Microsoft Onayladı: Windows 10 Oyun Modunu Performansı Arttırıyor

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
5LXZpl.jpg


Windows 10 için gelen yeni özellikler arasında oyun modu yer alırken, oyun modu ile ilgili çok merak edilen soru Microsoft tarafından yanıtlandı.

PC oyunları oynarken sistem performansını artıran yeni bir oyun modu Microsoft’un piyasaya sunduğu en önemli kozlarından birisi oldu. Microsoft tarafından yapılan son açıklamalarda piyasadaki pek çok iddia ve bilgi onaylanırken özelikle performansın artması noktasında önemli bilgiler paylaşıldı.

Oyun Modu ile birlikte temel hedef Windows 10 işletim sisteminin kullanıldığı bilgisayarlarda oyun performansının arttırılması. Bu bakımdan Microsoft yaptığı yenilik ile birlikte sistemdeki performansı yükseltmek için iyi bir optimize sağlamış durumda.

Oyun Modunda Gelişmiş Destek Var

Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden yapılan paylaşımlarda oyun modunun hem Win32 hem de Evrensel Windows Platform oyunlarını desteklediği belirtildi. Bu da oyun performansının daha fazla oyunda elde edilmesini sağlayacak önemli bir faktör. Böyle bir açıklamanın yapılmasındaki en önemli sebep ise Aralık ayında sızdırılan bilgilerde oyun modunun sadece Windows Store'daki UWP oyunlarıyla sınırlı olabileceğinin söylenmesiydi. Fakat beklenen gerçekleşmesi ve Microsoft oyun modu ile birlikte çok daha fazla oyuna destek verebileceğini duyurdu.

Oyun Modu Tanıtılacak!

Twitter üzerinden yapılan bir diğer açıklamada Microsoft oyun modu için detaylı tanıtımların yapılacağı belirtildi. Bu bakımdan oyun modu ile birlikte şu anda tam olarak nelerin değiştiği ve iyileştirildiği bilinmezken, sistemin nasıl kullanılacağı dahi yapılacak bu tanıtım ile birlikte duyurulacak.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Nasıl artıracak ?
Teknik pek birşey yok, entellektüel kelimeler hariç.
10 yıldır ikinci plana atılan oyuncular şimdi mi akıllarına geldi.
Sorun değil gerçi, bu da olumlu ama çözüm yeterli olmaktan uzak.
Oyuncuların Windows 10'a geçmesi için bir hamle ama oyuncular gemiyi terkediyor, geminin motoru bozuk, cilalayıp bu kitleye yutturmak zor, hep birlikte göreceğiz.
 
Üst