Microsoft Sidewinder Mouse

Bu konuyu okuyanlar

captaingreen

Müdavim
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
1,579
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Teknik Özellikler ve Detaylar




  • Çözünürlük: 2000 dpi lazer algılayıcı
  • Görüntü işleme: 7080 fps
  • Maksimum hızlanma: 20 G
  • Maksimum hız: Saniyede 45"
  • USB Raporlama: 500 Hz
  • Tabanlar: 3 set halinde farklı yüzeyler
  • Tuş Ömrü: 9 milyon tıklama
  • Rahat kullanım için yenilikçi tasarım
  • Anında değiştirilebilir DPI ayarları
  • LCD ekran bulunan Dünya'nın ilk faresi
  • Kablo tutacağı + Malzeme saklama kabı
  • Metal alaşımlı düğmeler
  • Quick Launch düğmesi
Farenin Tasarımı ve Fiziksel Yapısı

Sidewinder, gerçekten değişik tasarımı olan bir fare. Farenin tasarımında esin kaynağı olan faktörler arasında Halo oyunundaki Master Chief karakteri olduğu da belirtilmekte. Sidewinder için belki bir tasarım harikası diyemeyiz ancak çirkin görüntüsüne rağmen oldukça kullanışlı olduğunu söylemeliyim. Özellikle nispeten büyük ve kaslı bir el yapınız varsa elinize tam olarak oturuyor. Ancak birkaç küçük not eklemeden geçmeyelim. Öncelikle, fare sadece ve sadece sağ elini kullananlara göre tasarlanmış. Sidewinder diğer rakiplerine nazaran oldukça geniş. Yeni Sidewinder'ı şu anda kullandığım Logitech G5 ile kıyaslama şansı buldum ve yaklaşık 0.5cm kadar daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Sidewinder!ın arka kısmı oldukça bombeli ve bu dezavantajını özellikle uzun süre kullanımlarda ortaya çıkan bilek ağrılarından rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu dezavantaj gibi gözüken durumu, kolay bulabileceğiniz tenisçilerin kullandığı pamuk spor bileklikler yardımıyla çözebilirsiniz.
Biraz da ürünün malzeme kalitesinden bahsedelim. Farenin tasarımını genel olarak iyi bulsam da, kullanılan malzemenin pek iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle ürünün alt kısmında bulunan kısım hiçbir bilgi etiketi içermemekle beraber, malzeme açısından üst kesime kıyasla oldukça vasat, sanki ucuz bir oyuncak izlenimi veriyor. Bu vasatlığı ortadan kaldıran en güzel özellik ise, kullanılan metal alaşımlı ve tam 9 milyon tıklamaya dayanıklı 2 adet programlanabilir silindir tuşlar ve kaydırma tuşu. Baş parmağınıza çok iyi oturan yan düğmelerin kalitesi, daha ilk basıştan itibaren kendini belli ediyor. Kaydırma tekerleği kısmıysa tartışmaya açık. Kendi yorumumu katacak olursam; daha önce Logitech serilerini kullanan biri olarak, Sidewinder'ın seçimi oldukça kullanışlı ve rahat. Ancak bu rahatlık kafanızı karıştırmasın. Bana sanki uzun yıllar kullanılmışlık hissi veren bir rahatlıktan bahsediyorum, yani bir nevi biraz yalama olmuş bir tekerlek gibi düşünebilirsiniz.
Kaydırma tekerleğinin hemen arkasında 3 adet kırmızı ve küçük LED'li düğmeler bulunuyor. Bunlar; son zamanlarda oyuncu farelerinde oldukça popüler olan, oyun esnasında hızlı şekilde farenin hassaslığını değiştirme işlevini sağlıyorlar. Normalde bu üç düğme 800, 1000 ve 1600 DPI değerlerine ayarlı ama siz farenin yazılımıyla her birine 200 ile 2000 DPI (200-400-800-1000-1600-2000) arasında işlev atayabiliyorsunuz. Seçim yaptığınız hızların değerleri, mini LCD ekranda beliriyor ve unutkanlığınıza karşı sizi kontrolde tutuyor. Bu 3 düğmenin hemen arkasında (daha önce bombe diye bahsettiğim kısmın hemen ortasında) ise "Quick Launch" düğmesi bulunuyor. Bu düğme adından da anlayacağınız üzere, Intellipoint yazılımına çabuk erişmenizi sağlıyor. Vista kullanıcılarında bu düğmenin işlevi, Belgelerim'deki "My Games" klasörüne erişmenizi sağlıyor. Kazayla dokunulmasını önlemek için bu düğme biraz içeri doğru tasarlanmış.
Düğmeler hakkında son olarak 2 metal düğmenin önündeki siyah plastik düğmeye değinmek istiyorum. Bu düğme kabaca, donanımsal olarak macro kaydetmenize olanak sağlıyor. Diyelim ki oyun içindesiniz ve yapmanız gereken birtakım seri hareketler var. Bunları tekrar yazılıma dönüp, ayarlamak yerine bu düğmeyle oyun içinde gerçekleştiriyorsunuz. Güzel bir özellik olmasının yanında, düğmeye yanlışlıkla basma lüksünüz olmadığı için oldukça hoşuma gittiğini söyleyebilirim.
Yazılım Özellikleri

Microsoft'un yazılım yönünden bahsetmemek olmaz. Oldukça sade ve kullanışlı bir yapıya sahip olan meşhur Intellipoint yazılımı, Sidewinder'ı Sidewinder yapan özellik olarak karşımıza çıkıyor. Eski Microsoft ürünlerini kullanan oyunculara oldukça aşina gelecek olan yazılıma erişim, XP kullanıcıları için daha önce söylediğim "Quick Launch" düğmesi ile sağlanıyor. Yazılımın en büyük özelliği kuşkusuz sınırsız macro atamaları yapabilmeniz. Ayrıca ekleyeceğiniz her yazılıma göre tuşların ayarlarını ve özelliklerini değiştirebiliyorsunuz. Yalnız önemle belirtelim ki farenin üzerindeki toplam 10 düğmenin ancak 5 tanesi programlanabilme özelliğine sahip.
Sidewinder ile FPS oyunlarında yeni bir boyut daha açıldığını söylesem, yanılmış olacağımı sanmıyorum. "Quick Turn" özelliği daha fare çıkmadan beni oldukça heyecanlandırmıştı. Kısaca bahsedecek olursam, Quick Turn'u uygulayacağınız oyunu açıyorsunuz, daha önceden Quick Turn olarak ayarladığınız tuşa basılı tutararak, karakterinizi 180 derece olduğunuz yerde döndürüyorsunuz ve tuşu bırakıyorsununuz. Böylece Quick Turn olarak atadığınız tuşa, bir dokunuşla tam geriye dönme özelliğini öğretmiş oluyorsunuz. Sidewinder'ın en çok bu kolaylığının (kendi kendine öğrenme) hoşuma gittiğini söylemeliyim.
"Gaming Toggle" macrosuna ayrıca değinmek istiyorum. Oyun içinde farklı tuş kombinasyonları kullanan oyuncular için düşünülmüş olan bir özellik olan "Gaming Toggle", ayarladığınız tuşa 1 sn basılı tuttuktan sonra aktif oluyor ve bu süreden sonra en fazla 60 tuş kombinasyonuna kadar destek sağlıyor. Kombinasyonunuzu bitirdikten sonra tuşu serbest bırakarak, özelliği aktif etmiş oluyorsunuz.
011107013hb0.jpg


resim1v.jpg
resim2t.jpg

resim3qu.jpg

resim4w.jpg

resim5r.jpg

resim6lf.jpg

resim7t.jpg

resim8r.jpg

resim9f.jpg


Kaynak:Benim
 
Üst