Microsoftun sitesinde Linux videosu :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft gücü işte...Boşuna mı windows kullanın diyoruz:D:D

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
microsoft kullanın diye herşeyi yaparlar :)şaka biyana 4 tane linux dağıtımı inceledim daha yeterli değiller.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bu mikisoft zorlasa bir yerinden ateş bile çıkarır. :D :)

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ubuntu gerçekten çogu alanda yeterli kalabiliyor ama windows tabiki herzaman bir fark yaratıyor ben ondan ötürü iki sistemide kullanıyorum...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bill amca hangisi daha kolay demiş.. Bizde hanqi sistemde daha stabil qüvenli diye sorsak ? Herhalde yanıt belli :D

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
microsoft kullanın diye herşeyi yaparlar :)şaka biyana 4 tane linux dağıtımı inceledim daha yeterli değiller.

internette dolaşan ve oyun meraklı olmayanlar için linux birebirdir bnce hem güvenli hem hızllı :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Linux üzerinde PHP ve Perl kurulum ve testini anlatıyor. Karşılaştırma yapılacak o yüzden Linux anlatımının yanında aşağıdaki Windows videosunu da izleyin. Hangisi daha kolay? :D

http://download.microsoft.com/downl...9-4B7F-9EEE-D9D690751DB2/Windows_Perl_PHP.wmv

bende diyorum niye linuxla ilgili video koymuşlar bunu görünce anladım :D yalnız adam ubuntuda herşeyi terminalden yaptı, windowsda nedense sadece bir kez komut kullandı sizce bunları kasıtlı yapmış olamaz mı ? sonuçta ubuntuda terminal yerine synaptic vs. kullanırsan kolayca kurarsın
eğer windowsta da herşeyi tek bir komut penceresinde yapsaydı o zaman test eşit şartlarda yapılmış olarak kabul edilebilirdi

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ubuntuda yapmak daha kolaymış onu anladım :D sudo tasksel ile kurarım hiç uğraşmam :mrgreen: En azından herşey elinin altında. php.exe ile perl.exe yi bulmakta zaman alacaktır onlar havadan gelmedi ya onları bulmayıda videoya koysaydı :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
dosyalarım tam adı görünüyor kurarken üretici firma da görünüyor aratmayı denesen :D illaki armut piş ağzıma düş mü olacak :P

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eleman çok hızlı konuşuyor be:) anlaşılmıyor...

barisuse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Linux üzerinde Perl zaten kurulu geliyor.
PHP için de o kadar komut yazdı indirsin lamp kursun tamam :D
Ayrıca kullanılan Ubuntu sürümü fii tarihinden kalma.
Tabi canım windows xp daha yeni çıktı:D:D

Reaksiyon puanı
189
IIS üzerine PHP kurmak kolaymış :) Ama stabilite dersen Linux bu konuda daha iyi :)

barisuse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabi canım windows xp daha yeni çıktı:D:D

Videoda konsol tabanlı yükleme yapmış.
Linux için arayüzle de yükleme yapılıyor. Hem de daha kolay. Şöyle:
.deb veya .rpm uzantılı pakete tıklıyorsunuz, daha sonra root şifresini girip tamama basıyorsunuz.
Next, Next demek de uğraştırıyor.
İsterseniz de terminal tabanlı kurulum yapıyorsunuz.
Zaten videodaki kişi işi en uzun yapılabilecek yoldan yapmıştır. Bütün kütüphaneleri ve bağımlılıkları tek tek kurmuş. Normalde "sudo apt-get install lamp" dendiği zaman depoları ekleyip, bütün yaptığı işlemleri yukarıdaki kod tek başına yapar.
(kod örnektir) ya da lampı indirip arayüzden kurmak da var.
Onun dışında, Linux donanımı yıllardır 600mb'lık bir kalıpla otomatik tanırken, Windows 7 (2010 yılında) bunu yapmak için 4gb bir DVD'ye ihtiyaç duydu.
Şunu da söyleyeyim, Web konusunda Windows'un Linux'a rakip olamayacağı herkes tarafından bilinen bir konudur.
Tabi ne kadar anlatırsam anlatayım, Linux kullanmadan bilemezsiniz. Microsoft ticari bir kuruluş olduğu için, insanları korkutmaya çalışıyor bu tip şeylerle. Benim Linux kullanan arkadaşım var, bütün işlemlerini arayüzden gerçekleştiriyor.
Açıyor Ubuntu Yazılım Merkezi'ni. Yazıyor programın adını. Tıklıyor indiriyor ve otomatik olarak program kurulup menüdeki yerini alıyor. Hepsi bu... Toplamda 3tık.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Videoda konsol tabanlı yükleme yapmış.
Linux için arayüzle de yükleme yapılıyor. Hem de daha kolay. Şöyle:
.deb veya .rpm uzantılı pakete tıklıyorsunuz, daha sonra root şifresini girip tamama basıyorsunuz.
Next, Next demek de uğraştırıyor.
İsterseniz de terminal tabanlı kurulum yapıyorsunuz.
Zaten videodaki kişi işi en uzun yapılabilecek yoldan yapmıştır. Bütün kütüphaneleri ve bağımlılıkları tek tek kurmuş. Normalde "sudo apt-get install lamp" dendiği zaman depoları ekleyip, bütün yaptığı işlemleri yukarıdaki kod tek başına yapar.
(kod örnektir) ya da lampı indirip arayüzden kurmak da var.
Onun dışında, Linux donanımı yıllardır 600mb'lık bir kalıpla otomatik tanırken, Windows 7 (2010 yılında) bunu yapmak için 4gb bir DVD'ye ihtiyaç duydu.
Şunu da söyleyeyim, Web konusunda Windows'un Linux'a rakip olamayacağı herkes tarafından bilinen bir konudur.
Tabi ne kadar anlatırsam anlatayım, Linux kullanmadan bilemezsiniz. Microsoft ticari bir kuruluş olduğu için, insanları korkutmaya çalışıyor bu tip şeylerle. Benim Linux kullanan arkadaşım var, bütün işlemlerini arayüzden gerçekleştiriyor.
Açıyor Ubuntu Yazılım Merkezi'ni. Yazıyor programın adını. Tıklıyor indiriyor ve otomatik olarak program kurulup menüdeki yerini alıyor. Hepsi bu... Toplamda 3tık.

Kesinlikle katılıyorum, ilk mesajımda da demiştim adam linuxta işi bilerek uzatmış zor göstermek için, sen daha açıklayıcı bir şekilde belirttin bunu :) Eklemek istediklerim var dediklerine, windows dvd ile bile tanıyamıyor çoğu şey için ek yazılım şart, kendimden örnek vermek gerekirse FN+ tuşları ve klavyeye dahil olmayan diğer kısayol tuşları için atk hotkey yazılımı yüklemem gerekiyor, ubuntuda tek cd kuruyorum direk tüm kısayollar aktif FN+ tuşları sorunsuz çalışıyor :) Bu en basit örnek...

Microsoftun yaptığı "çamur at izi kalsın" mantığında, ne kadar kişiyi linuxtan soğutursam windowsa geçirirsem kârdır diyor adamlar...

Ubuntu kullanan bir kişi bile Windows daha kolaydı diyemez zaten :) Ayrıca bir eksiği varsa bile o kesinlikle zorluk-kolaylık konusunda değil :)