Mevlana Celaleddin-i Rumi filmi geliyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
SİNAN ÇETİN ‘RUMİ’DE KARARLI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Hindistan’a giden film yapımcıları arasında olan yapımcı ve yönetmen Sinan Çetin, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin filmini çekme konusunda bir hayli kararlı...

Hindistan’ın film merkezi Bollywood’u ziyaret ettikten sonra Sinan Çetin’in Mumbai şehrinde Türk gazetecilere, Hintlilerle birlikte Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin filmini çekeceğini açıkladığında pek inanmadım.

Çünkü bu tip büyük bütçeli filmler nedense hep cazip bir proje olarak kalır, bir türlü hayata geçmez.

Sinan Çetin’in ‘Rumi’ adını verdiği film projesi de bana öyle geldi.
Önceki gün Plato Film’deydim, baktım bu kez iş ciddi.

Sinan Çetin, Hollywood’la olmazsa Bollywood’la ortaklaşa Mevlana Celalettin-i Rumi’nin yaşamından kesitleri beyaz perdeye taşıyacak filmi çekme konusunda kararlı mı kararlı!

Çetin, ‘Rumi’ projesi için Amerikalı bir şirket aracılığıyla Hollywood’lu yapımcılarla temasa geçti.

Çetin’in filmi birlikte yapmayı düşündüğü Amerikalı şirketler, Anthony Hopkins, Robert De Niro ve Sean Connery ile temasa geçip, Elif Şafak’ın yazdığı sinopsisi şimdiden ünlü aktörlere verdi.

Bu nedenle yakında ABD’ye gidecek olan Sinan Çetin, burada adına görüşmeleri yürüten ajans yetkilileriyle birlikte ABD’li yapımcılarla proje ortaklığını görüşecek.

‘Rumi’, Sinan Çetin, Hindistan’a gitmeden önce de gündemindeki bir projeydi.
Rumi ile Şems’in manevi bağını ‘Aşk’ adlı kitabında dile getiren Elif Şafak, senaryoyu yazacak, Sinan Çetin de çekecekti.

Çetin, Bollywood’da projeye ortak olmak isteyen yapımcılar bulunca işe daha bir sarıldı.

Sinan Çetin, Hollywood’la olmazsa Bollywood’lu yapımcılarla ortaklaşa ‘Rumi’yi bu yaz Nevşehir’de İngilizce çekecek.

KAYNAK

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Uluslararası perspektifte güzel bir film yaparlar umarım. Yoksa Hintlilerin her filminde olduğu gibi abidik gubidik çuku çuku dansıyla Mevlana'yı oynattırırlarsa Hintli mintli demeyiz direkt dalarız valla sağlı sollu !

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mevlana ile ilgili bir film şarttı, daha nerede doğduğunu bilmeyen insanlar var.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
umarım carpıtmadan güzel yapılır