Meteor Yağmuru Başlıyor!

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her yıl düzenli olarak gerçekleşen ve ortalama bu zamanlarda meydana gelen Perseid Meteor Yağmuru yine gözlerimizi şenlendirmeye hazır görünüyor.

Dünya’nın Swift-Tuttle Kuyrukluyıldızı’nın arkasında bıraktığı malzemenin oluşturduğu buluta giriyor olması, “yıllık” olarak gözlemlediğimiz Perseid meteor yağmurunun da başlangıcına işaret ediyor..

NASA’nın Meteroid Dairesi’nden Bill Cooke, Dünya’nın buluta yeni giriyor olmasından dolayı, meteor yağmurunun şu anda yoğun olmadığını ifade ediyor. Ancak; Dünya’nın, malzemenin en yoğun olduğu bölgeden geçeceği 12 Ağustos civarlarında, her saat düzinelerce meteorun izlenmesi mümkün olacak.

meteor-showers.jpg

Makalenin Devamı İçin Tıklayınız: GokGunlugu.com

Her yıl oluyorda biz niye hiç göremiyoruz oda ayrı bir soru.En azından ben görmedim:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Meteor kaymanız mübarek olsun...

Aslında o tarihlerde karadenizin yaylalarına çıkacaksın tüm gökyüzü görünür..

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet iki gündür arkadaşım yıldız kayıyor diye başımın etini yiyordu, bende durumu açıklıyorum felan neyse... :)

Zorhak sen karadeniz'e mi taşındın?

15M41L

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Meteor demişken de ;

Uzay istasyonun geçisi, 7 ağustos sabahı saat 09:52 ile 09:57 arasında tüm Türkiye'den çok net bir şekilde görülebilecektir.

iss.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Evet iki gündür arkadaşım yıldız kayıyor diye başımın etini yiyordu, bende durumu açıklıyorum felan neyse... :)

Zorhak sen karadeniz'e mi taşındın?

6 yıldır Karadenizdeyim..:)

Tatillerde ise Gakgoşlar diyarı Elazığ..:)

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Meteor demişken de ;

Uzay istasyonun geçisi, 7 ağustos sabahı saat 09:52 ile 09:57 arasında tüm Türkiye'den çok net bir şekilde görülebilecektir.

iss.jpg

Verdiğin resme göre Trakya dan dahada bi güzel görünecek:D Şanslıyım bu konuda:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Normal yağmur yağsın ya sıcaktan pişiyoruz..:D