Milliyet - Vatan & Yandex İşbirliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Milliyet.com.tr, Yandex ile büyük bir işbirliğine adım attı. Anlaşmaya göre Milliyet.com.tr sitesindeki haberlerle ilgili anahtar kelimeler tek ‘tık’la Yandex.com.tr’de aranabilecek

dev-isbirligi-2787669.Jpeg

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen haber sitesi Milliyet.com.tr, Skorer.com ve Gazetevatan.com ile önde gelen internet arama motorlarından Yandex arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre üç sitenin ziyaretçileri, okudukları haberlerin içeriği ile bağlantılı anahtar kelimeleri tek ‘tık’la Yandex.com.tr’de arayabilecek. Ziyaretçiler bu sayede, Yandex’in Türkiye’deki internet kullanıcılarına özel geliştirdiği arama teknolojilerinden faydalanarak, daha fazla bilgiye kolayca ulaşabilecek. Bunun yanı sıra, her üç site içinde de Yandex teknolojileri kullanılarak arama yapılacak.

Milliyet.com.tr, Skorer.com, Gazetevatan.com ve Yandex.Türkiye arasında yapılan ve haber portallarıyla bir arama motoru arasında Türkiye’de bir ilk teşkil eden işbirliği, Milliyet ve Vatan Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören ve Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın düzenledikleri imza töreniyle kamuoyuna duyuruldu.

Milliyet ve Vatan Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, Yandex’le yaptıkları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Türk basınının öncüsü Milliyet gazetesi ve Vatan gazetesi, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Yandex arama motoruyla önemli bir işbirliğine imza attı. Türkiye’yi geleceğe teknoloji taşıyacak. Bu anlaşmayla birlikte Milliyet, hem köklü geçmişe sahip bir gazete olması, hem de yeniliklere açık yapısıyla Türk basınındaki öncülük görevini sürdürecek. Vatan gazetesi dinamik yapısıyla teknolojik alanda fark yaratmaya devam edecektir. Bu işbirliğinin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise sözkonusu işbirliğiyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki internet kullanıcılarına ve internet ekosistemine maksimum fayda sağlamak anlayışıyla çıktığımız yolculuğa, Milliyet ve Vatan gibi iki büyük gazetenin internet portallarıyla yaptığımız, Türkiye’de benzeri görülmemiş bu önemli işbirliğiyle devam ediyor olmak mutluluk verici. Bilgi ve bilgiye erişim günümüzün en önemli değerlerinden biri halinde. Dolayısıyla Milliyet.com.tr ve Gazetevatan.com ziyaretçilerinin bu projeden ve Yandex’in Türkiye’ye özel geliştirdiği arama teknolojilerinden çok memnun kalacağına inanıyorum.”

Milliyet

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
google türkiye yatırım yapmaz sa... bir ofis bile açmadı...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Google bu kafayla giderse yakında uzaktan bakar yandexin ülkemizdeki çalışmalarına.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Yandex Türkiyeye resmen üss kuruyor. Rusya merkezli Yandex'in gerçek amacı umarım sadece ara'maktır.

Reaksiyon puanı
10,327
Yandex Türkiyeye resmen üss kuruyor. Rusya merkezli Yandex'in gerçek amacı umarım sadece ara'maktır.

evet, sadece aramak olsun diye temenni edelim... ama, ben bunun google ile savaşırken onun üzerinden amerikaya karşı bir cephe olduğunu düşünüyorum.

Karlo

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
yandex kalıcı bir arama tarayıcısı olmakla kararlı hadi bakalım.

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arama motorlarının sayısının artması güzel amma GOOGLE tartışmasız 1 numara...