resimde görülen ek puanlı senin okul puanın ve ek puanın eklenmiş hali...
tam puanın hesaplanırken, ham puanına AOBP puanın 0,8 le çarpılıp çıkan sonuç bide ek puanın katılır...
Madem öle niye 0.3 kat sayısı ile çarpılmış puana bakınca okul puanı eklenmemiş? Ayrıca sen hangi türde okudun bilmiyorum, ama meslek liselerine bölümü için ek puan veriliyor. Benim amacımda meslek lisesinde okuyup da üniye girmiş birinden yardım almak. Zaten başlıkta da belli di mi?
@Be5tE
Peki sence o 277 puan olan okul puanı eklenmiş olanı mı yoksa eklenmemiş hali mi?
bildiğim kadarıyla kendi bölümünde sıralamalara bakacaksın sıran belli elektronik bölümü dogrutercih.com da var tam bölümün ne tam adı yani elektronik öğretmenliğimi
Neyse bir kaç yere soracam sonra abim gerekli yerlerle görüşürtahminim çıkarsa şansa 4 yıllığa girerim sanırım
Bir şey eklemek istiyorum. Say2 çözmeme gerek yoktu. Sınavda 5-10 dk vaktim boş geçmesi diye sorulara bakmadan toto gibi doldurdum ve bakarsanız 165 barajını geçmişim
![]()
Elektronik bölümü okudum. Öğretmenlik, sivil vs havacılık vs gibi yerlere girebilirim.
@Be5tE
0.8 olanda kendi alanını seçersen oluyo ona bakılırsa. Peki benim niye 0,8 olanı yazmıyorda ek puanlı olanı yazıyor. Birde sınav+okul puanına bakılırsa 277 puanı geçiyor. Bu ne o zaman? :S