Yardım Mevcut Barkod İçerisine Yazı Yazma

fzlcnysr

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Merhabalar,
Mevcutta olan barkodlar bulunmakta ve yapmak istediğim bu mevcut gelen barkodların içerisine pcde yazı yazmak(Bilgi eklemek) sonrasında da gelen barkodları okuttuğumda bilgisayardan yazdığım bilgilere ulaşmak istiyorum.
Örnek olarak;

80123456789 numaraya oluşmuş barkod içerisine D-1 A12-C yazmak ve sonrasında 80123456789 numaralı barkodu okuttuğumda yazdığım bilgiye ulaşmak istiyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,269
Eğer istediğiniz şey doğru anladıysam barkod programları lazım. Bartender bu işin en iyilerinden biridir.

fzlcnysr

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Eğer istediğiniz şey doğru anladıysam barkod programları lazım. Bartender bu işin en iyilerinden biridir.
Aslında şöyle bilgisayar üzerinden halihazırda olan bir barkodu okuttuğumda o barkod için yazdığım bilgiler çıksın istiyorum. Aslında barkod basmak yada tasarlamaktan çok hazır olan barkodun içeriğine bilgi ekleyip barkod okutması yaptığımda içeriğinde ki bilgiyi görmek istiyorum.

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,269
Hazır olan barkodun içine, barkod programı olmadan ulaşamazsın ki.

Buraya bak bakayım işine yarayacak mı?

fzlcnysr

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Hazır olan barkodun içine, barkod programı olmadan ulaşamazsın ki.

Buraya bak bakayım işine yarayacak mı?
Barkodun içine ulaşıyorum onda sorun yok. Ulaştığım barkodun içeriğine ekleme yapmak istiyorum depo ve raf numarasını ekleyip numaraya tanımlı barkod geldiğinde o yazdığım depo raf bilgiside çıksın istiyorum.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
Merhaba şimdi öncelikle hesap yaparken bir yerde mantık hatası yapmış olabilirsin. Açıklayayım ;

Versiyon -1
1- Şimdi elinde zaten xxx diye bir hazır barkod var ve bunun karşılığında üretilmiş bir barkod resimi var.
2- Sen yeni barkod oluştururken zaten xxx diye oluşturursan mevcut barkodu birdaha oluşturmuş olacaksın o yüzden sadece xxx e birşeyler daha ekleyeceksin dediğin gibi.
3- Sonuçta senin istediğin şey "012345678" olan barkoda extra birşey eklemek.

Yani AC123GD45678 yada ABC12345678 yada 12345678ABC.

Versiyon -2 ( madde 3 ve 4 farklı )

1- Şimdi elinde zaten xxx diye bir hazır barkod var ve bunun karşılığında üretilmiş bir barkod resimi var.
2- Sen yeni barkod oluştururken zaten xxx diye oluşturursan mevcut barkodu birdaha oluşturmuş olacaksın o yüzden sadece xxx e birşeyler daha ekleyeceksin dediğin gibi.
3- Sonuçta senin istediğin şey "012345678" olan barkoda ekleyeceğin bilgi barkodu etkilemeyecek sadece yazıcıdan cıktı alırken extra birşeyler ekleteceksin.
4- Ozaman mevcut barkod yine oluşur cıktı alırken extra birşeyler eklersin ama barkod yine aynı barkod kalır.
--------------------

Ben 2 varyasona görede bir barkod ve qr kod oluşturma programı yazmıştım C# masaüstü olarak. Sen kararını ver düşünürsen bir fiyat karşılığında benden bu hizmeti alabilirsin ama sunuda unutma şeker çukulata parasına alabileceğin birşey değil bendeki.

Peki parasız olmazmı ? var tabi free olanlar internette ama nereye kadar nasıl iş görür onu bilemem.

İyi forumlar !

Ekli dosyalar

• images.png
    images.png
    2 KB · Görüntüleme: 169