Microsoft Haklı Çıktı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Danışmanlık firması KPMG, yaptığı "Uygunsuz Gerçeklik" adlı araştırmada, korsan yazılım mücadelesinde zayıf düşen ülkelerin İnternet ataklarından daha çok etkilendiğini ortaya koydu.

Korsan yazılım kullanımının bireylere, kurumlara ve ekonomilere verdiği hasarlara karşı uyarılarda bulunan Microsoft'a bu kez destek araştırma firması KPMG'den geldi. KPMG'nin sahte yazılımların arka planına dikkat çeken ve "Uygunsuz Gerçeklik" adını taşıyan araştırması, korsan yazılımlar ile kurumsal bilgi güvenliği arasındaki derin ilişkileri gün ışığına çıkardı. Araştırma korsan yazılım kullanımının yüksek olduğu ülkelerin kötü niyetli İnternet ataklarından da neredeyse aynı oranda etkilendiğini gösteriyor.
ElcimBarkay21260951584.JPG
Düşük maliyetleri ve İnternetten kolay ulaşılabilirlikleri nedeniyle korsan yazılımların ekonomik açıdan büyük bir kayıp oluşturduğuna dikkat çeken KPMG araştırmasına göre lisanssız yazılım kullanan bireyler ve kurumlar, bilgi güvenliği başta olmak üzere çok sayıda tehditle karşılaşıyor. Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Elçim Barkay, KPMG araştırmasının bulguları hakkında şunları söyledi:
"Sayısı giderek artan şüpheli yazılımlar sadece bilgisayar sistemlerine virüs bulaştırmakla kalmıyor, kişisel ve kurumsal bilgilerin çalınmasına da yol açabiliyor. KPMG araştırmasının vurguladığı başka bir boyut ise, işin organize suç niteliğinin ve oluşturduğu ekonominin büyüklüğünü de gösteriyor. Genelde bu tür yasadışı yazılımların geniş çaptaki dağıtımını küresel organize suç örgütleri gerçekleştiriyor.
Piracy1260951686.jpg
Genelde siber suç aleminde faaliyet gösteren bu tür yapılanmalar, örneğin yazılım robotları yaratarak bilgisayarların denetimini ele geçiriyor ve sanayi casusluğuna varan boyutlarda bilgi hırsızlığını hedefleyebiliyorlar. Microsoft gerek lisanslı yazılım kullanımı için tüketicileri bilinçlendirirken, yazılım mühendisliğine ve güvenlik teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile bilişim endüstrisine de liderlik yapıyor. Ayrıca korsan yazılım piyasasının yaygın olduğu ülkelerde, uluslararası bilgi birikimi ve deneyimimiz ile organize suç örgütlerini engellemeye çalışan yerel güvenlik güçlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Korsanı Bol Olanın Bilgisayarı Virüsten Kurtulmuyor
Korsan yazılım kullanımıyla casus yazılım (malware) ataklarından etkilenme arasındaki ilişkiselliği inceleyen KPMG uzmanları, bugüne kadar pek üzerinde durulmayan bir gerçeği ortaya koydu. Korsan yazılım pazarının büyüklüğü arttıkça sistemlerin riski daha da yükseliyor. KPMG'nin araştırmasına göre korsan yazılım pazarı büyük olan ülkelerde bilgisayarlara zararlı kod bulaşma ilişkiselliği %74 gibi yüksek bir oranı buluyor. Örneğin, satılan her 4 yazılımdan 3'ünün sahte olduğu Arnavutluk'ta her dört bilgisayardan biri kötü niyetli atakların kurbanı oluyor. Lisanslı-lisanssız kullanım oranı %57 olan Bahreyn'de ise her üç bilgisayardan birinin İnternet saldırılarından kötü bir şekilde etkilendiği ortaya çıkmış. Hindistan'da bu tür saldırıların 2007 yılında ekonomiye yaklaşık 2 milyar dolar zarar verdiği hesaplandı.
:: Korsan yazılım hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Haklı olabilir ama kullanıcılar ne yapsın düşürsünler ozaman fiyatları herkes orijinal alsın...

xxx2007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklı olabilir ama kullanıcılar ne yapsın düşürsünler ozaman fiyatları herkes orijinal alsın...
katılıyorum ayrıca çok pahalı ürünleri hepsinin fiyatlarını düşürürlerse orijinal alırız yoksa microsoft ayvayı yemek zorunda kalacaktır saygılar...:dil:

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
katılıyorum ayrıca çok pahalı ürünleri hepsinin fiyatlarını düşürürlerse orijinal alırız yoksa microsoft ayvayı yemek zorunda kalacaktır saygılar...:dil:

bı yanım katılıyo bı yanım katılmıyo nıye mı abı sen o kadar calısan alıyosun yanına saatlerce gunlerce hatta aylarca calıstırıyosun onları sabah aksam kod yazıyolar onların yemek masrafı elektrık masrafı yol masrafı maasları derken ohoooo bı kısının masrafı 100lerce doları asıyo e sen bundan para kazanmak ıcın bı de kâr payı eklemek zorundasın %20 kar koydugun zamanda para zaten tavan yapıyo adamlar ne yapsın?

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Aslında korsan yazılım kullananlar parayı bahane ediyor ama bu sadece bir bahane. Şimdi ferrari ye verecek 500 Bin TL yoksa ne yapıyosunuz ferrari yi çalıyormusunuz ? Bu tamamen ahlak anlayışıyla alakalı. Ben şu kadarını söyliyeyim Windows işletim sistemi lisansı 10 YTL ye düşerse, korsan yazılımı kullanan gene korsan kullanır, Orjinal yazılım kullanan 10 YTL verir. Bu da yazılımı üretene okkalı bir zarar olarak geri döner. Bu durumu bir şekilde yazılım endüstrisi içerinde iş yapmayanlar anlayamaz.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ben buradan herkese lisanslı Windows kullanmalarını öneriyorum arkadaşlar,nedemiş büyükler korsanı bol olanın bilgisayarı virüsten kurtulmaz :)

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Korsan kullanınca uğradığımız maddi zarar sizin ürünlerinizin cebimize verdiği zararın yanında yok denilebilir. Her kullanıcıyı ticari kullanıcı gibi görüp fahiş fiyat istemek haksızlık, sonuçta çoğumuz bu yazılımlardan gelir elde etmiyoruz, etsek zaten burada yorum yapmayı şimdiye nazaran hak görmezdim.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben buradan herkese lisanslı Windows kullanmalarını öneriyorum arkadaşlar,nedemiş büyükler korsanı bol olanın bilgisayarı virüsten kurtulmaz :)
Özür dilerim.Lakin kimsenin yanlış bilgi hakkı vermeye hakkı yoktur.
İstediğiniz kadar lisansız kullanın virüs bulaşması ya da hatalar asla böyle şeylerden oluşmaz.Karar insanlara kalmış istediğini kullanır.
Çalışmaya hak işine gelince . Linux tabanlı sistemleride yüzlerce insan emek veriyor , çalışıyor karşılığı olmadan kendi paralarını harcıyorlar onlar neden bişey istemiyorlar bizden ?
Microsoft bile bunu sizin kadar önemsemiyor.Adamın işi şirketlerle.Siz evinizde ne kadar lisansız kullanırsanız o kadar yararınız var.Siz Server 2008 kullanıcı başına lisans ücretini biliyor musunuz ?
Lisanslı ya da lisansız Microsoft ürünleri kullanıyorsanız zaten bedelini ödüyorsunuz ...
:sneaky2:

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Haklılar ama çoğu kişinin alacak durumu yok fiyatlar düşürülsün.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Özür dilerim.Lakin kimsenin yanlış bilgi hakkı vermeye hakkı yoktur.
İstediğiniz kadar lisansız kullanın virüs bulaşması ya da hatalar asla böyle şeylerden oluşmaz.Karar insanlara kalmış istediğini kullanır.
Çalışmaya hak işine gelince . Linux tabanlı sistemleride yüzlerce insan emek veriyor , çalışıyor karşılığı olmadan kendi paralarını harcıyorlar onlar neden bişey istemiyorlar bizden ?
Microsoft bile bunu sizin kadar önemsemiyor.Adamın işi şirketlerle.Siz evinizde ne kadar lisansız kullanırsanız o kadar yararınız var.Siz Server 2008 kullanıcı başına lisans ücretini biliyor musunuz ?
Lisanslı ya da lisansız Microsoft ürünleri kullanıyorsanız zaten bedelini ödüyorsunuz ...
:sneaky2:
Dostum yorum yapan arkadaşların yanşı bilgi verecek olanları burada yorum yazmaz zaten,microsoft ise bu para meselesini siden benden bile daha fazla önemisiyor,birde server 2008 ve diğer ürünlerin fiyatlarını senden daha iyi bildiğime emin olabilirsin.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Dostum yorum yapan arkadaşların yanşı bilgi verecek olanları burada yorum yazmaz zaten,microsoft ise bu para meselesini siden benden bile daha fazla önemisiyor,birde server 2008 ve diğer ürünlerin fiyatlarını senden daha iyi bildiğime emin olabilirsin.
Yazar yazar kusura bakma üstüne alın ya da alınma bilende yazıyor bilmeyende . Ve karşındakinin neyi bilip bilmediğinden , bildikleri hakkında yorum yapmak aslında bişey bilmemektir. Microsoftun geliştirdiği ama hiç uygulanmayan sistemleri araştır.İstese korsanı nasıl önleyebileceğini anlarsın.
Ve açıkça KORSANA EVET !:clap:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Fiyatlar evet pahalı ama Ultimate 200 TL ye bile düşse alınmaz bunu buraya yazıyorum.Çünkü felsefe nerde beleş oraya yerleş:D Ama tabikide orjinal alınması daha iyi.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Çözüm basit: Ya basacaksın parayı, ya da özgüre yöneleceksin. Başka çaresi yok.