Minning Sistem (Mining Rig ) Nedir?

Bay58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar minning sistem kuran bir çok arkadaşlar var bilmem kaç tane ekran kartı devamlı çalışıyor. Ben bu konuda hiç bir şey anlamadım. Neden düzinelerce ekran kartları devamlı çalışıyor. Ve bu şahıslar onlar çalıştıkça nasıl para kazanıyor. Bu konuda biri düzgün ve açık bir şekilde anlata bilir mi?
Örneğin?

Reaksiyon puanı
5,164
O ekran kartlari bos calismiyor o kartlara bağzı firmalar standart bilgisayarlarla yapilamayacak isleri yapiyorlar ve ekran kartini ortak edenlere para veriyorlar

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Ekran kartı çalıştırmakla kast ettiğiniz ne anlamadım ama sanırım bitcoin mining vb. işlemlerden bahsediyorsunuz. Algoritma var ve donanım kullanılarak sürekli satoshi üretiliyor(satoshi-bitcoin ilişkisine bakın). Ev kullanıcısı için artık iş işten geçti, kaldı ki bu işlemlerde işlemci kullanılır üstüne boşa durmasın diye ekran kartı da dahil edilir. Cloud sistemlerde üretim daha seri yapılıyor ve karmaşıklık iyice arttı, bunun için ciddi para ayıran insanlar var. Unutmayın, kim size oturduğunuz yerden para kazanmayı teklif ediyorsa o dolandırıcıdır:)

Bay58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler.