SDN Microsoft’ta işler iyi gitmiyor: Büyük çapta bir küçülme planı açıklandı!

SDNRobot

shiftdelete.net
Müdavim
SDN
Reaksiyon puanı
655

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Pandemiden sonra birçok şirket eleman çıkarıyor. Bu da bu yöndeki haberlerden biri daha.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Üzücü bir haber. Kurumsallar bile büyük ihtimalle korsan Windows ve Ofis kullanıyor.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Kurumsallar bile büyük ihtimalle korsan Windows ve Ofis kullanıyor.
Konunun bununla ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Adamlar Windows'u kendi sitelerinden dağıtıyor, etkinleştirme yapmadan kullandırıyor. Ofisin ise çevrimiçi ve çevrimdışı alternatifleri yıllardır var.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Konunun bununla ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Adamlar Windows'u kendi sitelerinden dağıtıyor, etkinleştirme yapmadan kullandırıyor. Ofisin ise çevrimiçi ve çevrimdışı alternatifleri yıllardır var.
Tüketici tarafından para akmadığını yazmışlar haberde. Hem ayrıca korsan kullanım oranı çok yüksek ve millet de çok çok ucuza key alıyor yasal olmadan.

Ofis çok pahalı bir uygulamadır. Ücretsiz kullandığın kısımlar hiç bir şey ve işine de yarayacak türden değil.

Allah'tan öğrenciye bedava.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Tüketici tarafından para akmadığını yazmışlar haberde.
Para akmıyor ile kastedilenin o olduğunu sanmıyorum. Pandemi döneminde insanlar işsiz kaldı, pandeminin ekonomiye tesiri ile tasarrufa gittiler. Ben sık sık Amerikan haber kanallarını seyrediyorum. ABD'de bile bazı insanlar evlerinde kullanmadıkları eşyalarını satışa çıkarmış. Durum böyle olunca birçok şirketin satışlarında azalma olmuş.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,593
Tüketici tarafından para akmadığını yazmışlar haberde. Hem ayrıca korsan kullanım oranı çok yüksek ve millet de çok çok ucuza key alıyor yasal olmadan.

Ofis çok pahalı bir uygulamadır. Ücretsiz kullandığın kısımlar hiç bir şey ve işine de yarayacak türden değil.

Allah'tan öğrenciye bedava.

Isten cikarmalarin cogu Xbox ve yeni aldiklari Activision - Blizzard tarafindan. Windows ile pek bir ilgisi yok. Hatta sirket AI tarafinda muazzam buyumeler yapti.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Isten cikarmalarin cogu Xbox ve yeni aldiklari Activision - Blizzard tarafindan. Windows ile pek bir ilgisi yok. Hatta sirket AI tarafinda muazzam buyumeler yapti.
Departman bilmiyorum ama XBOX ve Activision ile alakalı bir şey bulamadım hocam.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,593
Departman bilmiyorum ama XBOX ve Activision ile alakalı bir şey bulamadım hocam.

Bloomberg yazmisti. Tabi ki kuculen baska departmanlari da vardir icerisinde ama Microsoft, Windows'dan ibaret bir sirket degil. Hatta sirketin yarisini bile olusturmuyordur Windows kismi.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Bloomberg yazmisti. Tabi ki kuculen baska departmanlari da vardir icerisinde ama Microsoft, Windows'dan ibaret bir sirket degil. Hatta sirketin yarisini bile olusturmuyordur Windows kismi.
Windows Server, Windows ve Office yüzde 50'i geçiyor zaten. Ben de Office ve Windows demiştim. Zaten bir çok insan Windows kullanıyor.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Küçük bir bilgi ekleyeyim, Microsoft satılan her android telefon için lisans ücreti alıyor, yani sözün özü Microsoft Windows bölümünden zarar etse bile ki etmiyor, o kadar fazla gelir kaynağı varki, her türlü dengeyi koruyor. ??

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,798
Küçük bir bilgi ekleyeyim, Microsoft satılan her android telefon için lisans ücreti alıyor, yani sözün özü Microsoft Windows bölümünden zarar etse bile ki etmiyor, o kadar fazla gelir kaynağı varki, her türlü dengeyi koruyor. ??
Android Microsoft'un değil, Google'in ürünü.

İşten atılanların yerini Aİ aldı. Maaş'tan tasarruf.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Android Microsoft'un değil, Google'in ürünü.

İşten atılanların yerini Aİ aldı. Maaş'tan tasarruf.
Ben de biliyorum Android,in Google,nin olduğunu, ancak yapılan anlaşmalar ile Microsoft her satılan Android telefon başına lisans ücreti alıyor ki işin içinde sadece Google,da yok, bir çok farklı sektörden ve bir çok farklı markadan lisans ücreti alıyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,477
Bill amca virüsten o kadar konuşunca olucak tabiii
Senin ne işine virüsmüdür? hayvanmıdır? insanmıdır? uzaylımıdır ?
Git tekerlek kasetlerine windows imajı yaz satışlar düştü bak