Yardım Minecraft Mod ve Shader Nasıl Kurulur?

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Merhaba. Geçen gün minecraft java & bedrock edition aldım. Java sürümüne shader kurdum fakat modlar nasıl kurulacak çözemedim. Mods klasörüne atmam gerek diye biliyorum ama shader ve mod u birlikte oynamak istiyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba. Geçen gün minecraft java & bedrock edition aldım. Java sürümüne shader kurdum fakat modlar nasıl kurulacak çözemedim. Mods klasörüne atmam gerek diye biliyorum ama shader ve mod u birlikte oynamak istiyorum. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
hocam shader Mods klasörünün içine optifine.jar dosyasını at.

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
işlemler kolay aslında mod yükliceksin yüklediğin modun uznatısı .jar olması önemli yoksa çalışmaz
Windows’un “Çalıştır” isimli uygulamasına “%appdata%” yazarak “Tamam” butonuna tıklayın.
Açılan klasörde “.minecraft” isimli klasöre girin ve burada bulunan “mods” isimli klasörün içine “.jar” uzantılı mod dosyasını atın. “mods” isimli klasör sizde bulunmayabilir. Eğer yoksa aynı isimde bir klasörü sizin oluşturmanız yeterli olacaktır.

ve yüklediğin mod fabric se minecraft örnek minecraf 1.19.2 fabric sürümde çalışır diye biliyom tlauncherde öyleydi ama orjinalde böylemi bilmiyom
Ben de Tlauncher da kendi mod paketimi oluşturup hallediyordum. Sonra orjinal e geçtim. Fakat orjinalde biraz karışık. Hem mod hem shader çalıştıran sürüm yok. ForgeOptifine diye bir sürüm çalıştırıyor normalde istediğim gibi fakat o yok.

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Ben de Tlauncher da kendi mod paketimi oluşturup hallediyordum. Sonra orjinal e geçtim. Fakat orjinalde biraz karışık. Hem mod hem shader çalıştıran sürüm yok. ForgeOptifine diye bir sürüm çalıştırıyor normalde istediğim gibi fakat o yok.
Oyunun kurulu olduğu yerde ki mods klasörüne OptiFine'yi at ve oyununu Forge'dan çalıştır.

bula bildiklerim bunlar hocam

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Oyunun kurulu olduğu yerde ki mods klasörüne OptiFine'yi at ve oyununu Forge'dan çalıştır.

Dediğinizi şimdi denedim. Forge sürümünde shader çalıştı. Optifine kurulu gözüküyor. Fakat mod yükleyip dosyalara attığımda dosyaları yüklemeye başladı sonra çöktü.

TaurusCrux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
ney çöktü hocam
mo mu çöktü
Mod u mods klasörüne attım. Sonra "The game crashed whilst initializing game
Error: java.util.zip.ZipError: zip END header not found" diye bir hata verdi. Şimdi farklı bir mod ile tekrar deneyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mod u mods klasörüne attım. Sonra "The game crashed whilst initializing game
Error: java.util.zip.ZipError: zip END header not found" diye bir hata verdi. Şimdi farklı bir mod ile tekrar deneyeceğim.
Farklı bir mod denedim. Bu sefer oyun açıldı hem mod hem de shader aynı anda çalışıyor. Modda sorun yok. Sanırım indirdiğim mod da bir sorun vardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl yapılacağını çözdüm yardımlar için teşekkür ederim. Orjinal minecraft kullanıcıları için listeliyorum.
1 - Oyunu oynamak istediğiniz sürüme uygun forge u yükleyin.
2 - yüklediğiniz forge u açın install client olarak yükleyin. Kendisi otomatik olarak minecraft ın bulunduğu yere kuracaktır.
3 - Minecraft Launcher ı açın, üstte bulunan yüklemeler sekmesine gelin ve yeni kuruluma bastıktan sonra sürüm yazan yerdeki arama çubuğuna forge yazın. Çıkan sonuçlarda x.xx.x-forge-xx.xx.x.xxxx isimli bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği seçin. (x.xx.x yazan yerde sizin oyun sürümünüz yazacak mesela 1.12.2 gibi, xx.xx.x.xxxx yazan yerde de forge sürümünüz yazacak örneğin 14.23.5.2860 gibi.) x ler kafanızı karıştırmasın.
4 - Yüklemenize rastgele bir isim verin. Daha fazla seçenek kısmından -Xmx2G yazan yerdeki 2 sizin oyuna verdiğiniz ram miktarını GB cinsinden göstermekte. Mesela oyuna 8 GB ram vermek istiyorsanız 2 yerine 8 yazın.
5 - Oluştur a tıklayın listede oluşturduğunuz yüklemenin üstüne fare imlecini getirin sağ tarafta çıkan dosya işaretine basın. Sonrasında yüklediğiniz modları çıkan penceredeki mods klasörüne sürükleyin. Shader pack yüklemek istiyorsanız da shaderpacks isimli bir dosya açıp internetten yüklediğiniz shader pack i bu dosyaya sürükleyin ve oyunu başlatın. Hepsi bu kadar.
Arada açıklamalar olduğundan uzun gibi gözükebilir ama oldukça basit bir işlem.

Son düzenleme: