Microsoft Kaderine Razı Geliyor

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Microsoft, Avrupa Birliği tarafından kendisine kesilen cezayı temyize götürülmeyeceğini belirterek, bundan sonra "söz bir daha yapmayacağım" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir tekel davası Avrupa Birliği'yle yazılım devi Microsoft'u karşı karşıya getirmiş, uzunca süren davalardan sonra tekelcilik konusunda Microsoft suçlu bulunmuştu. Microsoft Avrupa Birliği ile daha yakından çalışarak bu tür sorunları engelleme yoluna gideceğini söylüyor. Diğer taraftan nelerin bu davada konu olduğunu düşününce Microsoft'un müteakip cezaları engellemek için oldukça fazla çalışması gerektiğini söyleyebiliriz. Bunlardan birisi Media Player'ın Windows'la beraber dağıtılması, diğeri ise geliştiriciler için işletim sisteminin kapalı kalmış noktalarının yeterince açılmaması.

SDN - http://shiftdelete.net
 

AC/DC

Asistan
Katılım
19 Eylül 2007
Mesajlar
144
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bana göre çok komik bir sebep : ) peki Microsoft codecleride standard yüklü olarak verse acaba bu cezanın miktarı ve tekelinin boyutu ne kadar artacaktı?
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
ben anlamıyorum bırı bana anlatsın.

geliştiriciler için işletim sisteminin kapalı kalmış noktalarının yeterince açılmaması.

bu ne demek adam acıklamıyor bunu nasıl engellersın ben anlaaymıyorum. sırket kac yılık bırıkımle bunu yapmıs. kımse coca colaya gıdıp ozutun sırrını ıstemıyroda. msle bu kadar neden ugrasılıyor .
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
AtakaN, kimse Windows'un kmaynak kodunu istemiyor. ;) Microsoft bu konuda elindekini kötüye kullandığı için orada Micorosft'a söylenmek istenen şudur: "Kaynak kodun zaten gizli, senin sisteminde kimse başka program kullanmasın diye elinden geleni yapıyorsun. Sadece kendi istediğin yazılımları kullanalım istiyorsun. Diğer yazılımlara zorluk çıkartıyorsun."

Media Player'in yüklü olarak gelmesinin eleştirilmesinin sebebi de bu. Yani Nasreddin Hoca'nın durum söz konu "sen de haklısın be kardeşim". Aradan yıllar geçmişken bugün Türkiye'deki internet kullanıcılarının çoğu hala "Internet Explorer"dan başka bir tarayıcı tanımıyorlar, bu "kapalı" kalmış bir nokta. Çünkü Microsoft, kullanıcının "bilgisizliğini" çok fena derecede kötüye kullanıyor. Bazı durumlarda da sizi istemediğiniz şeyleri yapmaya, istemediğiniz programları yüklemeye ve kullanmaya mecbur ediyor.
 

Cobra026

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2007
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kesinlikle microsoftun tekelcilik yaptığına katılıyorum.Ayrıca her yeni sürümü bir öncekine nazaran daha sorunlu ve eksik.Yani henüz tamamlanmamış bir sistemi çok yüksek fiyatlara sattığı gibi sizi kendine bağımlı hale getiriyor.Arka planda sessiz sedasız gizlice çalışan uygulamalarda cabası.Siz ne kadar sisteminizi kapatsanızda interneti gördüğü anda microsofta hemen bilgi uçuyor.Güvenlik anlamında da sıkıntıları çok fazla.Microsoftun bugüne kadar ürettiği en düzgün ve rahat sistem win95'ti onuda fazla yaşatmadan yok etti :]
 
Üst