Minecraft bile kasıyor

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar.

3 gün öncesine kadar sağlam çalışan bilgisayarım nedensiz bir şekilde kasmaya başladı. Bu kasma google'dan tutun lole kadar tüm uygulamalara sirayet ediyor. Fakat tesirini en fazla Minecraf'ta gösteriyor. Lütfen yardım edin her şeyi denedim.

Format attım, virüs taramasından geçirdim, termal macunu yenileyip bilgisayarın içini temizledim ve evet oyunu yüksek performanslı ekran kartı ile çalıştırdım nitekim sonuç değişmedi.

Acer VN7-791G
GTX 860M
i5- 4210H
16 GB RAM
120GB SDD
1TB HDD

Belirtmekte fayda var CPU kullınımı da inanılmaz arttı. 3 gündür uğraşıyorum lütfen bir yardım eli uzatın, bezdim.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Merhabalar.

3 gün öncesine kadar sağlam çalışan bilgisayarım nedensiz bir şekilde kasmaya başladı. Bu kasma google'dan tutun lole kadar tüm uygulamalara sirayet ediyor. Fakat tesirini en fazla Minecraf'ta gösteriyor. Lütfen yardım edin her şeyi denedim.

Format attım, virüs taramasından geçirdim, termal macunu yenileyip bilgisayarın içini temizledim ve evet oyunu yüksek performanslı ekran kartı ile çalıştırdım nitekim sonuç değişmedi.

Acer VN7-791G
GTX 860M
i5- 4210H
16 GB RAM
120GB SDD
1TB HDD

Belirtmekte fayda var CPU kullınımı da inanılmaz arttı. 3 gündür uğraşıyorum lütfen bir yardım eli uzatın, bezdim.
hiç uygulama açmazken masaüstünde ne kadar ram yiyor ve cpu kullanıyor

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Aida 64 üzerinden sıcaklıkları kontrol edip ss atarmısınız ? bios-sürücüler vb. güncel oldugundan eminmisiniz?fanlarında vb sıkıntı varmı laptopunuzun resmini atarmısınız ? Malwarebytes anti malware ile tarama yaparmısınız ? trojan vb. 3.parti yazılım olabilir görev yöneticisinin ss lerini ve pc boşteyken ss lerini atarmisiniz ?

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Me
Trojan bulaşmış olabilir sisteminize. CPU'yu neyin kullandığına görev yöneticisinden bakabilirsiniz.

Evrende bulunan tüm anti- virüs yazılımları ile sistemimi taradım, ne yazık ki bulamadılar. Üstelik 2 defa format attım. Hala virüs olabilmesi mümkün mü?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Me

Evrende bulunan tüm anti- virüs yazılımları ile sistemimi taradım, ne yazık ki bulamadılar. Üstelik 2 defa format attım. Hala virüs olabilmesi mümkün mü?
antivirüslerden kaçılıabiliyor bazen antiler örneğin uygulamının md5 sifresi defacerGLD ise bu virüs mantığıyla çalışıyor genelde yani antilere güven olmaz formattan'da kaçan virüsler var crack vs indirdin mi yakın zamanda
Mesaj otomatik birleştirildi:

başlat çalıstır msconfig yaz başlangic fotosunu at (%100 çözüm değil bu)

Son düzenleme:

BTHNBLR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
İlk işin ekran kartının güncelliğini kontrol etmek olsun bu durumlarda. Ne zaman uygulama veya site içi donma yaşamaya başlasam mutlaka ekran kartına güncelleme gelmiş oluyordu.

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sistem boştayken durum bu şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 97945
Sistem boş durumda iken..PNG

Sürücülerin güncellik durumlarını bir kez daha kontrol ettim, temiz gözüküyor. Fakat bios'un en güncel hali 2015'de yayınlanış bu biraz şüpheli bir durum geldi. Bios sürümüm 1.14 şuan için en günceli gibi duruyor. Ve bilgisayarı tarattım bir sonuç çıkmadı.

1589062185139.png

Başlangıç bu şekilde.

Ekran kartı güncel durumda.

Google biraz falza ram tüketiyor gibi geliyor.
1589062363113.png

Son düzenleme:

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Sistem boştayken durum bu şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 97945Ekli dosyayı görüntüle 97946

Sürücülerin güncellik durumlarını bir kez daha kontrol ettim, temiz gözüküyor. Fakat bios'un en güncel hali 2015'de yayınlanış bu biraz şüpheli bir durum geldi. Bios sürümüm 1.14 şuan için en günceli gibi duruyor. Ve bilgisayarı tarattım bir sonuç çıkmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 97947
Başlangıç bu şekilde.

Ekran kartı güncel durumda.
Allah Allah nasıl olabiliyor ya :/ Bios ekranını çekip atabilirmisin ? ben burada pek birşey göremedim çok değişik.

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
BİOS dediğimiz şey bilgisayar açılırken boot menüsünün oldu yer değil mi?

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ekran Alıntısı.JPG

Güncelleştirmelerin çoğunulunu bahsettiğiniz siteden yaptım :D. Bios'un fotoğrafını çekip geliyorum.

87b5c8ce-11fb-471a-b6c4-097c689284ad.jpg
d1469738-e4b1-49e6-a9f9-1da42a576dac.jpg
3e27c623-a194-4017-a431-f75886f0dd97.jpg
724069a1-665c-4f24-8640-44e9a8f23859.jpg

Son düzenleme:

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Ekli dosyayı görüntüle 97950

Güncelleştirmelerin çoğunulunu bahsettiğiniz siteden yaptım :D. Bios'un fotoğrafını çekip geliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 97953Ekli dosyayı görüntüle 97954Ekli dosyayı görüntüle 97951Ekli dosyayı görüntüle 97952
Ben hiç bir sıkıntı göremedim. araştırmaya devam ediyorum fakat herhangi bir bilgiyede rastlamadım.Güvenli modda açıp bakarmısınız :) :D

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Evet içini temizledim pervaneler temiz ve termal macunlar missss gibi.

Güvenli modda başlatıp değerleri kontrol ediyorum. ?

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
biraz fanboy gözükebilirm ama değilim, minecraft hiçte hafif bir oyun değildir. tabi 16 gb ramda kasmaz. Bilgisayarın fan çıkışını temizleyin macun yenileyin felan filan demicem zaten yapmışsınız. En iyisi temiz bir kurulum yapıp bilgisayara yük bindiren şeyin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır.

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
biraz fanboy gözükebilirm ama değilim, minecraft hiçte hafif bir oyun değildir. tabi 16 gb ramda kasmaz. Bilgisayarın fan çıkışını temizleyin macun yenileyin felan filan demicem zaten yapmışsınız. En iyisi temiz bir kurulum yapıp bilgisayara yük bindiren şeyin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır.
Çok haklısın fakat arkadaşımız format vb.de atmış :)

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şuan güvenli moddayım. BELLEK %6 kullanılıyor Cpu ise %0
Ekrana bol boş bakıyorum, ne yapmam gerekiyor acaba?

?

hobbSSaldım

Asistan
Reaksiyon puanı
134
Dediğim gibi ani kasmalar ya aşırı yüklenmeden, ya ısıdan, yada trojandan felan olur. Temiz kurulumdan önce 3. parti antivirüs uygulamayı kaldırın. gerçekten bazen okadar çok yükleniyorlar ki, Boştayken fan uçak kaldırıyor. Eğer yoksa, direk temiz kurulum. Eğer sorun devam ederse, donanımsal birşey olabilir. Bir YETKİLİ servisin yolunut tutun. HA bide eğer drivere üşenirseniz driver pack felan kurmayın. hepsini elinizle yükleyin. Driveri bulmak için Aygıt Yöneticisinden donanım kimliğini copy paste yapın.

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Dediğim gibi ani kasmalar ya aşırı yüklenmeden, ya ısıdan, yada trojandan felan olur. Temiz kurulumdan önce 3. parti antivirüs uygulamayı kaldırın. gerçekten bazen okadar çok yükleniyorlar ki, Boştayken fan uçak kaldırıyor. Eğer yoksa, direk temiz kurulum. Eğer sorun devam ederse, donanımsal birşey olabilir. Bir YETKİLİ servisin yolunut tutun. HA bide eğer drivere üşenirseniz driver pack felan kurmayın. hepsini elinizle yükleyin. Driveri bulmak için Aygıt Yöneticisinden donanım kimliğini copy paste yapın.
Dogrusun driver booster eski driverleri yükleyebilir.Temiz win 10 kurmak en iyisi.

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Merhabalar.

Acer VN7-791G
GTX 860M
i5- 4210H
16 GB RAM
120GB SDD
1TB HDD

Eğer orjinal windows kullanıyorsan windows güncelleme yapmaya çalışıyor olabilir. Aynısı benim başıma da gelmişti bilgisayar mozillayı dahi zor açıyordu. Windows, güncellemeyi yanlış hatırlamıyorsam 11 kez yüklemeye çalışmış o güncellemeyi elle yaptığımda sorun düzelmişti.

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Selamlar. Bilgisayarıma tekrardan format attım ve tüm sürücüleri temiz bir şekilde kurdum (en azından öyle düşünüyorum). Genel olarak FPS değerlerinin toparladığını söyleyebilirim. Ancak minecraft hala kasmakta. Sanırım işlemci ile alakalı bir sorunum var. Birazdan Adobe Premiere ve After E. üzerinde çalışıcam. Performans hakkında sizleri de bilgilendiririm. ^^

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Selamlar. Bilgisayarıma tekrardan format attım ve tüm sürücüleri temiz bir şekilde kurdum (en azından öyle düşünüyorum). Genel olarak FPS değerlerinin toparladığını söyleyebilirim. Ancak minecraft hala kasmakta. Sanırım işlemci ile alakalı bir sorunum var. Birazdan Adobe Premiere ve After E. üzerinde çalışıcam. Performans hakkında sizleri de bilgilendiririm. ^^
Çok mutlu oldum ayarlarının ss ini atarmısın :) Windows update kontrol etmeyi unutma ! Update ayarlarınıda atarsan mutlu olurum :)

LAPTOPUBOZULANADAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Windows update ayarlarına nasıl erişiliyor bilmiyorum :F Tek bildiğim şuan mevcut bir güncelleme olamaması. Sorun hala minecraf'ta devam etmekle beraber bir nebze olsa çözüldü gibi.

Bir de şu donanımların yazılımı güncel olmasına karşın inatla hata veriyor :)
Ekran Alıntısı.PNG

İşlemcinin de yazılımını manuel güncellemem gerekiyor mu? Win10 update yapamamış sanırım ben de bulamadım :D

sssss.PNG

ACPI\GenuineIntel_-_Intel64_Family_6_Model_60

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Windows update ayarlarına nasıl erişiliyor bilmiyorum :F Tek bildiğim şuan mevcut bir güncelleme olamaması. Sorun hala minecraf'ta devam etmekle beraber bir nebze olsa çözüldü gibi.

Bir de şu donanımların yazılımı güncel olmasına karşın inatla hata veriyor :)
Ekli dosyayı görüntüle 98117

İşlemcinin de yazılımını manuel güncellemem gerekiyor mu? Win10 update yapamamış sanırım ben de bulamadım :D

Ekli dosyayı görüntüle 98118

ACPI\GenuineIntel_-_Intel64_Family_6_Model_60
Başlat-Ayarlar Update aratarak bulabilirsiniz.Yeniden yüklemeyi deneyin.Güzel sogutuldugundan emin olun hı bu arada minecraft çok hafif bir oyun degil ara sira optimizasyon sorunları olabiliyor haberiniz ola. İyi Akşamlar