Mesane doluyken daha iyi karar veriliyor!

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çok ilginç bir araştırma...

617895_detay.jpg

HOLLANDA’nın Twente Üniversitesi’nde bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, “sıkışma hissi” daha iyi karar verilmesini sağlıyor. Yani mesane doluyken daha akıllıca kararlar alınıyor. Araştırmada deneklerden bazılarından 5 bardak su içmeleri istendi. Diğer denekler ise sadece birkaç yudum su içti.

Her iki gruptakilerden, yarın 16 Euro ya da 35 gün sonra 30 Euro kazanma arasında seçim yapmaları istendi. Mesanesi dolu olanlar, bekleyip daha fazla para kazanmayı tercih etti. Sadece tuvalete gitmekle ilgili sözcükleri düşünmek gibi başka testlerde de aynı etki görüldü.

Psychological Science Dergisi’nde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Mirjam Tuk, “Mesane doluyken daha iyi karar veriliyor gibi görünüyor. Belki de, örneğin yatırımlarınız konusunda karar vermeden önce bir şişe su içmelisiniz” dedi.

Tuk, beyinde mesanenin denetlendiği noktanın, istek ve ödül mekanizmalarının harekete geçtiği bölgede bulunduğunu, ayrıca sıkışma hissini kontrol etmenin, diğer dürtülerin denetlenmesini sağladığını, böylece daha akıllıca, daha iyi kararlar veriliyor olabileceğini ifade etti.

GAZETE HABERTURK

http://www.haberturk.com/saglik/haber/617895-mesane-doluyken-daha-iyi-karar-veriliyor

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Böyle garip araştırmalar yapmak nereden akıllarına geliyor çok merak ediyorum ya :)

Aşırı su tüketimiyle beyne aşırı oksijen gittiği için mi beyin bi ferahlıyor, daha net düşünüyor acaba :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Böyle garip araştırmalar yapmak nereden akıllarına geliyor çok merak ediyorum ya :)

Aşırı su tüketimiyle beyne aşırı oksijen gittiği için mi beyin bi ferahlıyor, daha net düşünüyor acaba :)
Hehe :) kesinlikle ben de merak ediyorum. Derler ya "Türkün aklı ya kaçarken ya **çarken gelir" diye. Belki bunu duymuşlardır. :D Elbette atalarımız gibi onlar da bunu fark etmiş. Araştırmayı daha yakından takip etmek lazım. Sağol gs_kadir.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hehe :) kesinlikle ben de merak ediyorum. Derler ya "Türkün aklı ya kaçarken ya **çarken gelir" diye. Belki bunu duymuşlardır. :D Elbette atalarımız gibi onlar da bunu fark etmiş. Araştırmayı daha yakından takip etmek lazım. Sağol gs_kadir.

ne demek majeste.araştırmacı gazeteciliğimiz devam edecek :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
yapın siz böyle haberler sonra millet sınavlara girmeden önce 3lt su içsin:p

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
gs_kadir gibi benimde "Türk'ün aklına ya kaçarken yada ... gelir" araştırmayı okurken aklıma geldi birden :D

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
yalan en güzel karar s****arken verilio :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Sanırım o anda karar vermekte acele edildiği için olsa gerek ama ben katılmiyorum çünkü bi kararı acele almak bazen doğru sonuçlar doğurmayabilir..

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
bu durumda tek düşündüğüm tuvalet yapmak:D

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bilinen bir şey zaten geç kalmışlar ya kaçarken ya mıçarken aklımıza geldigini biliyorz demekki sadece bizim için değil bu düşünce :)

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
ilk fırsatte sayısal loto oynamayı denicem. Eğer tutarsa sayıları seçimdeki istikrarlı kararım, bu konuya cevap yazan her SDN okuruna ikramiyeden bi pay verecem söz söz söz :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ilk fırsatte sayısal loto oynamayı denicem. Eğer tutarsa sayıları seçimdeki istikrarlı kararım, bu konuya cevap yazan her SDN okuruna ikramiyeden bi pay verecem söz söz söz :D

konuyu ben açtığıma göre büyük dilim benim olur şimdiden belirtiyim :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
daha güçlü kararlar vermek isteyenler, büyük tuvaletini tutsunlar :D

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Mesela tuvalete gitmesi gerektiğinin kararını alması gibi mi ? :D

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Saçmalık başka birşey değil, aksine mesane doluyken verilen kararlar yalnış olur, sıkıntı içindeyken kesinlikle iyi düşünülemez, doğru karar ancak tuvaletini yapıp rahatladıktan sonra gelir :P