Millet İttifakının milletvekili listesi kesinleşti !!! ( Mecliste İki AKP Olacak.)

Bu konuyu okuyanlar

OzkanK.

Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

Deva-Gelecek-Saadet ve Demokrat parti CHP listelerinden seçime girdi bildiğiniz gibi ve

Bu partiler adına CHP listelerinden 76 aday gösterildi, ( En az yüzde 30-35 Kesin seçilecek yer. )​

Listelerin çoğu eski AKP'li ve Erbakan çizgisinden gelen isimler.

Deva partisine verilen sıralar.

FtSIPlVXwAEIBt-

Saadet Partisine verilen sıralar.

FtRmcNOWIAIHzaK

Gelecek Partisine verilen sıralar.

FtSK9jEXgAE_u40

Demokrat Partiden sadece 3 kişi var listede ama 3'üde KESİN KAZANACAK yerden. ( En karlı DP' adamlar 3 vekil 1 Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve 1 bakanlık alıyor :D )
1681093737539.png

Not: Ayrıca Mustafa Sarıgül. Yani Türkiye Değişim partisi lideride Erzincan 1. Sıradan Milletvekili adayı oldu.

Not2: 1-2 değişiklil olabilir ama hesaplamalara göre minimum bu partiler 35 vekil çıkarır deniyor CHP listelerinden girerek. ( Hepsini toplasan yüzde 1-2 yapmayacak partiler sırf Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı yapılsın diye masaya oturduldu ve ufacık oyları ile bu kadar büyük paylar aldılar. Tabii daha bakanlık paylaşımları olacak kazara kazanırsalar.

Not3: Muhalif gazeteci İsmail Saymaz bu durumu çok güzel özetlemiş. CHP sayesinde Mecliste 2 AKP olacak... ( Düne kadar sayıp sövdükleri ne kadar AKP'li isim varsa hepsi CHP sayesinde tekrar mecliste olacak.)

Reaksiyon puanı
946
Bu ülke için iyi bişeyler düşünmek yani en azından bişeylerin değişeceğini düşünmek garip geliyor artık bana.
Gerçekten siyasilerde hiç kimsenin samimiyetine inanmamaya başladı insanlar ne yazık ki.

Dertsizali

Profesör Dr Doçent Dertsizali :)
Reaksiyon puanı
2,177
Şimdi anladın mı? Benim geçen gün yazdığım konuyu kaybetmek için uğraşıyorlar

OzkanK.

Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu ülke için iyi bişeyler düşünmek yani en azından bişeylerin değişeceğini düşünmek garip geliyor artık bana.
Gerçekten siyasilerde hiç kimsenin samimiyetine inanmamaya başladı insanlar ne yazık ki.

Muhalefet sayesinde AKP'nin eski Ekonomi bakanı eski Dış İşleri bakanı eski Adalet bakanı eski milletvekillleri meclise doluşmuş olacak...

Buradan anlaşılıyor ki muhalefet kimse ile hesaplaşamıyacak. Veya dava açmıyacak. Mahkemeye vermeyecek.

Ekonomi AKP yüzünden bu halde her şeyi sattı her yeri özelleştirdi bizi projelerle borçlandırdı deyip o dönemin ekonomi bakanı Ali Babacan'a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı veriliyor. Yargı AKP yüzünden böyle deyip o dönemin Adalet bakanına Çankaya 1. sıradan aday yapılıyor. Veya mülteci sorunu deyip mültecilerin ülkeye girmesinin sorumlusu dönemin Başbakanı meclise sokuluyor... Veya bunlar FETO'cu hoca efendi diyorlar dediklerinin çoğu gene CHP listelerinden meclise giriyor :)

Not: AKP dönemi eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin'de İYİ parti listelerinden girdi. İYİ parti listelerinde çok sayıda eski AKP'li üst düzey isim bulunmakta.

Muhalefet gerçekten kaybetmek için mi uğraşuyor çözemedim gitti. Yani çabalasan bu kadar olur.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
946
Muhalefet sayesinde AKP'nin eski Ekonomi bakanı eski Dış İşleri bakanı eski Adalet bakanı eski milletvekillleri meclise doluşmuş olacak...

Buradan anlaşılıyor ki muhalefet kimse ile hesaplaşamıyacak. Veya dava açmıyacak. Mahkemeye vermeyecek.

Ekonomi AKP yüzünden bu halde her şeyi sattı her yeri özelleştirdi bizi projelerle borçlandırdı deyip o dönemin ekonomi bakanı Ali Babacan'a Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı veriliyor. Yargı AKP yüzünden böyle deyip o dönemin Adalet bakanına Çankaya 1. sıradan aday yapılıyor. Veya mülteci sorunu deyip mültecilerin ülkeye girmesinin sorumlusu dönemin Başbakanı meclise sokuluyor... Veya bunlar FETO'cu hoca efendi diyorlar dediklerinin çoğu gene CHP listelerinden meclise giriyor :)

Not: AKP dönemi eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin'de İYİ parti listelerinden girdi. İYİ parti listelerinde çok sayıda eski AKP'li üst düzey isim bulunmakta.

Muhalefet gerçekten kaybetmek için mi uğraşuyor çözemedim gitti. Yani çabalasan bu kadar olur.
Kaybetmekten ziyade daha böyle ileri şeyler düşünmeye başladım ben artık da yazmaya elim gitmiyor açıkçası.

OzkanK.

Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Kaybetmekten ziyade daha böyle ileri şeyler düşünmeye başladım ben artık da yazmaya elim gitmiyor açıkçası.

İsmail Saymaz'da halk Tv ile yollarını ayırmış :D Adam ucundan CHP'yi eleştirdi başı yandı 1 gün sonra...

Gerçekten muhalefet çok değişik davranmaya devam ediyor. ( Sorsak ülkeye özgür basın gelecek eleştiri kültürü gelecek derler. )

Reaksiyon puanı
946
İsmail Saymaz'da halk Tv ile yollarını ayırmış :D Adam ucundan CHP'yi eleştirdi başı yandı 1 gün sonra...

Gerçekten muhalefet çok değişik davranmaya devam ediyor. ( Sorsak ülkeye özgür basın gelecek eleştiri kültürü gelecek derler. )
Ciddi ciddi dışarıdan yönetildiklerini düşünmeye başladım.Yoksa bu kadarı normal olamaz.

Reaksiyon puanı
5,171

Hayır, plansızca söylediklerinden dolayı istifa ettirilmiş gibi ortam yaratıyorsunuz. Üzgünüm yine her zamanki gibi yanılıyorsunuz. İstifasından 1 saat sonra sözcüye geçiş yaptığını retweetlemiş. Senin hayal gücündeki gibi önceden bir plan olmasa, sadece eleştirdi diye yollanmış olsa 1 saat sonra sözcüye nasıl geçsin?

OzkanK.

Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Hayır, plansızca söylediklerinden dolayı istifa ettirilmiş gibi ortam yaratıyorsunuz. Üzgünüm yine her zamanki gibi yanılıyorsunuz. İstifasından 1 saat sonra sözcüye geçiş yaptığını retweetlemiş. Senin hayal gücündeki gibi önceden bir plan olmasa, sadece eleştirdi diye yollanmış olsa 1 saat sonra sözcüye nasıl geçsin?

Şu aralar halk TV'den kim ayrılıyorsa Sözcü topluyor zaten...

Bir değil iki değil Halk TV'den sırf KK'yi eleştirdi diye kovulan onlarca isim var.

Not: CHP listesinden giren isimlere TEK KELİME EDEMEMENDE şaşırtmadı...