Milli piyade tüfeği göreve başladı

Reaksiyon puanı
10,327
Milli piyade tüfeği göreve başladı

1401480628_milli-piyade-tufeYi-goreve-baYladY.jpg

Diyarbakır'da PKK'nın eylemlerinin ardından bölgeye giden Mehmetçik, yerli üretim piyade ve keskin nişancı tüfekleri ile görüntülendi.

9 Mayıs tarihinde Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası'nda üretilen Türkiye'nin ilk yerli Milli Piyade Tüfeği'nin ilk sevkiyatı yapılmıştı. Açılışta konuşan fabrikanın Üretim Kısım Müdürü Mehmet Topluoğlu, "Proje 2009 yılının Mart ayında başladı, şu anda projenin, tasarım, doğrulama, üretim ve kalite aşamaları tamamen bitti, proje dosyası kapandı. Seri üretim sözleşmesi imzalanacak. Yurt dışından da bekleyen ülkeler var. Emsallerinden çok üstün özellikleri olan bir silah. İlk sipariş ve üretim tabi ki Silahlı Kuvvetlerimize yapıldı" demişti.

1401480628_33a6862a53978b951a92c82aa105b2c6.pr.jpg

f1b4ebe4ddb6283554da5a6d6fac1203_pr.jpg

KaynaK

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İşte bunlar çok sevindirici haberler, özellikle askeri kalkan ve kılıç sanayindeki atılımlar, millileşme ler bu ülkenin emin adımlarla cesur politik adımlar atmasının en önemli temel taşlarından bir tanesi.

Allah yollarını açık etsin.

(Bence: "Tüm yakmalı yıkmalı gösterilerin temel nedenlerinden bir tanesi düşmana endişe verici ve telaşa sürükleyen bu atılımlardır.")

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Oluk oluk kalleş kanı döksün o tüfekler Allah'ın izniyle.

Reaksiyon puanı
10,327
Oluk oluk kalleş kanı döksün o tüfekler Allah'ın izniyle.

Allah iyiliğini versin yav!
o "kalleş"i kardeş okumuşum, iyi mi?
tansiyonum fırlamaz mı birden!
sonra, olamaz dedim, böyle birşey yazamaz dedim,
bir daha dikkatlice yakından baktım, ve doğruyu gördüm.
hem güldüm, hem kızdım kendi kendime...

tansiyon belası insanın gözünün ferini düşürüyor yav,
karıştırıyorsun bazen böyle işte...

neyse, mermileri "kalleş"lere gönderelim, ve biz "kardeş, kardeş" yolumuza devam edelim. :D

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Vatana millete hayırlı olsun.
Kalleşlere ölüüm :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Allah iyiliğini versin yav!
o "kalleş"i kardeş okumuşum, iyi mi?
tansiyonum fırlamaz mı birden!
sonra, olamaz dedim, böyle birşey yazamaz dedim,
bir daha dikkatlice yakından baktım, ve doğruyu gördüm.
hem güldüm, hem kızdım kendi kendime...

tansiyon belası insanın gözünün ferini düşürüyor yav,
karıştırıyorsun bazen böyle işte...

neyse, mermileri "kalleş"lere gönderelim, ve biz "kardeş, kardeş" yolumuza devam edelim. :D
Sen bana acayip bilenmişsin. :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sen aslanı kediye boğdurtma yeterki o G3 ler orada izinsiz kuş uçurtmaz.

Reaksiyon puanı
10,327
Sen bana acayip bilenmişsin. :)

asla!
gülücük ikonu koysan da buna sahiden inanmış olabileceğine inanıyorum.
eğer dediğin gibi olsaydı, o samimiyette, o içtenlikle yazmazdım sana asla.
tamam, bazen tartışırız, zıt görüşler beyan ederiz, bu ayrı konu ama... kin tutmak, bilenmek, düşmanlık hissi taşımak gibi kavramlar yazmaz benim kitabımda...
eğer şahsen tanışıyor olsaydık eminim bunu daha iyi anlayacaktın. ama burada muhtelif zamanlarda yazdıklarımı takip edebilmiş olsaydın da anlardın eminim.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah başarı versin askerlerimize :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hala ikinci dünya savaşından kalma tüfekler kullanıyoruz. sevindirici haberler bunlar.

hakkaride askerlik yaptım. günde 50 ye yakın obüs topu atılırdı, eğitim amaçlı. gördüğüm en yeni obüs topu 1987 yapımıydı. o tarihten bu güne tüm ülke çapında her gün kim bilir ne kadar atılıyor ama hala sonu gelmemiş. varın yediğimiz kazığı siz düşünün.

Reaksiyon puanı
10,327
hala ikinci dünya savaşından kalma tüfekler kullanıyoruz. sevindirici haberler bunlar.

hakkaride askerlik yaptım. günde 50 ye yakın obüs topu atılırdı, eğitim amaçlı. gördüğüm en yeni obüs topu 1987 yapımıydı. o tarihten bu güne tüm ülke çapında her gün kim bilir ne kadar atılıyor ama hala sonu gelmemiş. varın yediğimiz kazığı siz düşünün.

sanırım artık abd ordusunun ıskartalarını boca ettiği ülke konumudan çıktık. insansız hava arasından tanklara, helikopterden tüfeklere kadar bi dünya dolusu askeri araç-gereç ve malzeme artık bizim markamızı, adımızı taşıyor. şükürler olsun. bağımsızlıktan dem vuran bazı arkadaşlarımız umarım asıl bağımsızlığın ve milliyetçiliğin ne olduğunu daha iyi anlayacaklardır.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
En azından savunma sanayi yüz güldürüyor. Yerli olmasını geçelim artık kaliteli şeyler üretiyoruz

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayret. Bu kadar mesaj okudum, bir tane olumsuza denk gelmedim! Demek ki hepimiz bunun güzel bir adım olduğunda hemfikiriz. :)

Reaksiyon puanı
10,327
Hayret. Bu kadar mesaj okudum, bir tane olumsuza denk gelmedim! Demek ki hepimiz bunun güzel bir adım olduğunda hemfikiriz. :)

hakkaten yav, bak ben de şaşırdım bu duruma...
demek ki bizim müzmin muhalifler de bazen insafa geliyormuş,
bozuk saatin günde iki kez doğruyu göstermesi gibi! :D

vatana millete hayırlı olsun

yahu sen şaka mısın be yeğenim, on gün evvelki konuları peşisıra pörtletmişin.