung) bana çok değişik gelmeye başladı.

Telefon tavsiyesi olarak Redmi Note 10 Pro öneriyorum.