Mikrofon ve Ses Çıkışlarımdaki Problem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uNercom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Uzatmadan konuya özet geçeyim. Dün gece ekran kartı fanımdan gelen ses sebebiyle kartımı söküp temizledim ve rahatsız eden fan sesinden kurtuldum. Fakat bilgisayarımı açtığımda ses gelmediğini gördüm.

Hoparlör simgesini kontrol ettiğimde ses çalıyor görünüyor fakat çeşitli kulaklıklar ve hoparlörler denememe rağmen ses alamıyorum. Ek olarak mikrofonlarıda görüyor fakat karşıya ses iletemiyorum. Çalışmıyor.

MSI 970A-G43 Anakart üzerinde onboard ses kartım mevcut.

Öncelikle bir çok platformu araştırdığım kadarıyla denediğim yöntemleri size sunayım;

-Services.msc komutuyla windows hizmetlerindeki "Windows Ses" dizinini yeniden başlattım.
-Donanımımın yazılımını kendi sitesinden, kendi CD'sinden ve otomatik driver bulucu programlarla kurdum.Ek olarak belirteyim hiç bir sürücü yüklemediğim takdirde windows'un kendi kurduğu ses sürücüsünde de aynı problem mevcut.
-Donanım giriş çıkışlarını kontrol ettim.
-Aygıt yöneticisinde donanım değişikliklerini tarattım fakat herhangi bir problem görüntülenemiyor.
-Mevcut donanımlarımı farklı bilgisayarlarda denedim çalışıyor.
-Ses denetim seçeneklerinden varsayılan aygıtlarımı kontrol ettim.
-En son çare format attım ve her zaman yaptığım şekilde sürücülerimi kurdum.

Dxdiag görüntülerim;

pB99jn.jpg

3YPPNp.jpg

Aygıt yöneticisi;

NrWW3L.jpg

Bu gibi bir durumda ses kartımın yandığından şüphe duymaya başladım çünkü; HDMI ile bilgisayarımı TV'ye bağladığımda televizyondan ses alabiliyorum. Onun haricinde mikrofonda kullanamıyorum. Fakat kafamdaki şüphe beni farklı çözümler aramaya yöneltiyor. Ses kartı yanmış olsa windows beni çeşitli hatalarla uyarmazmıydı? Ekstra uygulayabileceğim yöntemler mevcutsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinir ve hepinize teşekkürü borç bilirim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhabalar;

Ekran kartini sokerken ana karta dokundugunuzda vicudunuzdaki statik elektrikten kaynaklanan bir sorun olusmus olabilir. Anakarttaki arizali bolum hayati onem seviyesinde degilse windows uyari vermez. Anakartinizdaki ses katini kontrol eden cmos lardan kitlenen olmus olabilir. Pc nizin power (220v) kablosunu cikarin, 1 dk bekleyin, bios pilini cikarin, 1 dk bekleyin, power butonuna 2-3kere basin, bios pilini takin, power ( 220v) kablosunu takin pc nizi calistirin. Ve bu islemleri yaparken anakarta temas etmemeye ozen gosterin. Olumlu bir sonuc alamazsaniz pc nize format atin. Gene bir duzelme olmaz ise teknik servise verin kasayi.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deneyip sonucu bildireceğim, teşekkürler.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yazık ki önerdiğin yöntemle çözüme ulaşamadım. En azından işimi görür diye Navidata NVD-63 model bi' ses kartı aldım, onunda sürücüsünü bulamadım. Sanırsa windows 7 desteği mevcut değil. Fakat hala onboard ses kartımdan umutluyum, mutlaka bir çözümü olmalı.