Microsoft'tan Ocak güncellemesi geliyor

Bu konuyu okuyanlar

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Microsoft, Ocak için hazırladığı güncelleme ile 2009'a merhaba diyor. Yeni pakette kaç yama olacak?
20090109140927.jpg

2009'un ilk yaması tek bir açığı gideriyor.

Microsoft, Windows işletim sistemleri için düzenli olarak yayınladığı yamalarla, sistemdeki bilinen güvenlik açıklarını kapatır. Sadece özel durumlarda planların dışına çıkıp, takvim dışı yamalar yayınlamayı tercih eden Microsoft bu uygulamayı en son çok ses getiren Internet Explorer güvenlik açığı nedeniyle yapmıştı. Ve işte takvime göre ilk olağan 2009 yamasının da vakti geldi. Microsoft 2009'un ilk yamasını yayınlamaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre bu yama Windows'un sunucu ve masaüstü sürümlerindeki bir açığı giderecek. Bahsedilen güvenlik açığı, saldırganların kullanıcının haberi olmadan sisteme program yüklemesine imkan sağlıyor.

Bu yama paketinde sadece tek bir güncelleme yer alacak ama bir sonraki haftanın paketinin içeriği şu an için belli değil. Şu anda bilinen iki önemli güvenlik açığı bulunuyor. Bunlardan ilki WordPad Metin Çeviricisi'nde daha önceden tespit edilmiş bir açık. İkincisi ise SQL sunucuları kapsayan bir güvenlik açığı. Bakalım Microsoft önümüzdeki hafta bu iki açığı birden giderecek bir yama paketi yayınlayacak mı?



Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

http://www.chip.com.tr/konu/Microsoft-tan-Ocak-guncellemesi-geliyor_10398.html
 

Son mesajlar

Üst