Microsoft da Türk Lirası'na Geçti

Bu konuyu okuyanlar

Frostban3

Profesör
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Microsoft, 1 Ocak 2009 itibarı ile ülkemizin resmi para birimi haline gelen Türk Lirası için desteklenen tüm Windows sürümlerini kapsayan özel bir güncelleme yayınladı.


Microsoft Türkiye'nin girişimleri sonucunda, Microsoft Windows tarafından Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na geçiş sağlamak için özel bir güncelleme hazırladı. Bilgisayarlarında Microsoft Windows işletim sistemi bulunan, dünya çapında bir milyarı aşkın kullanıcı bu güncellemeyi yüklediklerinde 1 Ocak 2009'dan itibaren Türkiye'nin resmi para birimi olan TL'yi görüyorlar.

Böylelikle, Word, Excel gibi Microsoft Office uygulamaları başta olmak üzere, Windows platformunda çalışan iş ve kurumsal kaynak yönetimi programlarının parametrelerinde, Türkiye'nin resmi para birimi otomatik olarak TL cinsinden işlem görüyor. Bu durum, iş programlarında ve doküman yönetiminde avantaj sağlıyor.

Kullanıcılar, bu para birimi güncellemesini Windows Update kullanarak, ya da burayı tıklayarak edinebiliyorlar.

:: Sizin bilgisayarınız TL'ye geçti mi?

SDN - http://shiftdelete.net
 

zelenga

Profesör
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Windows update ile edinemedim. Diğer linke tıkladığımda ise e-posta adresimi isteyen sayfaya ulaştım. burasa e-posta adresini girdikten sonra e-posta'da indirme linki ve dosya şifresi gönderildi.. İndirdikten sonra gönderdikleri şifreyle sıkıştırılmış dosyadan bu kurulum dosyası çıktı..Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Ama bu sadeceVista için..bilginize
 

alacam

Asistan
Katılım
20 Şubat 2008
Mesajlar
243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu teee ne zman yayınlandı.Anca mı farkındasınız?
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Microsoft krizden etkilenmiş galiba daha iyi hizmet vermeye çalışıyr.
 

afterdinner

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2006
Mesajlar
466
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Windows'un ayarlarına girip manuel olarak da TL'ye geçebilirdim. Fakat Windows'a komple etki etmesini istediğim için bu yamayı indirip kurdum. Aaa bir de ne göreyim. Paramızın sadece ulusal kısaltmasına uygulanmış bu yama.:surprised: Yani YTL, TL'ye dönmüş. Ama paramızın uluslararası kısaltması olan "TRY" hala olduğu gibi duruyor. Yani "TRY > TRL" dönüşümü atlanmış ya da önemsenmemiş.:nono::angry: Bunu "Windows Kenar Çubuğu"ndaki para birimi dönüştürücüsüne bakarak rahatlıkla anlayabiliyoruz. Umarım kısa sürede Microsoft yeni bir hotfix'le bu sorunu düzeltir!
 
Üst