Microsoft Dünyasının Entegrasyon ile imtihanı

Microsoft yeni bir işletim sistemi ve android uygulama destekli bir market sistemi geliştirmelimi ?

  • Hayır gerek yok. Ben Explorer dan Memnunum.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

Bu konuyu okuyanlar

xvanko

Asistan
Katılım
26 Mart 2016
Mesajlar
117
Reaksiyon puanı
25
Puanları
18
Yaş
28
Google nın Android Platformu ile Chrome Os platformu her ne kadar iki farklı platform olarak görünsede Google ın milyonlarca içeriğe sahip olan android market uygulamalarını chromebook serisi notebookları ile entegre bir şekilde çalıştırma sı için bir çok mühendisle çalışmalarına devam ediyor.

Biliyorsunuz ki entegrasyon ve platform uyumluluğu olarak Apple Mac,ipad,ipod,iphone vb cihazları ile tek bir çatı altında çok rahat ve entegre bir biçimde kullanılıyor.

Bu konuda Google dersini biraz geç te almış olsa ipin ucundan sağlam bir şekilde tuttuğunu görüyoruz.

Buradan anlayacağınız üzere insanlar mobil teknoloji ile kişisel bilgisayarlarında tek bir platformda kalmayı daha çok seviyorlar.

Dünyanın en çok kullanılan bilgisayar işletim sistemi Windows bu konuda ders almış gibi görünse de maalesef Google kadar ipin ucundan tutamadığını görüyoruz.

Windows 8 ile gelen Metro ara yüzü ile ve Windows Phone ara yüzleri her ne kadar entegre ve uyumlu görünse de maalesef göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor.

Windows 10 ile de bu metro ara yüze benzer bir arayüz kullanması da maalesef Windows cihazlar arasında bir Windows dünyası kuramadı.

Milyonlarca Mac, iphone, Ipod kullanıcıları bu rahatlık ve stabilizasyonu yıllardır yaşıyorlar.

Aynı şekilde Chromebook sahipleri de yakın bir tarihte hızlı bir şekilde stabilize edilen android uygulama dünyasında kavuşucak gibi görünüyor.

Windows kullanıcısının da bir hayli fazla olduğunu ve kullananların da Microsoft’un uygulama ve son kullanıcı ara yüzlerinde kararlılığını gerçekten göstermesi gerekir.

Tabi bu yazdıklarım kadar kolay bir şekilde olacağı anlamına gelmiyor, gerçekten yazılım konusun da artık çağa ayak uydurmak zor iş Windows severlerin daha hafifletilmiş bir işletim sistemine ve Android platformu kadar uygulama bekleyemese de daha anlamlı ve kullanıcıları gülümseten daha çok kullanıcı kitlesine hitap edecek bir bilgisayar işletim sistemi ile gelmesini bekliyoruz.

Windows telefonlarının sağlamlığı ve günümüz donanım teknolojisini taşıyabilen bu telefonların Windows un maalesef günümüzde pek sevilmeyen ara yüzü ve eksik kalan mağazası ve mağaza uygulamaları nedeni ile piyasada blackberry gibi muamele görmesi bizleri üzüyor.

[email protected]
 

Jubei

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
1,430
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
477
Puanları
83
Microsoft bu işi başarabilir ve evet başaracaktırda ancak bunu sanırım en yakın tarih olarak 2050 gibi yapabilirler.

Bi Sektör Sektör gitsinler Antony Quin yaa
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Microsoft'un mobil platformda gerçekten yeni bir arayüze ihtiyacı var. Arkadaşımdan Windows Phone yüklü telefonunu aldığımda kullanmak için işkence çekiyorum resmen.
 
Üst