Minecraft Hamachi server açmak istiyoruz ama ekran çıkmıyor?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Minecraft hamachi server kurmak istiyoruz internetten videoları izliyoruz programları indiriyoruz, minecraft server exeyi açıyoruz bir ekran geliyor gelir gelmez kapanıyor ve 4 tane dosya çıkartıyor, videolarda beyaz bir pencerenin geldiği bir şeylerin yüklendiği gözüküyor server diye dosya geliyor onu açıp ip falan filan ayarlıyorlar.

Bize yardımcı olabilicek bir arkadaş varmıdır? 2 3 kişi minecraft oynamak istiyoruz normal hayatta kalma.

TeamSpeak3 Adresi
104.131.224.143
Şifre
sdn

İsteyen gelebilir ordan sesli bir şekilde konuşarak daha hızlı çözmeye çalışırız.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bilen birileri yardımcı olursa güzel olur işin içinden çıkamadık :D

ahmet-mithat-efendi.png

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Evet arkadaşlar minecraft hamachi server kurmaktan anlayanlar varsa yardımcı olsun?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Yeni bir oyun açıp yerel ağda paylaşsanız olmuyor m?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yeni bir oyun açıp yerel ağda paylaşsanız olmuyor m?

İşte olmuyor o. Yerel ağda paylaş yapıyorum, ip adresimi veriyorum arkadaş bağlanamıyor yada ben ona bağlanamıyorum.

Hamachi server şart bilen varmı kurmayı?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Modemden port açıp direk normal server olarak da kurabilirsin. Online oyunlarda modemden port açıyorum genelde.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
modemden port açtık ama fayda etmedi arkadaş bağlanamıyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sanırım kimse anlamıyor bu işlerden :P

Reaksiyon puanı
189
Modemden port açıyosun da minecraft'ı her açıp oyunu "Open to LAN" dediğinde sunucu farklı bir porttan başlıyor. Bu yüzden yönlendirmeyi oyunu ağa açtıktan sonra yapman lazım. Ayrıca hamachi ile uğraşmaya gerek yok doğru ayarı yaptıktan sonra her türlü oynarsın. Minecraft'ın kendi sunucu dosyaları var onu indirip gerekli ayarları ve white-listlerini ayarla sunucuyu başlat. Sunucuyu ayrı indirip çalıştırırsan hep aynı porttan başlar. Böylece aynı yönlendirme ile defalarca istediğiniz kadar oynayabilirsiniz. Bu arada yönlendirmelerin ve port numaraları doğru ama yine de bağlanamıyorlarsa bilgisayarındaki firewall ayarlarına bak...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
buralardaysanız yardımcı olayım daha dün kurduk kardeşimle beraber o kadar zor değil.
modemden port açmaya falan gerek yok hamachi yeter bide minecraft server dosyaları.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Modemden port açıyosun da minecraft'ı her açıp oyunu "Open to LAN" dediğinde sunucu farklı bir porttan başlıyor. Bu yüzden yönlendirmeyi oyunu ağa açtıktan sonra yapman lazım. Ayrıca hamachi ile uğraşmaya gerek yok doğru ayarı yaptıktan sonra her türlü oynarsın. Minecraft'ın kendi sunucu dosyaları var onu indirip gerekli ayarları ve white-listlerini ayarla sunucuyu başlat. Sunucuyu ayrı indirip çalıştırırsan hep aynı porttan başlar. Böylece aynı yönlendirme ile defalarca istediğiniz kadar oynayabilirsiniz. Bu arada yönlendirmelerin ve port numaraları doğru ama yine de bağlanamıyorlarsa bilgisayarındaki firewall ayarlarına bak...

Merhaba,
[MENTION=64474]rozabay[/MENTION] modemime port açtı denedik olmadı ağda paylaş yaptık yine bağlanamadılar.

Hamachi şart kısaca.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

buralardaysanız yardımcı olayım daha dün kurduk kardeşimle beraber o kadar zor değil.
modemden port açmaya falan gerek yok hamachi yeter bide minecraft server dosyaları.

Merhaba,

Tsye gelebilirseniz konuşarak yapmaya çalışalım?

bu arada server dosyalarını çıkartmıyor lanet olası bilgisayar :) hiç bir bilgisayar çıkartmıyor sadece 4 adet dosya geliyor o kadar.

internetten indirdik server dosyasını not defteri ile açıp gerekli ayarları yaptım fakat sonra anlatılanları yapıyorum yine olmuyor.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Merhaba,
@rozabay modemime port açtı denedik olmadı ağda paylaş yaptık yine bağlanamadılar.

Hamachi şart kısaca.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Merhaba,

Tsye gelebilirseniz konuşarak yapmaya çalışalım?

bu arada server dosyalarını çıkartmıyor lanet olası bilgisayar :) hiç bir bilgisayar çıkartmıyor sadece 4 adet dosya geliyor o kadar.

internetten indirdik server dosyasını not defteri ile açıp gerekli ayarları yaptım fakat sonra anlatılanları yapıyorum yine olmuyor.
online isen sana teamwiever ile baglanıp 2 dakka halledeyim ts gelemiyeceğim aile ortamındayım.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=290975]giskur11[/MENTION] 'in yardımları ile sorunu çözdük arkadaşlar.

Sorunun çözümü:

Minecraft_server.1.7.10 jar'ı açtıktan sonra 4 adet dosya veriyor sonra kapanıyor, eula metin belgesine girip eula=false yazan yeri eula=true yapıyoruz ve minecraft server jar'ı tekrardan açıyoruz, done yazısı gelene kadar bekliyoruz ve serverimiz açılıyor :)

Aşağıdan yazı yazma yerine stop yazınca serveri kapatabiliyoruz.

Sorun çözülmüştür kilit.

crazyboy452

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
minecraft pe gibi oyunları oynayabileceğimiz hamachi gibi bir program varmı

Crazyace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
online isen sana teamwiever ile baglanıp 2 dakka halledeyim ts gelemiyeceğim aile ortamındayım.
giskur11 lütfen banada teamviewer ile yardımcı olursan sevinirim fakat benim sorunum başka benim minecraft server yazan yer yüklenmiyo açıyorum onu fakat hiç bir şey olmuyor yardım edersen gerçekten çok sevinirm arkadaşımla oynamayı çok isiyorum şimdiden teşekkürler