Metro Wi-Fi

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnternet servis sağlayıcımı değiştirmeyi düşünüyorum, uydunete geçecektim ama bulunduğum semtte altyapıları yokmuş. Alternatif araştırıken Orka Net diye birşey buldum, sitelerini araştırdım WiFi ile sınırsız ve sabit ücret olmadan hizmet veriyorlarmış. www.orka.net.tr 'ten hizmet alan varsa tecrübelerini bizimle paylaşabilir mi acaba...
metrowifi.jpg

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aslında iyi bir sisteme benziyor ama referansları bile yok ki bunun içinde evinin üstüne alıcı koymaları lazım sanıyorum ki çok maliyetli iş olur bu. ayrıca hız vs. konusundada hiç bir bilgi yok fiyat bilgisi yok

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında iyi bir sisteme benziyor ama referansları bile yok ki bunun içinde evinin üstüne alıcı koymaları lazım sanıyorum ki çok maliyetli iş olur bu. ayrıca hız vs. konusundada hiç bir bilgi yok fiyat bilgisi yok

Ben tesadüfen wifi ağıma girerken listede orka.net.tr diye bir ağ görüp merak edip araştırdım.
Yani şu an çatıya bir ekipman kurmadan da sinyal alabiliyorum.

Sağladıkları internet hızı 10Mbps-300Mbps arasında.
Aşağıda maillime aldığım cevapta bazı konularla ilgili bilgi vermişler.

Kapsama alanları için UYDUNET'in olmadığı semtlerde altyapı çalışmaları yaparak işe başlarlar ise ve fiyat politikaları ADSL'den cazip olursa Antalya'da TTNET devri biter bence.

Referans konusunda iletişime geçersen bilgi alabilirsin. OrkaNet sanırım www.mhz.com.tr 'nin hizmeti. Ordan refarenslarına bakabilirsin.

Merhaba,

Oncelikle ilginizden dolayı cok tesekkur ederiz.Sorularınıza gelince,

1.Kablosuz olarak internet vermeyi belirli bolgelerde dusunuyoruz , bu hizmet sizin sinyalimizi bulup baglanabilmeniz seklindede olacak (sınırlı alanlarda) veya catıya bir ekipman takılarak da olabilecek.

2.Kuruluş amacımız kurumsal firmalara hizmet vermek fakat antalyanın belirli bolgelerinde son kullanıcılarında baglanabilmesi için sinyallerimiz olacak , bu alanlarda size ait şifreniz ile hizmetimizden faydalanabileceksiniz.

3.Altyapı calısmalarımız devam etmekte olup henüz bir fiyat politikası belirlemedik , hizmet basladıgında ilgili web sitemizden bilgi alabileceksiniz.Hedefimiz; kotasız ,sabit ücretsiz bir hizmet vermek.

Tesekkurler…

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben tesadüfen wifi ağıma girerken listede orka.net.tr diye bir ağ görüp merak edip araştırdım.
Yani şu an çatıya bir ekipman kurmadan da sinyal alabiliyorum.

Sağladıkları internet hızı 10Mbps-300Mbps arasında.
Aşağıda maillime aldığım cevapta bazı konularla ilgili bilgi vermişler.

Kapsama alanları için UYDUNET'in olmadığı semtlerde altyapı çalışmaları yaparak işe başlarlar ise ve fiyat politikaları ADSL'den cazip olursa Antalya'da TTNET devri biter bence.

Referans konusunda iletişime geçersen bilgi alabilirsin. OrkaNet sanırım www.mhz.com.tr 'nin hizmeti. Ordan refarenslarına bakabilirsin.

anladığım kadarıyla tek bir santralden access point gibi dağıtılacak o zaman buda havuz sistemi gibi olur yani sabit bir hız göremezsin kullanıma göre değişkenlik gösterecektir

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=70290]Genero[/MENTION] O konuda bilgim yok ancak daha çok kurumsal çalıştıklarını düşünürsek abonelerine vereceği min hız için gerekli band genişliğine sahip olacaklarını ve tahhüt edeceği hızı kullandıkları altyapı sayesinde o kullanıcıya ayrılmış olacağını düşünüyorum. Yani kısaca 10mbps hız satıl alıyorsan wifi sinyal oranına göre 10mbps'nin 10'nu da kullanabilceğini düşünülyorum. Çünkü bu band genişliği zaten sana tahsis edilmiş olcak.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
İnternet servis sağlayıcımı değiştirmeyi düşünüyorum, uydunete geçecektim ama bulunduğum semtte altyapıları yokmuş. Alternatif araştırıken Orka Net diye birşey buldum, sitelerini araştırdım WiFi ile sınırsız ve sabit ücret olmadan hizmet veriyorlarmış. www.orka.net.tr 'ten hizmet alan varsa tecrübelerini bizimle paylaşabilir mi acaba...
metrowifi.jpg

Bu gibi firmalar şöyle yayın yaparlar.
Türk telekomdan anlaşmalı sekilde metro ethernet hizmeti alip accespointleri döşerler
daha sonra kullaıcıların catilarına tekrar bir alıcı koyup kullanıcının dairesine ufak ap koyarak modem gibi yayın yapar
ama kablosuz işin işine girdiği için online oyunda ping ne olur bilemem ama fiyatlar cazipse geçilebilir ama kesinti falan olursa firmayla işiniz iş

erdem batur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefondan yaptıgım sıradan bir speedtest cok stabil süper pingler

Ekli dosyalar

• euronet internet wifi metro.jpg
    euronet internet wifi metro.jpg
    449 KB · Görüntüleme: 450