MİT'ten İddialara jet yanıt

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BaRY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Palavra bombası

Bugün bazı gazetelerde Sabancı suikastiyle ilgili şok iddialar ortaya atıldı. İddialar Özdemir Sabancı’ya kadar ulaştı. Aynı şekilde suikastı aralarında askerlerin de bulunduğu Susurluk bağlantılı bir çetenin organize ettiği öne sürüldü. Bu da bir MİT belgesine dayandırıldı. MİT bu iddialara jet yanıt verdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, bugün bir gazetede, “İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu” başlığı altında Zihni Çakır'ın “Kod Adı Darbe” isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belgenin gerçek olmadığını, kurum ile de bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

http://www.mit.gov.tr/basin38.html

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “Taraf gazetesinin 11 Mayıs 2008 tarihli sayısında 'İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu' başlığı altında Zihni Çakır'ın 'Kod Adı Darbe' isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belge gerçek olmayıp, kurumumuz ile de bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.

İŞTE İDDİALAR

Gazeteci Zihni Çakır’ın “Kod Adı Darbe” adlı kitabında şok iddialar yer alıyor. Kitabın alıntı yaptığını iddia ettiği 1996/114 hazırlık, 1997/443 esas sayılı belgede öne sürülen iddialar şöyle:

İDDİA 1

- İstanbul Büyükçekmece’deki Sabancılar’a ait Akçimento fabrikasında Emniyet’in kaçakçılardan ele geçirdiği uyuşturucular yakılıyordu. Ancak bir süre sonra yakmak yerine bu uyuşturucular Avrupa’ya satılmaya başlandı. Özdemir Sabancı uyarıldı ancak işleyiş devam etti.

İDDİA 2

- Sabancı cinayeti katilleri Mustafa Duyar, Fehriye Erdal ve İsmail Akkol’un Türk istihbarat birimlerince kullanıldı, ve DHKP-C cinayeti para karşılığı üstlendi.

İDDİA 3

- Cinayet sırasında Sabancı Center’ın güvenlik kameralarında dördüncü bir suikastçı belirlendi. Bu şüpheli Kıdemli Piyade Yüzbaşı Hüseyin Pepekal’dir.

İDDİA 4

- Cinayet, Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Yüzbaşı Pepekal birlikte organize etti. Çatlı ve Pepekal, cinayetten önce çimento fabrikasında imha edilmesi gereken uyuşturucunun Avrupa’ya gönderilmesiyle ilgili rahatsızlıklarını Özdemir Sabancı’ya iletmişti.

İDDİA 5

- Yüzbaşı Hüseyin Pepekal, DHKP-C ile Hüseyin Baybaşin aracılığıyla bağlantı kurdu. Pepekal, DHKP-C lideri Dursun Karataş ile buluşmak üzere Fransa’ya gitti. Görüşme Hollanda’da gerçekleşti.

Kaynak

Orjinal Açıklama

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
BaRY dedi ki:
Palavra bombası
Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “Taraf gazetesinin 11 Mayıs 2008 tarihli sayısında 'İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu' başlığı altında Zihni Çakır'ın 'Kod Adı Darbe' isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belge gerçek olmayıp, kurumumuz ile de bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.
Bary ne bekliyordun? MİT çıkıp, "evet kurumumuz ile bağlantısı vardır" mı diyecek sanıyorsun? Zzz uyan Bary uyan,
olsa da yok, olmasa da yok diyecek adamlar. Ve bu son derece doğal.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Böyle birşey nasıl olabilirler ulkesindeyiz. dhkpc tekbaşına bunu yapabilseydi sadece bu eylemle kalmazdı diye düşünüyorum...

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
cems dedi ki:
BaRY dedi ki:
Palavra bombası
Bary ne bekliyordun? MİT çıkıp, "evet kurumumuz ile bağlantısı vardır" mı diyecek sanıyorsun? Zzz uyan Bary uyan,
olsa da yok, olmasa da yok diyecek adamlar. Ve bu son derece doğal.

Kimin uyuduğu belli

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saçma sapan bir iddayı yanıtlamış adamlar.
1.Bir kere imha işleminin başından sonuna güvenlik görevlileri bulunur kimse gramını dahi alamaz.
2.Özdemir Sabancının yada Sabancı grubunun buradan gelecek paraya ihtiyacı yoktur.Böyle bir sevkiyatı gizlemek saklamak mümkün değildir biz atlasak yabancı ülke servis ve polisleri atlamaz .
3.Bu tür operasyonlar ancak çok üst düzey emirle yapılır belgesi kaydı kuydu olmaz .
4.Tamamedn MİT i ve Sabancı yı karalamak amaçlı bir haber değersiz.

DHKPC Uyuşturucu işinden gayet güzel para kazanmakta burdan eldeği etti Üst düzey yöneticilerinin Zevk-i Sefahat ından kalan paralarla da örgüt ölmesin diye sansasyonel eylemler yapmaktadır.Lojistik ve Finans PKK dır tabiki.DHKPC yılların örgütüdür gayette kolay bu tür suikasti yapabilir.Silah var ,Kandırdığın zavallı adanmış 3-5 çapulcun var az bir istihbarat la tamam işte.

"Böyle birşey nasıl olabilirler ulkesindeyiz. dhkpc tekbaşına bunu yapabilseydi sadece bu eylemle kalmazdı diye düşünüyorum..."

Bir Post undada Vatanına, Milletine Askerine ,Polisine destek ver.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
weak dedi ki:
Saçma sapan bir iddayı yanıtlamış adamlar.
1.Bir kere imha işleminin başından sonuna güvenlik görevlileri bulunur kimse gramını dahi alamaz.
2.Özdemir Sabancının yada Sabancı grubunun buradan gelecek paraya ihtiyacı yoktur.Böyle bir sevkiyatı gizlemek saklamak mümkün değildir biz atlasak yabancı ülke servis ve polisleri atlamaz .
3.Bu tür operasyonlar ancak çok üst düzey emirle yapılır belgesi kaydı kuydu olmaz .
4.Tamamedn MİT i ve Sabancı yı karalamak amaçlı bir haber değersiz.

DHKPC Uyuşturucu işinden gayet güzel para kazanmakta burdan eldeği etti Üst düzey yöneticilerinin Zevk-i Sefahat ından kalan paralarla da örgüt ölmesin diye sansasyonel eylemler yapmaktadır.Lojistik ve Finans PKK dır tabiki.DHKPC yılların örgütüdür gayette kolay bu tür suikasti yapabilir.Silah var ,Kandırdığın zavallı adanmış 3-5 çapulcun var az bir istihbarat la tamam işte.

"Böyle birşey nasıl olabilirler ulkesindeyiz. dhkpc tekbaşına bunu yapabilseydi sadece bu eylemle kalmazdı diye düşünüyorum..."

Bir Post undada Vatanına, Milletine Askerine ,Polisine destek ver.
sen bir yazında kışkırtıcılık ve demogji yapmadan durabilirmisin acaba merak ediyorum bütün yazıların gerginlik ve çatışmaya eğilimli ayrıca vatan millet kelimesini cok kullamakla vatansever olunmuyor vatanmillet ve asker kelimelerinin arkasına sıgınarak yine senden farklı düşünenleri hain mesajı veriyorsun bu çok basitce biraz daha düzeyli olmak lazım...Bu lafları kullanarak kendini dokunulmazmı hale getiridiğinimizanediyorsun bilemem ama gerçekten basit agızlar bunlar

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kimseyi kimseye karşı kışkırtmıyorum az bir mesajım var açıp okuyabilirsin.
Hain mesajı meselesine gelince yazdığın o cümlede alttan altta işlenen nedir? Benim anladığım kadarıyla DHKPC tek başına bunu yapamaz evet MİT yaptı demeye getiriyorsun.Kaldıki bunu söylemeye yada düşünmeyede hakkın var bu hakkına saldırmadım senin.Sadece en ufak bir dayanağı olmayan karşı tezi öne sürülmemiş bir konuda birazcık bile üstünde düşünmeden bu yorum hakkını devlet aleyhine kullanmana sezerzenişti bu.

Daha önce Deniz Gezmiş olayındada bu Hain yakıştırmasını yapıyorsun dedin ordaki tezime cevap vermedin.Benle aynı düşünmeyene değil belgeyle hak edene HAİN derim ben.Herkezin benle aynı düşündüğü gün bilirimki Demokrasi ölmüştür ya Komünizm vardır yada Faşizm.
Vatan,Millet,Asker kelimelerini bolca ,içini doldurarak kullanırım hiçde çekinmem ama yapılan yanlışları eleştirmeden her sunulanı kabul ettiğim anlamına gelmez bu.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
weak dedi ki:
Kimseyi kimseye karşı kışkırtmıyorum az bir mesajım var açıp okuyabilirsin.
Hain mesajı meselesine gelince yazdığın o cümlede alttan altta işlenen nedir? Benim anladığım kadarıyla DHKPC tek başına bunu yapamaz evet MİT yaptı demeye getiriyorsun.Kaldıki bunu söylemeye yada düşünmeyede hakkın var bu hakkına saldırmadım senin.Sadece en ufak bir dayanağı olmayan karşı tezi öne sürülmemiş bir konuda birazcık bile üstünde düşünmeden bu yorum hakkını devlet aleyhine kullanmana sezerzenişti bu.

Daha önce Deniz Gezmiş olayındada bu Hain yakıştırmasını yapıyorsun dedin ordaki tezime cevap vermedin.Benle aynı düşünmeyene değil belgeyle hak edene HAİN derim ben.Herkezin benle aynı düşündüğü gün bilirimki Demokrasi ölmüştür ya Komünizm vardır yada Faşizm.
Vatan,Millet,Asker kelimelerini bolca ,içini doldurarak kullanırım hiçde çekinmem ama yapılan yanlışları eleştirmeden her sunulanı kabul ettiğim anlamına gelmez bu.

Belli kalıplarla düşünüp herşeyi bu çerçevede düşünüyorsun son günlere. Ergenekon operasyou adı altıda birçok önemli mevkilere gelmiş bir çok ilişki ortaya çıktı senin mantıgınla bu ilişkileri varlıgından bahsetmek bile hainlik. Eğer bu yasadışı işleri sahipleniyorsan o senin düşüncen haklı gerekçeler göstere bilirsin kendine ama buyol ulkemizi surekli çatışma ortamlarına ve geri kalmaya mahkum etti eger hukuk dışı birşeler yaşandıysa bu hasır altı edilmemeli dedikçe sen bunu vatan millet ezberiyle karşılıyorsun bu kalsık bir demegojinin ötesinde kutsal degerlerede bir saygısızlık bana göre ayrıca bugun ulkemizin ileriye gitmesini istiyorsak bu çete-devlet-siyaset versiyonuna herkesin karşı çıkması gerekirdi kendini samimi şekilde milliyetçi-kominist-liberal-muhafezakar-- olarak ifade eden herkezin ortak sorunudur ama her kelimede ayrılık -hainlik çıkaranlar bu ortak ideale kavuşamazlar...

Deniz gezmiş konusuda sunu söylim onların vatan sevgisini ve insanlarına duydugu aşkı herzaman hayran kalacagım ve onları asanların nekadar vatansever olduklarını her zaman sorguluyacagım sen orada eleştırı yapsaydın mutlaka bir cavap yazardım sen hakeret etmissin cevap vermemeyi tercih ettim senın tarzında cevap vermemek en uygunu oldu dostlukta düşmanlıkta dürstçe olsun isterim diye bir şiirvardı..seninle düşman değiliz "sanırım" farklı görüşteniz bundanda gocunmuyorum ama bir taraf gocununca olmuyor işte

Saınrım bu saldırganlıgın yaşından kaynaklanıyor olabilir..Fani dunyamızda hoşgörüyü,insan sevgisini ,çevre sevgisini,kendimize ilke edinmek yapacagımız en kıymetli iştir bence.İnsanların birbirinden nefret etmediği sevmesede saygı gösterdiği günlere ....

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Realist kimse herzaman doğru değildir.Bazen yanlış bile bile yapılır bazende doğruyu yapmak isterken öngörülmeyen bir sonuç olarak ortaya çıkar.Doğru ve Yanlış ülke yönetirken, savaşırken, varolma çabası içindeyken net sınırlarla birbirinden ayrılmaz.
Ülkemizin hali meselesine gelince Mısır gibi diktatörlükmüyüz,Lübnan gibi içsavaş içersindemiyiz,İsrail gibi varolma mücadelesindemiyiz,Filistinliler gibi cahil eğitimsiz bırakılarak silah olarakmı kllanılmaktayız,Hollanda gibi zengin ama iddasız mıyız,Rusya gibi nüfusumuz sürekli azalmaktamı,Arjantin gibi şehirlerde canlı hayvanları aç insanlar canlı canlı parçalamaktamı,Paran canın namusun her an tehlikedemi nedir bu ülkemizin hali?
Türkiyenin 2020 de projeksiyonu nedir, neden kendimizi bu kadar küçük görüyoruz.Ekonomimiz ,ordumuz, siyasi etki alanımız sizce ne olacak.

Diğer haber linklerine gelince bazı bölümleri mantıklı olabilir ama bilebilmek mümkün değil bunca zaman sonra doğru bile olsa belge kalmamıştır.Sadece dedikodu var ortalıkta o zaman neden ülkeme resmi kurumlara değilde Komplo Teorisyenlerine heryerde Mason, İsrail parmağı arayanlara 1 doğruyu yalanla harmanlayıp sunanlara inanayımki.

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hiç bir yasadışı olayı sahiplenmedim.Ayrıca devlet ve kurumları aleyhine yazılan her yazıyıda kesin doğru diye bakarak ,böyle saçmalıkmı olur az düşün diyenlere fanatik muamelesi yapman da hoş değil.Ben ülkemin ve kurumlarının Kanıta ,Belgeye,Tanığa dayalı her suçlamada kendini aynı argümanlarla savunmasını isterim savunamadığındada eleştirmekten kaçınmam.
Deniz Gezmiş konusunda bana verebilecek cevabın yok ,olamazda. Madde madde yazdım ,eksik yalan yanlış yok.
Yaş olarak 1 çocuk babası 32 yaşında bir insanım. Çiçek,Böcek,Sevgi, Kardeşlik ve Gökkuşağını severim ama GERÇEK lere asla gözümü kapamam.

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reallist dedi ki:
Weak dünyayı kim yönetiyor?

Dünyayı kökeni İsrail olan şu an ABD de yerleşik Mason İluminati + ABD eliti WASP (White Angla Sakson Protestan)kökenli Evangelist ler ortak yönetmektedir.Ama aslında Alpha-Century de yerleşik Darcon Irkı hepsinin arkasındaki güç olup tek amaçları Türkiye yi bölmek Kurtlar Vadisini yayından kaldırmak yerine Şirinleri koymaktır.
(Deermişimmmm Biraz gerginlik azalsın yahu)

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Komplo Teorisyenlerine heryerde Mason, İsrail parmağı arayanlara 1 doğruyu yalanla harmanlayıp sunanlara inanayımki. Sana doğru lazım yalan eninde sonunda bi yerde çıkar. Hem yalanı hem doğruyu yoksaymaman gerekiyor.

Türkiyeyi kim yönetiyor?

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Çok samimi olsak bişi derdimde :) Genede diyim.. E ben

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
weak dedi ki:
Ben hiç bir yasadışı olayı sahiplenmedim.Ayrıca devlet ve kurumları aleyhine yazılan her yazıyıda kesin doğru diye bakarak ,böyle saçmalıkmı olur az düşün diyenlere fanatik muamelesi yapman da hoş değil.Ben ülkemin ve kurumlarının Kanıta ,Belgeye,Tanığa dayalı her suçlamada kendini aynı argümanlarla savunmasını isterim savunamadığındada eleştirmekten kaçınmam.
Deniz Gezmiş konusunda bana verebilecek cevabın yok ,olamazda. Madde madde yazdım ,eksik yalan yanlış yok.
Yaş olarak 1 çocuk babası 32 yaşında bir insanım. Çiçek,Böcek,Sevgi, Kardeşlik ve Gökkuşağını severim ama GERÇEK lere asla gözümü kapamam.

o maddeler eklenecek çok ek var ozamanın mahkemelerınde yargılanan sıradan ınsana bıle olarca maddelık vatan haınlıgı suclamsı yapılabılırdı..Peki sen inanıyormusun adil koşullarda o insanların asıldıgına darbe surecince yapılan mahkemelerin tarafsızlıgına aynı şekılde oh olsun dıye bılıyormusun Adnan Mendereslerin asılmasına (ben sahsen demiyorum) Senın sorularından daha once sorulmuş yuzlerce sorunun cevabı daha verılmedi bınlerce tutuklanan ve işkence goren insanların,sıkı yonetımlerle onlarca yıl gerı kalmamızın sorumluları daha hiçbir soruya cevap veremedi akran arkdaşım ınsanların düşüncelerını ifadesinin demokratık yollarını tıkayıp onları onları ıllegale teşfık edıp asmayı kendi insanlarına reva görenlere sorulan sorulara daha cevap verılmedi..Sen bunları yapanların sorularını kendine delil gösteriyorsun

soru sorma gudunu bunca yıldır darbelerle,dısa bagımlı polıtıkalrla, ulkemızı olması gerektıgı duzeyden gerıde bırakanlara soramıyorsun afganıstan ornegıyle mutl olmak kafi geliyor..

Bu arada gerilim azaltma eylemlerıne destek olmak amacıyla ulkeyı yoneten bır adım öne cıksın arkdaşlar diyorum hanginiz yönetiyor....bak bişey yapmıcam kim yönetiyorsa sölesin....bak vatan hayini demiyecem ama bir kişi var o diye bilir...

weak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şirinler konacaksa kurtlar vadisi yerine ben Hainim arkadaş bin kat daha anlamlı bi dizi.İçimizdeki darcon ları deşifre etmesin Polat.

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu insanlar dezenformasyoncu, halkın devlet kurumlarına olan bağlılığıklarını koparmaya çalışıyorlar, kimler tarafından beslendikleride belli.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Heheh, yaklaşsana sen biraz. Erhancım, sen de gel. :P

İşim var gelemem :D Çok ciddi bi konuda şaka yapmayalım :D Zira memleket kurtaracaz herzamanki gibi. :}

Burda herkez memleket için çalışıyor. Ama bu millet hala kurtulamıyor. ilginç bi durum ya o.O

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
BaRY dedi ki:
Bu insanlar dezenformasyoncu, halkın devlet kurumlarına olan bağlılığıklarını koparmaya çalışıyorlar, kimler tarafından beslendikleride belli.
kim halkın devlette bagını kopardıysa harbıden dezenformasyoncunun piri onlar işte allah o bagı koparanları bildiği gibi yapsın be kardeşim