Microsoftun ilk faresi 25 yaşında

Bu konuyu okuyanlar

gorko

Asistan
Katılım
31 Temmuz 2007
Mesajlar
479
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
95014.jpg


Word programının çeşitli özelliklerinden daha iyi faydalanılması amacıyla geliştirilen bir fare ile faaliyete geçen Microsoft Donanım Grubu, 25. yılını kutladı.

Kutlama dolayısıyla düzenlenen toplantıda, grubun 25 yıllık tarihi ve Microsoft Türkiye’nin donanımdaki vizyonu hakkında bilgi verildi. Microsoft Donanım Grubu Ürün Müdürü Barb Schwabe ve Ürün Pazarlama Müdürü Carla Forester’in de hazır bulunduğu toplantıda, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan bir konuşma yaptı.

Arkan, 25 yılda önemli ilklere imza attıklarını, bu süre zarfında Microsoft olarak Ar-Ge çalışmalarına 7 milyar dolar yatırım yapıldığını ve yüzde 60’lara varan pazar payıyla sektörde önemli bir noktada olduklarını belirtti. Arkan, şunları kaydetti:
“Microsoft önce bir yazılım şirketi olarak tanındı. Fakat daha sonra birçok üründe ilklerin ve en çok satılanların altına imza atan Donanım Grubu da, Microsoft’un bilişime getirdiği en önemli katkılardan biri oldu. Tüm Microsoft donanım ürünleri insan-makine ilişkisini zenginleştiriyor, bilişim teknolojilerinden en rahat, kolay ve etkili bir şekilde yararlanmak amacıyla tasarlanıyorlar. Bu ürünler insanların bilişimle yaşadıkları deneyimi daha eğlenceli, daha hızlı ve daha verimli kılıyorlar.”

Donanım Grubu, bundan 25 yıl önce ilk defa word programının özelliklerinin daha iyi kullanılabilmesi için bir farenin geliştirilmesi faaliyetlerine başladı. Ardından klavyeler, optik ve lazer fareler, web kameraları, oyun konsolları ile yazılımların daha iyi değerlendirilmesine yönelik ürünleri piyasaya süren Donanım’ın her yeni tasarımı, bilişim teknolojileri kullanıcıların beklentilerini değiştirdi.

Donanım, ABD’nin en çok satan klavyesi, milyonlarca satan ilk Comfort Curve (Konfor Kıvrımlı) ergonomik klavye, ilk optik fare, ABD’de en çok satılan fare, masa üstünde en çok satılan kamera gibi ürünler üretti.

Microsoft Donanım, son yıllarda Xbox video oyun sistemini, Zune dijital medya oynatıcısını ve çok noktadan dokunma ile komut alma özelliği bulunan Microsoft Surface’ı sundu.

Microsoft Donanım grubu ürün seçenekleri bugün 28 fare, 6 oyun, 8 internet iletişim aracı, 36 klavye ve masa üstü cihazı kapsıyor.

MICROSOFT DONANIM’IN KİLOMETRE TAŞLARI
2007 Microsoft en iyi oyun faresi SideWinder mouse ile SideWinder serisini yeniden canlandırdı.
2006 İnternet iletişimini LifeCam serisi ile yeni bir aşamaya çıkardı.
2005 Natural Ergonomic Keyboard 4000 pazara çıktı ve ABD’de en fazla satılan klavye oldu.
2004 Microsoft ergonomistleri tarafından geliştirilen Comfort Curve kullanılmaya başlandı.
2002 Bluetooth uyumlu ilk masaüstü cihaz piyasaya sürüldü.
1999 İlk optik fare pazara sunuldu.
1995 SideWinder serisi ileri düzeyde joystickler ve direksiyonlar ile piyasaya çıktı.
1994 İlk ergonomik ve her yerde bulunan ergonomik klavye piyasaya sürüldü.
1993 Microsoft ilk ergonomik fareyi tanıttı.
1983 Fare üretimini başlattı.
1982 Microsoft Donanım grubu kuruldu.


kaynak: ntvmsnbc.com
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
vay be teknolojinin gözünü seveyim :)
 

alperveli

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
1,125
Reaksiyon puanı
48
Puanları
38
Nerden nereye bee nerde ergonomik fare nerde sidewinder
 

Wolker

Müdavim
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
ilk fare gözüme tatlı gözüktü 25. yıl şerefine birkaç tane yaptirip sürselermiş piyasaya :)
 
Üst