Miniminnacık HDD’ler Geliyor!

Bu konuyu okuyanlar

utkuversus

Hondaşk
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,633
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,179
Puanları
113
Yaş
20
New Hampshire Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar çok küçük yer kaplayan veri depolama alanları geliştirildi.
Araştırmanın başındaki Fizikçi Jiadong Zang, ”Olasılıklar konusunda gerçekten iyimseriz. Bilgisayar endüstrisinde zaten daha küçük depolama alanlarına doğru bir arayış devam ediyor. Ancak mevcut malzemeler ve güç kesintisinde veri kayıpları buna izin vermiyor. Araştırmamızda kullandığımız malzeme kombinasyonu veri kayıpları açısından daha güvenli olmasının yanı sıra çok küçük boyutlarda HDD üretimine olanak tanıyor. Bulgularımızın teknoloji seyrini değiştirebilecek olması bizleri heyecanlandırdı.” dedi.
Araştırmalarla ilgili olarak Science Advances dergisinde yayınlanan makalede yeni teknolojinin Ram ve Rom bellekte nasıl kullanılacağı açıklandı. Yeni depolama alanı manyetik olmayan maddelerin içerisinde kullanılan bor, galyum, alüminyum veya indiyum gibi minerallerin çevresinde manyetik bir alan oluşturarak veri depolamaya olanak tanıyacak.
Bilim insanları geliştirdikleri sistemin eskiye göre daha fazla güç tasarrufu sağlayacağını da düşünüyorlar. Ayrıca bildiğiniz üzere veri konusunda çağımızın en büyük sorunu alanların yetersiz kalmasıdır. Küçük boyutunun yanı sıra yeni teknoloji çok daha büyük depolama alanlarının oluşturulmasına da izin verecek. Ancak buradaki tek sorun bu teknolojinin maliyetinin ne olacağı, henüz gerekli araştırmalar yapılmadığından bu konuda bir şey söylemek mümkün değil.

Kaynak:Çok Küçük Boyutta HDD’ler Geliştirildi
 
Üst