Midnight in Paris filmi hakkında (19 soru | 19 cevap)

Bu konuyu okuyanlar

bir film seyircisi

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
11
Puanları
8
*bu film ne hakkında? bir iki cümleyle özetler misin?
“altın çağ”ın 1920lerde Paris’te yaşamak olduğunu düşünen ve o eski günlere özenen, Amerikalı romantik bir yazar, nişanlısı ve nişanlısının ailesi ile beraber bir Paris gezisi… yazar nişanlısıyla arasındaki ilişkiyi sorgularken kendi kendine yürüdüğü vakitlerin birinde “altın çağ”ına gitmenin bir yolunu bulur. sevdiği, imrendiği, örnek aldığı bütün sanatçılar oradadır. elinde de kritik bekleyen roman taslağı… böylece fantastik macerası başlamış olur.

mip_.jpg


*bu filmi nasıl bir kategoriye konumlandırırsın?
biraz komik, fantastik ve romantik bir film.

*10 üzerinden kaç puan verirsin?
8

*bu filmi çağrıştıran, tanımlayan, açıklayan, betimleyen, anlatan 3 kelime/ifade yazar mısın?
romantizm(çocuklar duymasın’ da duymaktan gına gelen anlamda değil), sanat, nostalji

*izleyenler ne beklesin/izleyecekleri ne bekliyor?
yapısı gereği biraz yavaş bir film, duruma göre bazı sahneler, konuşmalar uzun ve sıkıcı gelebilir. merak duygusunun tavan yaptığı, hikâyenin bizi oradan oraya sürüklediği, dinamik bir film değil.

*mekan seçimleri ve genel atmosfer nasıldı?
mekanlar harikaydı. ışıklar ve renkler filmin temasıyla güzel bir uyum sergilemiş. genel olarak atmosfer konusunda filmde göze çarpan bir sıkıntı yok ve gayet iyi denebilir.

  • mekan konusunda bir not düşmek iyi olabilir: filmde karakterimiz 2000li yıllarla 1920li yıllar arasında git-gel yapıyor. bu git-gellerde 80 veya 90 yıllık bir zaman değişimi hissi mekan bazında neredeyse hiç uyanmıyor, değişiklik daha çok kılık kıyafet ve karakterler üzerinde görülebiliyor. bunu Paris şehrinin klasik yapısının bozulmamış olması ihtimaline bağlayabiliriz.
*müzikleri sonradan arayıp bulup tekrar tekrar dinler misin?
izleyenleri film boyunca yoğun bir klasik müzik dinletisi bekliyor olacak. sevenler ve arzu edenler tabii ki sonradan da arayıp bulup dinleyebilirler.

*merak duygusunun dağılımı ve genel akış nasıldı?
merak duygusu seyrekti. yer yer çeşitli küçük çaplı durumlara bağlanarak azar azar sunulmuş. filmin kendini izletme sebebinin yoğun bir merak hissi olmadığını söyleyebiliriz.

*espri dağılımı ve kalitesi nasıldı?
espriler de tıpkı merak duygusu gibi seyrek bir dağılım gösteriyordu. filme komedi filmi demek mümkün değil. ancak ara sıra denk geldiğimiz bu espriler hiç fena değildi denebilir.

*süre iyi ayarlanmış mı yoksa sulandırılmış mı?
yapısında kaynaklanan bir miktar yavaşlık ve uzunluk hissini süre üzerinden ele almak çok doğru bir yaklaşım olmayabilir. bunu göze alarak, filmin süreyle ilgili bir probleme sahip olduğunu veya sulandırıldığını söyleyemeyiz.

*gereksiz, anlamsız, havada kalmış bir sahne/sahneler var mıydı?
hayır, yoktu ama özellikle girişteki uzun süren sokak sahneleri biraz fazla uzundu. adeta bu sahneye katlanamayan filmi şu anda kapatabilir der gibiydi.

*anlatılmak istenen mevzu, hikâye, olay, fikir daha iyi anlatılabilir miydi yoksa yeteri kadar iyi miydi?
eski zaman özlemi ve geçmişte yaşayan insanlara imrenme hâli bu hikâyeyle iyi bir şekilde anlatılmış denebilir. mekan ve zaman seçimlerinin iyi olması bu konuda oldukça etkili.

*bu filmi izleme kararını nasıl ve neye göre verdin/bu seçimde ne etkili oldu?
puan ve kapak görseli bu seçimde etkili olmuş olabilir.

*bir veya birkaç kere daha izler misiniz?
bir kere izlemek yeterli gibi şimdilik.

*bir aile filmi mi?
13 yaşından büyük bireyler izlendiği takdirde, evet. ailecek izlenebilir ve ciddi bir problem olmayabilir denebilir.

*ailecek izlerken çocuklar da izleyebilir mi?
13 yaşında küçüklere uygun değil diyebiliriz.

*vakit kaybı mı?
vakit kaybı diyemeyiz. ne niyetle izlediğinizle ilgili bir soru.

*ne niyetle izledin, ne buldun?
film, daha çok kadın-erkek ilişkileri üzerinde duracağını ve bu konunun pay olarak daha büyük olacağını düşündürmüştü. böyle olmadı. film daha çok adamın dünyasında ilerliyor.

*son olarak olumlu/olumsuz eleştiri ve düşüncelerini yazar mısın?

  • karakter ilk başlarda kendi kafasındaki altın çağın ve o zamanın harika olduğu fikrine sahip. sonradan aslında o çağdakilerin de kafasında başka altın çağlar olduğunu fark etmesi güzel bir nokta. zihinlerde hayal edilen, inanılan ve yaşamak istenen zaman dilimleri insandan insana ve daha güzeli zamandan zamana değişiyor.
  • filmin bir noktaya bağlanması biraz geç oluyor denebilir.
 
Üst