Meslek Lisesinden Üniversite Okuyan Var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MtHan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Eğer varsa bir sorum olacak. Resimde görüldüğü gibi Ek Puanlı yazan puan benim okul puanı katılmamış olan puanım mı? Yoksa bu aop, kat sayı vs. ne işe yarıyor? Biraz yardımcı olurmusunuz?

157vw1.png

Son düzenleme:

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
resimde görülen ek puanlı senin okul puanın ve ek puanın eklenmiş hali...
tam puanın hesaplanırken, ham puanına AOBP puanın 0,8 le çarpılıp çıkan sonuç bide ek puanın katılır...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ek puan eklenmiş işte meslek liseli olduğun için 277,089 onla seçiceksin. Alanın dışında bir yer seçiceksen 0,3 ile :)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
resimde görülen ek puanlı senin okul puanın ve ek puanın eklenmiş hali...
tam puanın hesaplanırken, ham puanına AOBP puanın 0,8 le çarpılıp çıkan sonuç bide ek puanın katılır...

Madem öle niye 0.3 kat sayısı ile çarpılmış puana bakınca okul puanı eklenmemiş? Ayrıca sen hangi türde okudun bilmiyorum, ama meslek liselerine bölümü için ek puan veriliyor. Benim amacımda meslek lisesinde okuyup da üniye girmiş birinden yardım almak. Zaten başlıkta da belli di mi?

@Be5tE

Peki sence o 277 puan olan okul puanı eklenmiş olanı mı yoksa eklenmemiş hali mi?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bildiğim kadarıyla kendi bölümünde sıralamalara bakacaksın sıran belli elektronik bölümü dogrutercih.com da var tam bölümün ne tam adı yani elektronik öğretmenliğimi

Son düzenleme:

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Madem öle niye 0.3 kat sayısı ile çarpılmış puana bakınca okul puanı eklenmemiş? Ayrıca sen hangi türde okudun bilmiyorum, ama meslek liselerine bölümü için ek puan veriliyor. Benim amacımda meslek lisesinde okuyup da üniye girmiş birinden yardım almak. Zaten başlıkta da belli di mi?

@Be5tE

Peki sence o 277 puan olan okul puanı eklenmiş olanı mı yoksa eklenmemiş hali mi?

0.3 lü puanın alan dışı tercih yaparken kullanılır ve doğal olarak ek puanın eklenmez...
277 ek puanında eklendiği puan oluyor yani..max 277 anlıcan :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eğer elektronik öğretmenliğiyse gidebileceğin bölüm geçen sene en düşük fırat üniversitesi kapatmış 10626. sırada ekli puanda. son puanda 327

dit: 277 muhtemelen eklenmiş hali eklenmemişi en üstte yazar zaten ham puan kısmında

Son düzenleme:

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Valla benim ki normal lise ama ben dediğim gibi o 277 puanın eklenmiş zaten ilk başta 200 puanın normalde okudan da 77 puan almışsın öle çarpılınca falan öle oluyor yardım istedin yardım ettik :) HAdi hayırlısı ne ise o olsun senin için

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bildiğim kadarıyla kendi bölümünde sıralamalara bakacaksın sıran belli elektronik bölümü dogrutercih.com da var tam bölümün ne tam adı yani elektronik öğretmenliğimi

Elektronik bölümü okudum. Öğretmenlik, sivil vs havacılık vs gibi yerlere girebilirim.

@Be5tE

0.8 olanda kendi alanını seçersen oluyo ona bakılırsa. Peki benim niye 0,8 olanı yazmıyorda ek puanlı olanı yazıyor. Birde sınav+okul puanına bakılırsa 277 puanı geçiyor. Bu ne o zaman? :S

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ya vallaaa tahmin ettiğimce hani meslek lisesi mezunusun yaa ondna öle yazıyor çünkü bak normal liselilerde bildiğim kadarıyla yazmaz çünkü onlarda ek puan yok anladın. Ondan sen onla tercih ediceksin ama git dershanelerle konuş böle olmaz. Rehber öğretmenler çok yardımcı olurlar ;)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
mesleklilerde 0,8 hiç görmedim anladığım kadarı siz ya kendi bölümünüze gidersiniz ya da alan dışı 0,3 ile gidersiniz 0,8 şansı yok

ayrıca tam gidebildiklerini tek tek yaz bölümleri ikisinden başka varsa kontrol edeyim

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Neyse bir kaç yere soracam sonra abim gerekli yerlerle görüşür :D tahminim çıkarsa şansa 4 yıllığa girerim sanırım :) Bir şey eklemek istiyorum. Say2 çözmeme gerek yoktu. Sınavda 5-10 dk vaktim boş geçmesi diye sorulara bakmadan toto gibi doldurdum ve bakarsanız 165 barajını geçmişim :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yalnız bölümün önemli ve zor bir bölüm bu yüzden tutamayabilir elektronik puanları yüksek oluyor

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ümidini yitirmeni istemem ama puanın az gibi yani belki giremeyebilirsin

Bana bunu biri dese gebertirdim onu :)

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sayısal alan okuduğun için sayısal-1 puanına ekleme yapılmış(0.8) eğer sayısal bir üniversite alanı seçersen 277 puan geçerli ancak alan dışı yani EA ve SOZEL alanlardan birini seçersen ham puanın geçerli.

Neyse bir kaç yere soracam sonra abim gerekli yerlerle görüşür :D tahminim çıkarsa şansa 4 yıllığa girerim sanırım :) Bir şey eklemek istiyorum. Say2 çözmeme gerek yoktu. Sınavda 5-10 dk vaktim boş geçmesi diye sorulara bakmadan toto gibi doldurdum ve bakarsanız 165 barajını geçmişim :D

Meslek liseleri zaten EA, SOZEL ve SAYISAL 1 alanlarını çözüyo sadece. 2 leri çözsende puanına eklenmiyo

Son düzenleme:

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sadece sayısalda değil meslek liseliler bildiğim kadarıyla sadece kendi bölümlerini seçebilirler çok saçma geliyor bana ama böyle. mühendislik tercih edemiyorlar çünkü 0,3 ile çarpılıyor full bile yapsa çok zor. yani haketsen bile giremiyorsun ilginç ama gerçek(tabi yanlış bilmiyorsam)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Elektronik bölümü okudum. Öğretmenlik, sivil vs havacılık vs gibi yerlere girebilirim.

@Be5tE

0.8 olanda kendi alanını seçersen oluyo ona bakılırsa. Peki benim niye 0,8 olanı yazmıyorda ek puanlı olanı yazıyor. Birde sınav+okul puanına bakılırsa 277 puanı geçiyor. Bu ne o zaman? :S

besteye sormuşzun ama istersen cevaplıyım..

1)meslek liseli olduğun için 0.8 lik puanın yazmaz çünkü zaten kendi alanınla
ilgili tercih yapacaksan ek puanlı hali kullanılır..ek puanlı hali 0.8 li puanına ek puan eklenerek hesaplanır zaten.

2)bi de ham puan + okul puanım 277 geçiyo demişsin..

okul puanın orda gördüklerinden birisi değil okul puanın AOBP en 0.8 çarpılarak bulunur
yani
82.746*0.8 =66.19 (okul puanın bu)
66.19*0.3 =19.85 bu da ek puanın
hepsini topla bakıyım 277 yapıyomu yapmıyomu
umarım açıklayıcı olmuştur..:)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
arkadaşların dediği gibi puanın katılmış vaziyetli, meslek lisesi çıkışlı olduğun için 0,8li puanın hesaplanmıyor onun yerine ek puanlı 1,04lü hesaplanıyor.
aobp 1,04 x 82,746 = 86,055 say1 puanın 191,033
y-öss-say1 puanın 86,055 + 191,033 = 277,088
gördüğün gibi maalesef meslek lisesi çıkışlı olduğun için say2 tercih hakkın yok (alan dışı sayılıyor)
kendi alanından nereye girebilirsin bilemiyorum.