Microsoft mobil sektörde apple'a meydan okuyor

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
mic.png

Finli üretici olan Microsoft uzun bir süredir hala tercihini Windows'tan yana tutuyor.Bildiğiniz gibi Microsoft herşeyiyle beğenilen bir marka olmasına rağmen mağaza konusunda çok sıkıntılı.Peki finli dev bugün bizlere ne sunarak gözleri üstüne çevirmeye çalışıyor?Bir bakalım.
Bildiğiniz gibi Apple bir süre önce mobilden ödeme sistemi Apple Pay servisini devreye sokmuş ve bu servis kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştı.Aynı sistem Samsung'ta da Samsung Pay ismiyle mevcut.Şimdi de Microsoft bu sanal ödeme sistemlerine yeni bir tane daha eklemiş bulunuyor.Adı Microsoft Wallet.
Amerika'da Windows 10 Mobile 14360 ve daha üstü sürümünü kullanan kullanıcılar bundan sonra isterlerse bu servisten faydalanabilecekler.Bu sayede artık alışveriş yaptıkları çeşitli işletmelerde ödemelerini doğrudan akıllı telefonlarıyla gerçekleştirebilecekler.
Servis MasterCard ve Visa ortaklığı ile geliştirilmiş.Sadece şimdilik Amerika'da kullanıma sunulan servis diğer ödeme servislerinde olduğu gibi ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de gelecek.

Son düzenleyen moderatör:

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Valla ben telefonunu kullanıyorum gayette memnunum.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Mağazaya gerekli önemi gösterselerdi ciddi bir paya sahip olabilirlerdi.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Aynen katılıyorum en büyük sıkıntım. ):

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Microsoft tırt.. 10 sene önceydi o..

o tırt dediğiniz marka dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi google bilgisayarlarda stock olarak chrome yüklemek için android den hisse bile verir, öyle tırt diyip kenara çıkmak olmuyor windows 10 sene önce de desktop da lider şimdi de 10 sene önce de sayılı yazılım şirketlerinden şimdide hangi marka olursa olsun kağıt muamelesi yapıp alıp köşeye atılamaz o tutulmayan tizen de wp10 da bbos da bizlerin tahmin edemeyeceği birçok kod bir çok incelik bulunuyor o çöp diyip geçilen cihazlar da bile mühendislik işleri konuşuyor hoşunuza gitmez almazsınız kullanmazsınız ama çöp diyemezsiniz emek geçen herşey kıymetlidir.

Melih Akbulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen katılıyorum microsoft un telefon satışlarında iyi olmamasının sebebi mağazası çok kötü olması rakiplerine göre windows phone stabil bi işletim sistemi mağazası iyi olsa ciddi miktarlarda kar elde edebilirlerdi.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
aynen katılıyorum microsoft un telefon satışlarında iyi olmamasının sebebi mağazası çok kötü olması rakiplerine göre windows phone stabil bi işletim sistemi mağazası iyi olsa ciddi miktarlarda kar elde edebilirlerdi.

Bu sebep ile ios dan port işlemi başladı ama sadece win10 için yapılıyor bence huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor ufaktan ama satışları etkilememesi için pek belli etmiyor bir yandan tizen gelişiyor bence piyasada alternatif her zaman iyidir ama uygulama olarak eski sürümlerde olmayan bir çok uygulama ios şekli windows10 için ios dan protlandı karşılıgında wp10 a özel strateji oyunu gibi oyunlar ios ile paylaşıldı androide verilmedi güzel bir ortaklık bence ios uygulamaları stabillik açısından her zaman hoşuma gitse de kamera yüzünden pek tercih etmiyordum bence iyi oldu. Bu uygulamanın da çıkması apple benzer stabil bir sistem oluşturma çabaları diye görüyorum

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Firefox OS fos oldu. Yazık ki Panasonic TVlerde çok şık durmuştu.

Tizen baktı ki mobile bir anda girmenin anlamı yok diğer sektörlere uzandı.

BB10 değeri bilinmeyen bir işletim sistemi. Meego//Maemo gibi kurudu gitti.

Jolla'dan zaten ayda yılda bir ancak haber alabiliyoruz.

Bir Windows Phone vardı değişiklik yapabilecek potansiyelde. Ama Microsoft önce Nokia'nın sonra da WP kullanıcılarının ahını alınca son durum gözler önünde.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Firefox OS fos oldu. Yazık ki Panasonic TVlerde çok şık durmuştu.

Tizen baktı ki mobile bir anda girmenin anlamı yok diğer sektörlere uzandı.

BB10 değeri bilinmeyen bir işletim sistemi. Meego//Maemo gibi kurudu gitti.

Jolla'dan zaten ayda yılda bir ancak haber alabiliyoruz.

Bir Windows Phone vardı değişiklik yapabilecek potansiyelde. Ama Microsoft önce Nokia'nın sonra da WP kullanıcılarının ahını alınca son durum gözler önünde.

er yada geç samsung tizene geçecek android bence düşüş yaşayacak hepsi yazılımda farkında kendi arayüzleri de eklense dışa bağlılık demek hem donanımda istediklerini yapamıyorlar hemde her telefondan yüzdeli bir payı başka firmaya vermek demek

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
er yada geç samsung tizene geçecek android bence düşüş yaşayacak hepsi yazılımda farkında kendi arayüzleri de eklense dışa bağlılık demek hem donanımda istediklerini yapamıyorlar hemde her telefondan yüzdeli bir payı başka firmaya vermek demek
Samsung eşeği sağlam kazığa bağladı.

Meego döneminde Nokia ve Intel yapayalnızdı. Şimdi ise birçok üretici operatör Tizen'e destek veriyor.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Samsung eşeği sağlam kazığa bağladı.

Meego döneminde Nokia ve Intel yapayalnızdı. Şimdi ise birçok üretici operatör Tizen'e destek veriyor.

ve başta rakip diye düşündüğü sisteme sahip çıkıyor malesef ama ne kadar çok sistem olursa bize o kadar ucuz telefon çıkar

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
"Finli üretici olan Microsoft,Peki finli dev" ???

Son düzenleyen moderatör: