Milenyum Kupası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crewd0x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Arkadaşlar bilmiyorum bu kupadan haberiniz varmı? Ben birçok kişide olmadığı kansıına vardım ve paylaşma gereği duydum. Bu kupayı unutmayalım, unutturmayalım. Bu kupadan benim haberim vardı ama ne zaman verildi, tören yapıldı mı? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir bizle. Bakın Milenyum Kupası Nedir ? ;

Dünya’da Sadece Galatasaray’ın Müzesinde Bulunan Milenyum Cup 2000 yılında Galatasaray’ın Avrupada yılın takımı olmasının ardından Uefa tarafından verilen kupadır.. Dünyada sadece Galatasaray’ın müzesinde bulunması en önemli özelliğidir ve yeni bir milenyuma girilene kadar da böyle olacaktır. Merak edenlere hatırlatmak amacıyla; Galatasaray’ın milan’ı eleyerek katıldığı Uefa kupasında hiç yenilmeden şampiyon olması ve ardından Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’i devirerek Süper Kupayı alması sonucu, 2000 yılının şerefine milenyum takımı olarak ilan edilmesine istinaden verilmiş kupadır. Hayatında en büyük başarıyı Avrupa Kupalarında 2.tur olarak gören sıradan takım taraftarlarının anlamak bir yana tahammül bile edemeyeceği bir başarının ürünüdür..!

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Yeni haberim oluyor gerçekten gurur verici. İşte gurur duyulması gereken birşey anlayana ;)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
hatırlatmak gerek.
Dünyada sadece Galatasaray'da bulunan bir kupadır bu.
uefa tarafından değil fifa tarafından verilen uluslararası bir kupadır ve 3000 yılına kadar Galatasaray'ın müzesinde kalacaktır :)

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bende daha yeni duydum gs yi kutlarım o sene gerçekten büyük bir performans çıkartmışlardı

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Tesadüf de olsa güzel bir başarı ama değilmi.
Bende bir kez daha gurur duydum Galatasarayımla.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
resme bakılırsa kupa 50 yıllık :D tabii gerçekse bu tebrik etmekten başka bişey düşmez.hepimizin ilk defa duyması neticesinde yalan haber olduğu havası var

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Uefa kupası neysede bunada tesadüf değil denemez :)
2000 de değil 2001 de aynı başarıyı göstermiş olsaydı Galatasaray bu kupayı başkasına vereceklerdi :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
yalnız bu sadece uefa kupası için değil , o yılki çifte avrupa kupası için yılın takımı seçilen Galatasaraya verildi..
Şampiyonlar ligi şampiyonu real madridi yenmekte tesadüf değilmi :tongue:

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hayır ona demiyorum. O başarılara her türlü helal olsun :) Ama bu kupa illa ki birilerine verilmek zorundaydı. O yılda Galatasarayın yılıydı denk geldi :)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Uefa başarımı? Başarının alâsı. Süper kupa? Bence değil gerek avrupa kupalarında gerek türkiyede süper kupalara karşıyım bir maçla kupa almak saçma bence. Milenyum ise 2000de kazanıldığı için işte bu tesadüf.

shéqiL

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
3
Yiğiter Abi güzel paylasım ve Galatasaray'ın farkı...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Kim ne derse desin, GS Türkiye'nin gururudur.