Messi: Galatasaray Rijkaard'a inanmalı!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
fft1mm1203136.jpg


“Altın Ayakkabı’yı ben tek başıma almadım. Bu başarıya ulaşmamda Barcelona’daki tüm takım arkadaşlarımın en az benim kadar payı var”

“Rijkaard bugünlere gelmemde pay sahibi. Barça’ya geldiği ilk zamanlarda da zor günler yaşadı. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir”

“Quaresma ve Guti’nin forma giymesi Türk Ligi’nin kalitesini artıracaktır. Özellikle Guti hem futbolu hem kişiliğiyle takımına büyük katkı sağlayacaktır”


FANATİK yine spor basını tarihine geçti... Dış Haberler Sorumlumuz Kaan Bora, yüzlerce gazetecinin peşinden koştuğu dünyanın en iyi futbolcusu Lionel Messi ile Barcelona’da görüştü. Don Balon’ın ev sahipliğini yaptığı geleneksel Altın Ayakkabı ödülünü aldıktan sonra Arjantinli süperstar Türk basınında ilk kez FANATİK’e konuştu...

Lionel Messi... O bir dünya starı... Bulunduğu dönemin en iyisi olarak gösteriliyor. Arjantinli süperstar, FANATİK’in de üyesi olduğu ESM’in verdiği geleneksel Altın Ayakkabı ödülünü alırken, yanında Türk spor basınının 1 numarası vardı. Geçen sezon La Liga’da attığı 34 golle birçok ünlü yıldızı geride bırakan Lionel Messi çok özel açıklamalar yaptı. Türk futbolundan, eski hocası Frank Rijkaard’a kadar birçok konuda konuşan 23 yaşındaki forvetin açıklamaları şöyle:

‘Arkadaşlarımın eseri’

“Altın Ayakkabı benim tek başıma aldığım bir ödül gibi gözükse de aslında öyle değil. Takım arkadaşlarımın da bu başarıya ulaşmamda benim kadar rolü var. Barcelona’nın oyun sistemi benim özgüvenimi daha yükseltip, daha iyi bir futbol sergilememi sağlıyor. Diğer arkadaşlarım da bana bu konuda büyük destek veriyor. Yardımlaşma olmazsa ve siz bir takımın parçası olamazsanız istediğiniz kadar yetenekli olun, ama başarılı olup, bir yere gelmeniz imkansız. Barça ile birçok kupa kazandım. En büyük amacım aynı performansı Arjantin Milli Takımı’na da yansıtmak. Talihsiz bir Dünya Kupası geçirdik. Bir maçtaki kötü oyun her şeyi bitirdi. Ama Arjantin ile gelecekte zaferler kazanacağıma inanıyorum.”

‘Rijkaard’a teşekkür borçluyum’

“Ben kimse arasında karşılaştırma yapmayı sevmiyorum. Herkesin bulunduğu ortamdaki şartlar neyin ne olacağını tayin eder. Guardiola ile Rijkaard çok farklı teknik adamlar. Guardiola bize daha disiplinli futbol oynatıyor. Rijkaard bugünlere gelmemde çok büyük rol sahibi. Beni o keşfedip, henüz 17 yaşında gencecik bir çocukken, A takımda oynamamı sağladı. Bu kendisi açısından bir riskti. Ama gençlere çok önem veren bir hoca ve çok iyi bir insan. Galatasaray’da kısa zaman içinde başarılı olacağına inanıyorum. Barcelona’ya geldiğinde de ilk zamanlar işler hiç de iyi gitmiyordu. Ama belli bir süre sonra futbol bilgisini ve tecrübesini ortaya koyarak, her şeyi düzeltti. Sonuçta tanımadığı bir ülke ve yeni bir kültürde çalışıyor. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir.”

‘Türkiye’de maça çıkmak isterim’

“Türk futbolu giderek kalitesini yükseltiyor. Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynayan Türk Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na gidememesine şaşırdım. Gerçekten iyi futbolculardan kurulu, iyi bir takımdı ve hiçbir zaman mücadeleyi bırakmıyorlardı. Ancak futbolda her zaman inişli çıkışlı dönemler olur. Önemli olan istikrarı sağlamak. Quresma, Guti gibi yıldızların forma giymesi Türk Ligi’nin kalitesini artıracaktır. Özellikle Guti hem futbolu hem kişiliğiyle önemli bir isim. Takımı Beşiktaş’a ve Türk futboluna önemli şeyler kazandıracaktır. Türk takımlarıyla ne milli takım ne de kulüp takımında karşılaştım. Ancak Türkiye’deki maçlarda çok iyi bir futbol atmosferi oluştuğunu ve tıpkı benim ülkemdeki gibi ateşli taraftarların olduğunu biliyorum. Bir gün Türkiye’de maça çıkmak isterim.”

Kaan Bora/FANATİK
 

BrknEs

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
bencede Gs Rijkaard'dan cok sey bekliyor ama şöyle bi durumda var Gs Rijkaard'a oynatması için kimi getirdi takıma bakıyosun hala mustfa sarp var mehmet topalı sattık cana yagını aldık ki mehmet topal ondan kat kat iyi forvetımız yok en basıtı gs kadroyu tam oturtmadn adamda sistemini sahaya yansıtamyr ve oyuncuları oynatmyr dolaysyla basarı gelmıyr onun ıcın sabretmek en dogrusu.Girin bi yapılanmaya Arsenal genclerden kurdu kadroyu arsenalın kocu acıklama yaptı yenı bır yapılanma ıcındeyız 5 yıl kımse sampıyonluk beklemesın bunun artık bızım ulkemızdede olması lazım.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Ben de dedim Rijkaard'ın Ferguson gibi uzun yıllar bu takımda olmasını isterim. Yeterki kadrosu sağlam olsun.
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83

“Rijkaard bugünlere gelmemde pay sahibi. Barça’ya geldiği ilk zamanlarda da zor günler yaşadı. Galatasaray’ın ona inanması gerekiyor, başarı mutlaka gelecektir”

Sonuna kadar Katılıyorum Bu sene Şampiyon olmasak bile Kalmalı Rijkaard!

Adam gibi kadro kurmadı yönetim Rijkaard ne yapsın Şu şartlarda Türkiyedeki en iyi Teknikdrektördür.
 
Üst